Reklama

Reklama

Ženské problémy

(festivalový název)
  • USA Female Trouble (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dawn Davenportová je problémový teenager. Po jedné z mnoha hádek s rodiči utíká z domova a podaří se jí otěhotnět s prvním pobudou, na kterého narazí. Po narození dcery se pohybuje v prostředí prostitutek a striptérek a sama se živí loupežemi. Majitelé kadeřnického salónu, kam často chodí, jí nabídnou, že ji proslaví focením jejích zločinů. Sláva je to jediné, po čem zhýralá Dawn touží, a aby jí dosáhla, nebojí se páchat hrůzné činy. Kam však až může tato neukojitelná touha po pozornosti a obdivu dojít? (Mefistofelle)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

prasokote 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, co k tomuhle napsat. Typ filmu, během kterého jsem si asi 100x sama pro sebe řekla ty vole, co to je... Ale bavilo mne to a určitě si dám od Waterse něco dalšího. Naprosto chápu rozporuplnost v hodnocení, tohle asi moc lidí vážně nemusí. Ale já se občas ráda svezu na téhle vlně:) . ()

kisha 

všechny recenze uživatele

ach, čeho jsem to zase byla svědkem, šílený film o šílené ženě se šíleným vzezřením, se šílenými sklony, s šílenými přáteli a s šíleným koncem...ale uznávám, scéna s hrou na autonehodu mě poměrně nemálo pobavila:)...(omluva autorky za nadužití slova "šílené", bohužel jiné až takto výstižné slovo neexistuje... ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Dawn Davenportová uteče z domu, nechá se zneužít prvním chlapem, otěhotní a pak se živí zločinem. O dcerku se nestará, protože ji víc zajímá kadeřnictví, sex a sláva. Chodí do salonu, jehož majitelé s ní chtějí nasnímat fotky při páchání zločinu. Dawn chce být slavná, tak na to přistoupí a začne řádit, přičemž je znetvořena kyselinou v obličeji. Všechno spěje k tomu, aby ji policie chytla a dala jí to všechno sežrat..... Vynikající a vtipnej film, kterej nikoho s oblibou černýho humoru neurazí, ale ostatní jo. Scény, jako hraní si na autonehodu, pokus o zneužití vlastním otcem, držení ženské v kleci místo ptáčka a její mrzačení nebo scény z vězení, jsou nezapomenutelné a v dobré společnosti se jim budete ještě dlouho smát. John Waters je skrytej génius se skolny k úchylárnám, takže i ostatní jeho filmy stojí za to. ()

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

Jedno z nejstrašnějších zvěrstev co jsem kdy viděl, vidět ještě pár filmů s touhle obludou (a všemi kolem), tak se už na žádný film do konce života nepodívám. Zlatý Ed Wood. Respektuju lidi s odlišným vkusem, ale v tomto případě bych nechtěl poznat jedince, co tomu jsou schopni napálit 5*... lidi jste normální? PS: A je tam pár vražd proto asi krimi... ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Druhý z vrcholů Festivalu otrlého diváka 2023 - ovšem ne druhý v pořadí v mém osobním žebříčku, o první místo se tptiž na stejné úrovni důstojně dělí s Hřmotem obřího plaza :-) S tvorbou Johna Waterse, včetně nejznámějších Růžových plameňáků, jsem seznámen, Divine byla a je pro mě opravdu "renesanční" osobnost, ovšem tento film jsem až dosud neměl tu čest spatřit. A o co jsem celý život přicházel :-) Nejde jen o ujetou, velmi extravagantní a hlavně velmi vtipnou záležitost (u scény na trampolíně jsem hýkal smíchy na celý Žižkov), zároveň film vnímám i po té vážnější stránce - do jakých důsledků může zajít slavománie, aniž by si to dotyčný člověk do posledních okamžiků vůbec uvědomil. Jinak klobouk dolů před každým detailem, naprosto mě fascinuje zejména to, jak lze stvořit film, ve kterém jediná postava (sic!) není aspoň trochu normální, všechno je nadpozemsky přemrštěné, přesto film drží pohromadě jako beton, je maximálně zábavný a také má v sobě popsanou velmi nosnou myšlenku. Velké díky také celému organizačnímu týmu FOD 2023, těch pár dnů v Aeru byl opět velký zážitek :-) ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama