Reklama

Reklama

Euforie - Série 1

(série)
Trailer
USA, (2019–2021), 9 h 22 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Jacob Elordi, Sydney Sweeney, Austin Abrams, Alexa Demie, Algee Smith, Alanna Ubach, Maude Apatow, Storm Reid, Eric Dane (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Videa (5)

Trailer

Recenze (65)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HBO zase zasadilo seriálovým konvencím tvrdou ránu. Po všemi oceňovaném Chernobylu, jenž byl kvalitativní hřeb naturalistického pojetí největší jaderné katastrofy světa, přišli s vlastím přídavkem do kategorie teen dramat. A zase předvedli to nejlepší. Euphoria ve stojaté vodě této kategorie zaujímá gejzír neskutečných nápadů a nezvyklostí. Klasické vypravěčské postupy jsou svrženy do hlubin, tvůrci si cestou více artovou zajistili dnes už potřebnou originalitu a určité divácké zaujetí. Premisa je prostým základem tohoto nahořklého dortíku, jenž se moc neliší od konkurenčních cukráren, avšak suroviny přidané do samotného základu a na samotný povrch jsou neochutnané pochoutky, jež nemají jen za úkol přivodit jazýčku mňamkozní orgie, ale také ho s lehkou a autorsky míněnou upřímností znechutit. Prostorová práce s charaktery, na sytě proměnlivých barvičkách postavené vizuálno, nezvyklé kompoziční hrátky podepřené nestoudnými kamerovými úhly, generačně odpovídající soundtrack a výpovědní hodnota o dnešních náctiletých s maximální upřímností. To vše pod souhrnným názvem "Kategorická odlišnost" je rozpoznávací prvek tohoto nečekaného příspěvku a já jsem nadšen a s očekáváním čekajícím v mém srdíčku čekám na druhé kolo tohoto zrcadla, jež je vkusně staveno před produkci Netflixu a jeho jednolitých pohledů na stejnou generaci přes brýle s více či méně narůžovělými sklíčky. 9/10 ()

koog 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

'I know it all may seem sad, but guess what? I didn't build this system, nor did I fuck it up.' Euphoria mě chytla za srdce opravdu neskutečně moc. Výborné herecké výkony talentovaných zajímavých tváří, nádherně vykreslené jedinečné charaktery, vztahy mezi nimi, překrásný vizuál, forma, kostýmy, kamera, soundtrack... Není to asi pro každého, ale je to výjimečné, dechberoucí a za mě naprosto dokonalé 🖤 'I don't know what type of fucked up shit you got going inside your head. I don't know how to help, but I could tell you one thing: this drug shit, it's not the answer.' ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál o dospívajících teenagerech v USA - za normálních okolností látka, která by mě minula velkým obloukem. Tohle ale není ledajaký seriál, protože je syrový, upřímný a nebere si servítky. Některé epizody jsou zbytečně rozvleklé, ale jako celek to funguje. Zendaya hraje závislačku famózně a i ostatní mladí herci jsou skvělí. Solidní 4 hvězdy. (HBO Max, orig.) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měl jsem z toho dost obavy, ale nakonec mě to celkem oslovilo. Líbilo se mi, jak je to v některých momentech krásně barevné, hodně působivě sestříhané, a skoro celou dobu k tomu hraje absolutně bezchybný soundtrack. Bavilo mě i obsazení většiny postav, všechny ty holky mi přišly hodně zajímavé, problém jsem měl akorát s tou Zendayou, na kterou mě prostě nebaví koukat, byť herecky proti ní asi nic moc říct nejde. Samotný námět seriálu mi osobně přijde dost fádní - nemůžu se zbavit dojmu, že podobné produkce o fetujících a sexuálně experimentujících teenagerech už jsem viděl tuny - ale přesto jsem v Euphorii sem tam zahlédl osvěžující závany filmařské invence, které mě tam potěšily, a díky nimž mi přijde, že lidi co to napsali, nebyli asi úplně blbý. Možná, že ale úplně nejzábavnější mi na tom přišlo si představovat, jak ten seriál může šokovat někoho, kdo neví, která bije a jak to dnes chodí, což je asi špatně. Btw. extra 2 epizody navíc už mě nezajímaly a bez druhé série asi klidně můžu taky žít. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledované od júna do novembra 2021. ___ Zaujímavé je aj to, že celý seriál, ktorý je výrazne a odvážne sexuálny, ako aj väčšina jeho postáv, je v podstate rozprávaný z pohľadu postavy, ktorá zo sexu nezažila takmer nič. Akoby práve ona, bojujúca so závislosťou úplne iného druhu, mala od tých intrigánskych pletiek a nevyzretých vášní najlepší odstup. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Vo flashbacku, v ktorom Rue (Zendaya) vysvetľuje, že si nespomína na nič z veku 8 až 12, prejde okolo nej mladý Nate (Jacob Elordi). (dwdb)

Reklama

Reklama