Reklama

Reklama

Night Stalker: Hon na sériového vraha

(seriál)
  • USA Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer
Trailer
USA, 2021, 3 h 9 min (Minutáž: 46–48 min)

VOD (1)

Epizody(4)

V roce 1985 číhá ve stinných zákoutích sluncem zalitého Los Angeles krutý sériový vrah. A dva neúnavní detektivové mu jdou bez ustání po krku. (Netflix)

Recenze uživatele Frajer42 k tomuto seriálu (4)

Ďábel ve Městě andělů (2021) (E01) 

Po zhlédnutí prvního dílu mám poněkud rozporuplné pocity. Psychouš, jehož běsnění sledujeme je naprosto prvotřídní magor, který se neštítí prakticky ničeho. Snad jen děti po znásilnění ušetří a vrátí zpátky rodičům. Bohužel mám místy pocit, že více než o tom psychopatovi je to o jakémsi tlustém Mexičanovi, který na tomto případu kdysi pracoval. Tlusťoch nám vypráví o svém životě prakticky od početí, přes všechny životní milníky, kterých kdy dosáhl, až k tomu, jak se dostal k případu. Za sebe mohu říct, že mě jeho život absolutně nezajímá a byl bych mnohem raději, kdyby byl čas investovaný do psychopata. Jinak to má Netflix zpracované fakt hezky. [70 %] ()

Příště to můžete být vy (2021) (E02) 

Nejde přehlédnout, že veškeré minisérie o sériových vrazích se nevyhnou takové seznamovací první epizodě, která za moc nestojí, ale následně se děj přehoupne do úplně jiných výšin. Tentokrát už jsme nesledovali pana přismahlého chlubila, jak si plnil životní sny, nýbrž se děj opravdu soustředil čistě na případ a byl to nářez. Netflix to má vymazlené, zejména naprosto skvěle sestříhané. Hodně dobrým zpestřením je, že se samotné přeživší účastníce běsnění prvotřídního magora byly ochotné svěřit kameře. Je to nesmírně zajímavé jako psychologická studie vyšinutého jedince i jako seznámení se s vyšetřovacími praktikami ze 70 až 80 let v USA. [85 %] ()

Pořádně. Zamkněte. Dveře. (2021) (E03) 

Spoilery! Musím se přiznat, že jsem skončil s otevřenou hubou, když jsem slyšel vyprávění, jak znovu kluci prošvihli dopadení vraha, kvůli nějakým byrokratickým píčovinám. Jak těžké může být ohlídat návštěvu pacienta zubní ordinace s dost konkrétním problémem? Nad tím mi zůstává rozum stát. To se pak není čemu divit, že tento enormně vyšinutý psychopat mohl vraždit a znásilňovat dál. Tak nějak zjišťuji, že práce vyšetřovatelů spočívala z 90 % v tom, že museli odhazovat klacky, které jim někdo další neustále házel pod nohy a ve troše toho zbylého času poté mohli pracovat na případu. [80%] ()

Lov (2021) (E04) 

Netflix nesnáším, protože jsou píčusové a ze smyšlených důvodů o rasové rovnosti a dalších píčovinách zakazují naprosto neškodné, ba dokonce obohacující filmové klenoty, které patří k tomu nejlepšímu, co kdy lidstvo natočilo. Každopádně, každý musí uznat, že podobné dokumentární minisérie mají výborně zvládnuté. Závěrečný díl byl z celého dokumentu naprosto nejlepší a nejzajímavější. Moc nechápu, z jakého důvodu byli detektivové oslavováni jako polobozi, když kvůli naprostým píčovinám nedopadli psychopatského vraha mnohem dříve a mohli předejít naprosto zbytečným úmrtím. To je tak, když na případu dělá několik oddělených složek a hlavním cílem každé z nich je udělat si kariéru namísto spolupráce a odstranění mimořádně nebezpečného člověka, který se neštítil naprosto ničeho. Technicky vzato, nedopadli ho vůbec. Zlynčoval ho rozlícený dav po zveřejnění totožnosti, poté, co si zřejmě střihl osobák v půlmaratonu. Nezbývá než doufat, že bezpečnostní složky od té doby fungují a spolupracují podstatně lépe. Velmi zajímavý dokument, který klidně může posloužit začínajícím sériovým vrahům jako takové seznámení s tím, čemu se během své vraždící kariéry vyvarovat a jak v určitých situacích postupovat, aby byli co nejhůře dopadnutelní. [88 %] ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama