Reklama

Reklama

Skřet 2

(festivalový název)
  • USA Troll 2 (více)

Obsahy(1)

Malý Joshua zná od svého dědečka příběhy o goblinech a o tom jak jsou nebezpeční. Díky tomu má i zlé sny, které se začnou měnit i v boj o život. (Chupacabre)

Recenze (58)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Notorická stálica vo všetkých rebríčkoch najhorších filmov histórie, volá sa to Troll, ale sú v ňom len samí goblini. Antivegetariánska fantasy vtákovina kde bosorka s hnusnými zubami mení ľudí na stromčeky či sliz a potom to goblini žerú. Ich masky sú príšerne detinské/detinsky príšerné ( hlavne ten škuľavý ), rovnako ako herecké výkony na čele s tou smrteľne kŕčovito pitvoriacou sa čarodejnicou a hrdinným chlapcom čo proste nedokáže normálne hovoriť bez toho aby neustále strašidelne neceril zuby ako naštvaný Votrelec. A samozrejme ona legendárna pasáž "ó maj gáááááááád"! Kde inde uvidíte scénu ako erotické zvádzanie pomocou kukurice ( použiť ju ako robertka čarodejnicu nenapadlo, bo je vymletá ) a následne súlož v hromadách prskajúcich pukancov. Bojovať s goblinskou a magickou čvargou nie je jednoduché, statočný chlapec musí zapojiť všetky fyzické aj duševné sily, našťí rodičom do limonády, duch náhodne sa zjavujúceho mŕtveho dedka mu venuje molotov a v závere zaženie vegetariánske zlo salámovou žemľou... ešteže proti nemu nestál komisár Rex! Ako učebnica zlého filmárstva je to určite neoceniteľné, takže ak má niekto chuť, chlorofylom sfetované osadenstvo mestečka Nilbog a goblini vo vreciach od zemiakov mu dajú lekciu. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Opravdu je to jeden z nejhorších filmů všech dob. O tom bych asi nepochyboval. Nicméně, když víte, jak špatné to bude a do toho s tím jdete, tak je to velmi zábavný kousek. Ty postavy jsou parádní! Herci, jak to přehrávají nebo neopak vůbec nehrají. Dialogy o ničem, které nedávají sem tam ani smysl. Kámen ze Stonehange. Chlapeček, jak z reklamy na kečup. Vyšinutá a sjetá královmna goblinů. Co se stalo s chlapcem pod popkornem netuším. Zkrátka, když sem přidáte vedle fanty a hororu ještě komedii, tak se musí najít spousta lidí, co tuhle sra*ku ocení. Dal bych i více, ale bojím se, že film byl myšlen snad i vážně, takže proto zůstanu u 3*. ()

Reklama

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Trolla dvojku jsem si pustil ještě před jedničkou, protože jsem tak nějak předpokládal, že žádná jednička neexistuje, a že film prostě jen parazituje na filmu Troll z roku 1986. Ten jsem zatím neviděl, tak nevím kde je pravda, ale už jen skutečnost, že tu místo trola pobíhá tlupa dementních "goblinů" mě v mé domněnce utvrzuje. Film natočil Claudio Fragasso, takže jsem čekal pořádnou trashovou jízdu bez špetky vkusu a sebereflexe a to jsem i více méně dostal. Film mi hodně připomínal tvorbu Briana Yuzny, bizár béčko/céčko, u kterého se člověk nestačí divit, na co to kouká, chvilkama se nudí, občas prská smíchy... Já jsem se teda hlavně hodně divil. ()

SOLOM. odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a máme zde další pokračování, které nemělo být nikdy natočeno. Když jsem před časem vyplňoval menší anketu o tom, které tři filmy patří mezi to nejhorší co jsem kdy viděl, tak tento kousek mezi nimi samozřejmě nesměl chybět. Odpad hororového žánru vzal na sebe podobu bandy trotlů v gumových maskách a s klackama v rukou, kteří běhají po lese a domech. Otřesné masky nedosahují ani po kotníky tomu, co bylo možné spatřit v prvním díle a to ani ten nepatří mezi bůhvíjak skvělé snímky. Trapné herecké výkony nejsou ničím v porovnání se zeleným slizem a nelogickým scénářem. V určitých chvílích lze sice vidět jakousi snahu tvůrců o pěkné záběry –viz člověk-kytka, ale v tom množství toho hnusu kolem se to rychle ztratí. ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

3.NEJHORŠÍ FILM PODLE HODNOCENÍ IMDB. Hmmm, těšil jsem se na kvalitní guilty-pleasure do té doby, než jsem uviděl jméno režiséra. Že je Claudio Fragasso neskutečný sračkař, to vím už od dob jeho předchozího megashitu After Death. Tady jsem se dočkal podobně "kvalitního" zážitku, sice hodně špatného (jak jsem doufal), ale i hodně nudného (jak jsem bohužel od Fragassa čekal). K ději snad pouze tolik: rodina hlavního dětského hrdiny jede na výlet do města NILBOG, které se nachází na území tajemné královny a jejích skřetů. Královna své oběti proměňuje v rostliny a v konečné fázi až jakýsi zelený sliz, který její skřeti (zřejmě dětští herci s neskutečně špatnými maskami) s chutí pojídají. Bystrý chlapec to zjistí a za pomocí zjevení svého dědečka se snaží ochránit svou rodinu a zneškodnit královnu. Celý film je především ve znamení ZELENÉHO SLIZU. Ten se tady blije (občas chlapec, královna a skřeti na konci), občas gurmánský pojídá (opět skřeti), nebo při metamorfóze jedné z obětí odkapává z těla (a je následně konzumován). Zajímavá je i scéna, kdy se královna líbá v karavanu s jedním turistou. V záchvatu vášně u toho žerou i kukuřici, když jsou náhle odněkud ze stropu zasypáváni popcornem (zřejmě umělecký záměr pana režiséra, či co). Ano, předchozí dvě věty zní možná slibně, ale všechny varuju, je to tak nudně podané, že se zaručené bavit nebudete. Z celého filmu by se z kompletních nejzajímavějších momentů dal sestříhat pětiminutový trailer, jinak nuda, fušeřina a amatérismus. Ale ač to zní neskutečně, viděl jsem už i horší sračky. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • George Hardy, představite Michaela Waitse, šel na casting pouze z legrace v očekávání, že bude vybrán jako komparzista. (L_O_U_S)
  • Když se v jedné scéně mění dívka ve sliz, je vidět díra v podlaze, ve které leží. (moukey)
  • Film byl po jistou dobu nejhůře hodnoceným snímkem IMDb. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama