Reklama

Reklama

Růžoví plameňáci

(festivalový název)
  • Česko Pink Flamingos (festivalový název) (více)
Trailer

V karavanu, kde v baltimorském podsvětí žije notoricky známá Divine, byste bydlet nechtěli. A čert vem, že tam kromě téhle makabrózní figurky žije také její hipíkovský syn Crackers a přes křeslo přetékající tunová matka Edie. Divine se totiž ne náhodou honosí titulem „královna oplzlosti“. Jen potkat ji by vás mohlo stát obsah vašeho žaludku, nedej bože s ní rovnou promluvit. A co je nejhorší, právě se odkudsi vynořila vydařená rodinka Marbleových, jež se rozhodla o korunku pro nejnechutnější osobu na planetě srdnatě zabojovat. Začíná šílená série zvrácenosti, odpornosti a nevkusu, která i divákům pražského festivalu Týden otrlého diváka zmrazila krev v žilách, a velmi hlasitě položila otázku, kam až by si měl režisér ve svých filmech dovolit zajít. Každopádně John Waters zašel nejdál, jak jen to bylo možné. A při tvorbě komedie Pink Flamingos, jež je určena jen skutečně srdnatému obecenstvu, se evidentně dobře bavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Stěžejní dílo "mistra nevkusu" Johna Waterse. Jeho dílo bohužel trpí jistou nevyrovnaností, ale obsahuje několik orginálních scén, kvůli kterým se film určitě vyplatí vidět. Už jen samotný děj: Dvě rodiny sopeří o titul Nejodpornější lidi na světě. Vyzyvatelé- unášejí a oplodňují stopařky jejichž děti pak prodávají na černém trhu. Divine a její rodinka( obltloustlá babička "bydlící" v dětské přistýlce a požívající jen vajíčka..) mají zase jiné speciality. Film nemá nějaký hlubší smysl, jde pouze o snahu šokovat, šokovat za každou cenu ( film byl zakázán v Norsku, Austrálii a Kanadě) . Pink Flamingos končí "slavným" záběrem ve kterém Divine sní opravdový psí výkal. John Waters chtěl natočit nejodpornější film a proto ve filmu nepřekvapuje scénu soulože i tu však dokázal vyšperkovat-aktéři jsou při tom klofáni slepicemi ,Divine nakupuje v obchodě, kde si koupí flák masa, který si strčí do své trouby ( mezi nohy) a chodí s tím po městě a k tomu hraje písen "Proč se za ní všichni otáčejí ?"...) Moji nejoblíbenější scénu však zůstává moment, kdy se Divine se synem dostanou do bytu svých konkurentů a všechno jim tam omakávají ( sundali si ponožky a olizují jim kusy nábytku) ()

Lexion69 

všechny recenze uživatele

Chápu že roku 72 mohla zpívající prdel kde koho rozhodit. Ovšem dnes by se toto dal říct jen o člověku, jež nikdy neslyšel o fenoménu internet a i kdyby snad, stavět na tom kvality jakéhokoliv snímku by bylo krajně ubohé. Potenciál je vidět snad jen v otylé matce a jejím vztahu s vajíčkářem, tady však veškerý znepokojivý náboj totálně pohřbívá neherectví, které není vtipné, je jen nebetyčně otravné a nudné. Je mi líto. ()

Reklama

cachina 

všechny recenze uživatele

Film, na který by se hodilo jakékoliv hodnocení. Velice bizarní snímek, na který jen tak nezapomenete ať v dobrém či špatném slova smyslu. Undergroundový režisér John Waters přivádí na filmové plátno snad nejvíce absurdní a zajímavou postavu zároveň - transvestitu Divine. Už děj filmu vám naznačí o co se bude jednat - dvě rodiny se předhánějí, která z nic je více hnusná. Snímek je takovou sérií nejdivnějších, nejšílenějších a nesmyslných scén, co se snad dají vidět v celé kinematografii. Film je nízkorozpočtový, což je znát na jeho technické stránce. Roztřesená kamera, náhodné zoomování či oddalování od scény apod. Waters spojuje humor s hnusem a s vulgaritou. Najdete v něm skoro vše, exhibicionismu, otevřené sexuální scény, sexuální úchylky, kastraci, vraždy a mnoho mnoho dalšího. Růžoví plameňáci se ihned stali kultovní záležitostí a vrcholným dílem Johna Waterse. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D...Jó tak tohle je fakt vpoho. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vejce, vejce, vejce............. Teda nevěděl jsem co nebo kdo je Divine, ale teď už to vím a žasnu. Dokoukal jsem to z velkým odporem a to jen ze zvědavosti, co vše dokážou lidé natočit. CITÁT - Skutečně posraná kunda........... Ujeťárna jako prase někdy se mi zvedal i kufr. Film má velice dobrou hudbu, to se musí nechat. Nikdy více. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Režisér John Waters napsal scénář k sequelu s názvem "Flamingos Forever", který se odehrává 15 let po událostech v Pink Flamingos. V něm se zpátky do Baltimoreu vrací Divine, Cotton, Crackers a babička Eddie se svým vnukem Dwaynem, osmiletým trasnvestitou. Tentokrát mají bojovat proti Veře Venningerové, sestře Connie Marble, a jejímu manželovi Wilburovi, nekrofilovi vlastnící márnici. Film měla financovat Troma, ale nakonec z natáčení sešlo kvůli Waltersově nespokojenosti s velmi zastaralým střihačským zařízením a především kvůli smrti Edith Massey (babička Eddie) a Divine, které byly pro příběh nenahraditelné. John Waters nechal později scénář aspoň knižně vydat. (Nin)
  • Film byl natočen za pouhých 10 000 amerických dolarů a dokázal vydělat více než 7 milionů dolarů. (ČSFD)
  • Tato šílená komedie, překračující běžné estetické hranice, si vysloužila spoustu lokálních zákazů po celém světě. (ČSFD)

Reklama

Reklama