foto

John Waters

  • nar. 22.4.1946 (70 let)
    Baltimore, Maryland, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Scenárista, režisér, stand-up komik, žurnalista, ale hlavne herec malých rolí. To je John Waters. Netají sa svojou orientáciou a láskou k hororovým filmom. So svojou filmovou kariérou začal v roku 1964. Konkrétne to bol krátky film Hag in a Black Leather Jacket. Nasledovali ďalšie počiny ako Roman Candles (1966) a Eat Your Makeup (1968). Už pri týchto dvoch snímkach sa zoznámil so svojou múzou Divine, ale ani jednému z filmov sa nedostalo väčšej pozornosti. To sa stalo až v roku 1969 jeho komediálnemu počinu Mondo Trasho za 2100 dolárov, v ktorom opäť spolupracoval s Divine. Vo filme neboli použité žiadne dialógy, namiesto nich bola hudba.

Ďalšia spolupráca s Divine prišla v krátkom filme Diane Linkletter Story a neskôr v celovečernom Multiple Maniacs, ktorý však neprerazil. Úspech zaznamenal až následný, dnes už kultový film Pink Flamingos. S rozpočtom 10 000 dolárov utŕžil cez 7 miliónov a stal sa kasovým hitom. Waters pokračoval so svojím štýlom aj v snímke Female Trouble. 

Nasledovalo nevýrazné obdobie, prerušené až muzikálom Hairspray, ktorý si na seba skvele zarobil. Navyše to bola posledná spolupráca s Divine. Waters ostal naďalej pri muzikáloch, čo sa mu oplatilo. Presvedčil, vtedy ešte nie veľmi známeho, Johnnyho Deppa, aby si zahral v jeho muzikáli Cry-Baby. Film rozpráva o rockerovi, ktorý sa zamiluje do slušne vychovaného dievčaťa. Jeho posledným dielom je bláznivá komédia Dirty Shame. Od roku 2004 o sebe filmovo nedal vedieť.

LV. C.M. "!RedruM" Kalanin

Herecká filmografie

2014 HitRECord on TV (TV seriál)
Suburban Gothic
2012 Amputace
2007 Each Time I Kill
Hairspray
Junior Defenders
2006 Dokud nás smrt nerozdělí (TV seriál)
Jackass 2
2005 Jmenuju se Earl (TV seriál)
2004 Chuckyho sémě
2003 Abby Singer
2002 Blood Feast 2: All U Can Eat
2001 Memories of Oz (TV film)
2000 Šílený Cecil
1999 Chameleon II (TV film)
Sladký ničema
1998 Pecker
Vítejte v Hollywoodu
1994 Rodinné album (TV film)
Šest vražd stačí, maminko!
1989 Homer a Eddie
Simpsonovi (TV seriál)
1988 Lak na vlasy
1986 Něco divokého
1972 Růžoví plameňáci
1969 Mondo Trasho
1968 Eat Your Makeup
1966 Roman Candles
1964 Hag in a Black Leather Jacket

Dokumentární

2015 At the Video Store
Seed Money: The Chuck Holmes Story
Tab Hunter Confidential
The 1000 Eyes of Dr Maddin
2013 I Am Divine
Last Impresario, The
Paul Bowles: The Cage Door is Always Open
Sarnos: A Life in Dirty Movies, The
2012 Mansome
Of Dolls and Murder - vyp.
Rep, The
2011 These Amazing Shadows
2010 Beautiful Darling
Blank City
Herschell Gordon Lewis: The Godfather of Gore
2009 It Came from Kuchar
2008 Dead On: The Life and Cinema of George A. Romero
Guest of Cindy Sherman
Speechless (TV film)
Starz Inside: In the Gutter (TV film)
Wild World of Ted V. Mikels, The
2007 Happy Birthday Elton! From Madison Square Garden, New York (koncert)
Schau mir in die Augen, Kleiner
Spine Tingler! The William Castle Story
2006 Fabulous! The Story of Queer Cinema
Jack Smith and the Destruction of Atlantis
This Film Is Not Yet Rated
This Filthy World
50 Films to See Before You Die (TV film)
2005 All the Dirt on 'A Dirty Shame'
That Man: Peter Berlin
V Hlubokém hrdle
2004 Class of '80 Debbie Harry (TV film)
Myslet XXX (TV film)
Plagues and Pleasures on the Salton Sea
2003 History of Sex, A
Hollywood High (TV film)
Larry Clark, Great American Rebel
Totally Gay! (TV film)
2002 Cockettes, The
Independent View (TV seriál)
Pia Zadora: The E! True Hollywood Story (TV film)
2001 Indie Sex: Taboos (TV film)
2000 Film-Fest DVD: Issue 5 - Cannes 2000 & SXSW
In Bad Taste (TV film)
Pie in the Sky: The Brigid Berlin Story
1999 Divine: The E! True Hollywood Story (TV film)
Forever Hollywood (TV film)
20th Century: Yesterday's Tomorrows, The (TV film)
1998 Divine Trash
Home Movie on John Waters
Little Castles
1997 Anthem
Behind the Music (TV seriál)
1987 Biography (TV seriál)
1985 Divine Waters
1975 Love Letter to Edie

TV pořady

2012 2012 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
2009 RuPaul's Drag Race (TV pořad)
2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2007 Graham Norton Show, The (TV pořad)
2003 Hollywoodská setkání (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(26)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace