Reklama

Reklama

Růžoví plameňáci

(festivalový název)
  • Česko Pink Flamingos (festivalový název) (více)
Trailer

V karavanu, kde v baltimorském podsvětí žije notoricky známá Divine, byste bydlet nechtěli. A čert vem, že tam kromě téhle makabrózní figurky žije také její hipíkovský syn Crackers a přes křeslo přetékající tunová matka Edie. Divine se totiž ne náhodou honosí titulem „královna oplzlosti“. Jen potkat ji by vás mohlo stát obsah vašeho žaludku, nedej bože s ní rovnou promluvit. A co je nejhorší, právě se odkudsi vynořila vydařená rodinka Marbleových, jež se rozhodla o korunku pro nejnechutnější osobu na planetě srdnatě zabojovat. Začíná šílená série zvrácenosti, odpornosti a nevkusu, která i divákům pražského festivalu Týden otrlého diváka zmrazila krev v žilách, a velmi hlasitě položila otázku, kam až by si měl režisér ve svých filmech dovolit zajít. Každopádně John Waters zašel nejdál, jak jen to bylo možné. A při tvorbě komedie Pink Flamingos, jež je určena jen skutečně srdnatému obecenstvu, se evidentně dobře bavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

charlosina 

všechny recenze uživatele

Královna oplzlosti Divine se svými přívrženci a celá ta povedená bandička "od vedle" působí tak lacině, až mi bylo líto toho času, který jsem sledováním zabila. // Pro fanoušky Divine povinnost. // Já jsem na to moc velký inťouš. Bez nadhledu, chápeš. Ale měl bys to vidět ještě než umřeš, je to totiž kultovka. // Je to tak trochu na způsob grotesky, a pokud se to má hodnotit jako "ujetina", tak má plný počet hvězdiček, pokud se to ale prezentuje jako "film", tak má akorát dvě hovna. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Sexem přetékající a drogama se neomezující 60tá léta, jistě zanechala stopy nejen v Johnu Watersovi, ale celému jeho "hereckému" týmu. Recese na lidský hnus? Nebo přístup typu "jo hele, tak doženeme perverznost do extrému, haaaa!" Oba tyto možné pohledy vystihují dva druhy komentářů, které se tady objevují. Bezcenný odpad, nebo perverzní umění. Oba pohledy jsou možné. Film Tě buďto královsky pobaví, nebo Ti udělá bordel v žaludku. Absurdní, přesto kvalitně se rozvíjející děj, je plný humoru a překvapivě zdařilých dialogů i monologů, samozřejmě ve vší perverznosti. Nenahraditelná/ý Divine a vlastně i Connie a jejich konkurenční boj, je vrchol absurdnosti celého snímku a je jasným poselstvím, že film je potřeba brát s velikou rezervou. Neoddiskutovatelnou kvalitu filmu podtrhuje výborný a perfektně s dějem ladící hudební doprovod. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Plameňáci ignorují veškeré myslitelné hranice. Chápu, že této surrealistické, totálně ujeté, nechutné, kýčovité a prapodivné sračce zdejší uživatelé hojně dávají odpady. Rád bych ho dal taky, ale nejde to. Mě to prostě bavilo! A to velmi. "Miluju tě víc než barvu svých vlasů. Dokonce víc, než své hovno!" ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Trochu nadhľadu, trochu dobrej civilnej nálady a trochu nespravnej filmovej absencie a kult je namieste. John Wates zrobil z manifestu zvratenosti a uchylarien, naprostú skvelú, milú a presvedčivú komédiu. Scény, ktoré sa nedajú popisať a nápady, ktoré sa už nedajú okopirovať. Maximálne originálne a maximálne svojské, až mi z toho tečú slzy od dojatia. ()

Lexion69 

všechny recenze uživatele

Chápu že roku 72 mohla zpívající prdel kde koho rozhodit. Ovšem dnes by se toto dal říct jen o člověku, jež nikdy neslyšel o fenoménu internet a i kdyby snad, stavět na tom kvality jakéhokoliv snímku by bylo krajně ubohé. Potenciál je vidět snad jen v otylé matce a jejím vztahu s vajíčkářem, tady však veškerý znepokojivý náboj totálně pohřbívá neherectví, které není vtipné, je jen nebetyčně otravné a nudné. Je mi líto. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Režisér John Waters napsal scénář k sequelu s názvem "Flamingos Forever", který se odehrává 15 let po událostech v Pink Flamingos. V něm se zpátky do Baltimoreu vrací Divine, Cotton, Crackers a babička Eddie se svým vnukem Dwaynem, osmiletým trasnvestitou. Tentokrát mají bojovat proti Veře Venningerové, sestře Connie Marble, a jejímu manželovi Wilburovi, nekrofilovi vlastnící márnici. Film měla financovat Troma, ale nakonec z natáčení sešlo kvůli Waltersově nespokojenosti s velmi zastaralým střihačským zařízením a především kvůli smrti Edith Massey (babička Eddie) a Divine, které byly pro příběh nenahraditelné. John Waters nechal později scénář aspoň knižně vydat. (Nin)
  • Film byl natočen za pouhých 10 000 amerických dolarů a dokázal vydělat více než 7 milionů dolarů. (ČSFD)
  • Pri scéne, v ktorej sú dve živé sliepky použité ako sexuálne nástroje, najmenej jedna z nich zahynula, keď bola stlačená medzi dve nahé telá. (whack)

Reklama

Reklama