Reklama

Reklama

The Astounding She-Monster

  • Velká Británie The Mysterious Invader

Obsahy(1)

Na začátku do titulků vypravěč sděluje, co uvidíme. Dva gangsteři, Nat Burdell (Kenne Duncan) a Brad Conley (Ewing Miles Brown), unesou bohatou Margaret Chaffee (Marilyn Harvey). Se svou společnicí Esther Malone (Jeanne Tatum) odvezou dívku do horské chaty, kde chtějí čekat na výkupné od jejího otce. V horách San Gabriel pracuje geolog Dick Cutler (Robert Clarke), který v noci pozoruje pád meteoritu. Jenže to je ve skutečnosti kosmická loď, ze které vypochoduje krásná mimozemšťanka (Shirley Kilpatrick) ve velmi těsné zářící kombinéze. Všichni se střetnou u chaty a geolog se stane zajatcem gangsterů. Pak se objeví záhadná žena z kosmické lodi, jeden z gangsterů se ji pokusí zastřelit, což ji nijak nevzrušuje a dotykem ho zabije. Ostatní se pokusí utéci do lesů, mimozemšťanka postupně zabije i Esther, pak i Burdella. Zbylá dva se vrátí do chaty a geolog namíchá směs žíravin, která by, jak se domnívá, mohla být proti monstru účinná. Zjistí ale také, že jde o vyslankyni Rady planet galaxie, která zabíjí jen v sebeobraně. Co dále – máme přijmout pozvání Rady? Co to lidstvu přinese? (Peabody)

(více)

Recenze (4)

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem nejhorší, ale musím se přiznat, úplně 100% nuda to není. Asi už jsem se už u podobných filmů naučil ignorovat všechny ty nelogičnosti v ději, nepodařené záběry a naivní pokusy o vytvoření strašidelné atmosféry a napětí. Díky tomu jsem se při sledování Astounding She-Monster několikrát přistihl, že mne to baví. 10 mírně zábavných minut a 52 minut nefalšované nudy, to je opravdu skvělé!:)___V tomto nízkorozpočtovém b-filmu se propojují dvě linie příběhu: 1.) Na Zemi přistane velvyslankyně z planety Antares, která je onou She-Monster. Chodí po horách, svítí radioaktivitou a terorizuje obyvatele horské chatky. 2.) V ní nedobrovolně přečkávají noc dva prchající gauneři, jejich kamarádka a jimi unesená slečna z lepší společnosti. Majitelem chaty je mladý a sympatický geolog.____Bohužel film nefunguje ani jako detektivka, ani jako sci-fi s nebezpečným Monstrem. Na vině nejsou ani tak herci, jako spíš debutující režisér Ronald V. Ashcroft, který dokázal film natočit tak, že nemá ani hlavu ani patu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V padesátých letech minulého století nebylo mimozemšťanů na Zemi nikdy dost a tak vzniklo o tom filmů, snad jako nikdy. Výdobytky politicky  probíhající studené války samozřejmě nesměli chybět. Vznikla plejáda průměrných snímků, ale také poměrně hodně dosti slabých, a tento je jeden z nich. Hodinová stopáž dějového balastu, snad pro diváky před spaním, tomu dává povídkový charakter, který, také jako obvykle, začíná vyprávěnkou vypravěče k rychlejšímu  obeznámení počínající situace. A tak se dozvíme, že v nějaké budově na samotě v lese dojde k setkání nějakého geologa s únosci bohaté ženy s plánem získat výkupné, kteří společně budou čelit krásné mimozemšťance poflakující se kolem, která navíc vyzařuje silné radioaktivní záření. Nic víc, nic míň. Pokud by někoho napadla inspirace pro osmdesátkového Predátora, no, daleko od pravdy by to také nemuselo být. Ale to je jen pouhá domněnka. Každopádně je jisté, že obdobných filmů poté vzniklo mnohem více. Hned rok na to třeba ´Terror from the year 5000´  (1958). Snímek vypadá jako točený na koleně. Naprosto bez nápadů, ambicí a nějaké atmosféry. Na nějaké napětí a dobrodružství je lepší ani nepomyslet. Vizuální ztvárnění radioaktivního záření z oné mimozemšťanky formou vlnících se prolínajících obrazů je po technické stránce zajímavý nápad. Jedno překvapení snímek ale nakonec přeci jen má a dokonce to nese i moralizační aspekt. Ale to až na samém konci. A svým způsobem to má svou váhu i dnes. Příkladů nedorozumění a špatné komunikace zbytečně vedoucí k tragédii jsme svědky neustále. Klasický sci-fi film lehce zapomenutelný, ale pro fanoušky právě žánru sci-fi určitý přínos má. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ufoni s teroristy nevyjednávají! Režisér se nám snažil předat jedinou myšlenku (tj. pointu v závěru), narazil ovšem na realitu toho, že celovečerní film musí mít aspoň hodinu. Sbíral tedy minutky kde to jen šlo, typicky se někam tři minuty jede autem a tváří se u toho zádumčivě, nebo jde jedna osoba tři minuty z kopce a na konci se zádumčivě rozhlíží, dlouho se nevrací, tak ji jde hledat další osoba zase tři minuty z kopce a tak. Případně se použijí záběry z přírody, had, medvěd... Film má své klady a místy je úžasně blboučký, ale pouštět ho rozjařené společnosti pro zvrhlou zábavu nebude fungovat, prostě vůbec neodsýpá. Pozoruhodná je samozřejmě ufonka, vypadá jako tlustší a opilá provazochodkyně (ohrožuje ostatní extrémně pomalou chůzí) v estrádním kostýmu, co si hodně zkazila makeup. Zcela nepatřičná hudba má taky své kouzlo. Film má dva (!!) vypravěče, první je nudně standardní "radio announcer", druhý mluví dohromady skoro deset minut nádherně úchylnou dikcí, škoda, že tak není pojata větší část. // Hm, když se nad filmem zamyslím z existenciálního hlediska, repetivní scény, kde se uniká, vždy se vynoří ufonka a změní děj, až se vrátí na začátek, a v každém z několika koleček ubyde jedna osoba, se dost podobají zacyklení v horečném snu. Pokud by takový byl teoreticky záměr a bylo to dobře režijně podané, šlo by o velmi zajímavý film. // P.S. Shirley Kilpatrick v roli ufonky je údajně ta samá osoba jako herečka nenáviděných postav Shirley Stoler. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Odpad nedávám pouze proto, že prokazatelně existují horší filmy, tenhle ovšem je jen o stupínek výš, pořád je však v hodnocení hodně, hodně moc dole. Kromě několika scén s podivnou bytostí z jiné planety totiž jde o nezáživný rádobythriller (zločinci, unesená oběť kvůli výkupnému, přepadený chlapík), který je tak zoufale nudný, že za sledování určitě nestojí. "Monstrum" je ovšem veskrze srandovní a snad právě za něj jsem tu jednu hvězdu dal - je to velmi podivně se pohybující ženská bytost, oblečená v přiléhavém celotělovém trikotu, světélkuje, protože je radioaktivní (a tvůrci ji místy nechali obrazem rozmlžit), zabíjí jediným dotykem a má obočí, které by jí Brežněv mohl jen závidět. Hloupý film, nezábavný, leč poměrně milosrdně krátký. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama