Reklama

Reklama

Honza a beránek

(seriál)
Animovaný / Rodinný
Česko, 2020

Režie:

Pavel Kubant

Scénář:

Michal Čunderle

Hudba:

Jan Rotter

Hrají:

Josef Dvořák (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Nový večerníček České televize v sobě spojuje dva fenomény české tvorby pro děti. Výtvarný projev Josefa Lady a klasickou pohádkovou postavu českého Honzy, který patří k tomu nejlepšímu a nejzajímavějšímu z naší pohádkové tradice, a nejednoznačností svého charakteru přímo vyzývá k novému zpracování... Honza pase ovce bohatého sedláka na stráni za vsí a jenom tak sní o tom, jaký že je ten svět za velkým kopcem. Na jaře se narodí ve stádě černý beránek, nejzvědavější a nejčilejší ze všech. Pořád by si jen hrál a bez Honzy nedá ani ránu. Sedlákovi je ale černý beránek trnem v oku, protože prý nosí smůlu, a chce se ho co nejdřív zbavit. Záminka se brzy najde a Honzovi s beránkem nezbývá, než se vydat do světa na zkušenou… Honza s černým beránkem vytvářejí ústřední dvojici seriálu, a společně prožívají nejrůznější pohádková dobrodružství, ať už s hastrmanem, nebo s čarodějnicí, na pouti či na tajemném hrádku. Honza ani beránek nejsou prvoplánoví hrdinové, někdy dokonce můžeme pochybovat o rozumnosti a prospěšnosti některých jejich činů. Díky své bystrosti, hravosti, vynalézavosti a odvaze si však dokáží vždycky poradit. Společně tvoří nesmírně sympatickou a originální dvojici. Příběhy jsou zasazené do Ladových Hrusic s jejich neopakovatelnou atmosférou a malebným okolím. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

No pane jo, po neskutečně dlouhé době večerníček, který není debilní. Taky když koukám na režisérovu tvorbu, je vidět že se přesně na tohle specializuje. A hodně tomu pomáhá Pepa Dvořák. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Už jsem skoro nevěřil, že v dnešní době může vzniknout kvalitní nový večerníček. Mezi paskvily, které v posledních letech vznikají jsou Honza a beránek úkaz. Příjemná úvodní i závěrečná melodie, ladovské malby - malebná údolí, milé příběhy a samozřejmě výborný Josef Dvořák. ()

Reklama

Khalia 

všechny recenze uživatele

Krásné překvapení. V té změti nezáživných nových pohádek a večerníčků je tohle pohlazení po duši s kapkou nostalgie. :) ()

Galerie (66)

Reklama

Reklama