Reklama

Reklama

Euforie - Série 1 (2019) (série)


2. část: Jules (S01E10)

(epizoda)
  • USA Part 2: Jules (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dramatický seriál Euforie z originální produkce HBO se vrací se dvěma speciálními epizodami. Druhá epizoda sleduje Julese během vánočních svátků, zatímco přemítá o uplynulém roce. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Réžijne je to síce umiernenejšie ako väčšina seriálu, ale menej je niekedy viac a Levinson tu predvádza úplnú parádu. Scenáristicky sčasti podobné prvému bonusovému dielu, ale menej zovreté a tematické ako rozhovor o závislosti, ktorý definoval Rue. Tvorca však týmto dokazuje, že ako scenárista so svojimi postavami  skutočne žije, a ako režisér, že napriek vlastnej suverénnej vízií vie strategicky geniálne ustúpiť a nechať predstaviteľky, aby svoje postavy naozaj utvárali podľa seba a tak sa do nich viac ako len presvedčivo prenášali. V záujme výpovede. Wow. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I feel like my entire life, I've been trying to conquer femininity. But along the way, femininity conquered me." ________ Druhá speciální epizoda 'Euforie' - jež je absolutní tečkou za její první řadou - je famózní transgenderovou baladou která bere dech svou virtuózní lyrickoepickou stylizací a surreálnou formou. Epizoda je zároveň výjimečná tím, že ji lze interpretovat ku libosti diváka. Třeba pro mě jde o introspektivní terapeutickou konverzačku, která je ponorem do oceánu reminiscencí, snů a vzpomínek na lovestory jíž zažila s Rue, k níž cítí skutečnou a nenaplněnou lásku. Divák zároveň zjišťuje, jak moc je Jules znejistěná rozdíly mezi skutečným, virtuálním a imaginárním světem, díky čemuž poznává její pravou tvář. Mimo jiné, transgender bohyně Hunter Schafer zde podává fenomenální herecký koncert. Keep it up! 💜 ________ "I think Rue was the first girl that didn't just look at me. Like, she actually saw me. But when I say me, I mean that me that I was talking about earlier. The me that's underneath a million layers of not me." ()

Reklama

Dejvecd 

všechny recenze uživatele

Nenašiel som jedinú vec, čo by mi táto epizóda mala zdeliť. Áno, točí sa to okolo vážnych a dôležitých tém, ktoré by nemali byť prehliadané, ale bohužiaľ mi to príde také, nedotiahnuté do konca a zároveň strašne čiernobiele a priehľadné. Zároveň mi prišlo, že sa za tých 55 min. nestalo vôbec nič, tým pádom nevidím moc dôvodov ďalej pozerať. Not my cup of tea. Ale vizuál a občasné skutočne zaujímavé nápady (oko, okno...) musím pochváliť. Inak sa však jedná o takú nedopečenú variáciu na 13 reasons why, na nich sa však ani zďaleka nehrabe. 5/10 ()

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromující a hypnotické. Zatímco část věnovaná Rue je chladná, plochá a citově ohlodaná na kost, díl věnovaný Jules je kreativní, barevný a silně emocionální. Same Levinsone, na tebe si dám pořádný pozor. Utáhnout Part 1 a Part 2 čistě na dialogu mezi dvěma postavami takovýmhle způsobem, to je umění! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani druhý speciál mě zrovna nepotěšil, i když uznávám, že byl o poznání lepší než ten první. Rozhodně ale nemůžu říct, že bych se nějak výrazně bavil. Už úvod epizody mě příliš nedostal; faktem je, že mi ten nápad s okem zprvu přišel vcelku zajímavý, ale po dvou minutách a za pro mě opravdu otravného hudebního doprovodu už jsem toho měl plné zuby. / Poučení: Pokrok nezastavíš. Dřív se narodil chlapeček, který vyrostl v muže, nebo holčička, která vyrostla v ženu. Dnes se narodí dítě, které může vyrůst třeba v delfína. Jak říkám, pokrok nezastavíš. ()

Reklama

Reklama