Reklama

Reklama

Vrcholný predátor

  • USA Apex
Trailer

Šest zbohatlíků si zaplatí za to, aby na opuštěném ostrově mohli ulovit člověka. Situace se ale obrací a kořistí se stávají oni sami. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Podle klasického příběhového schématu „lovec - kořist“ jsem očekával alespoň obyčejný nízkorozpočtový akčňák, který když už nic, tak aspoň nebude nudit a bude mít hromadu drsných akčních scén. Apex však nesplňuje ani tyhle základní, vcelku triviální požadavky. Nízký rozpočet číší doslova z každého záběru, efekty jsou až komicky otřesné, dobrých přestřelek a soubojů se během hodiny a půl téměř nedočkáme. Poutavost je na nule, atmosféra zrovna tak. Nic, absolutně nic zde nedává smysl, scénář podle mě nikdo reálně ani nepsal. Herci zde prakticky ani moc nemají co hrát, žádná postava není ani trochu sympatická, všechny jsou extrémně ploché a nezáživné, Bruce Willise nevyjímaje. Apex je druhý film s Brucem Willisem režírovaný E.J. Drakem, který jsem měl tu čest vidět, a mě jímá hrůza, že ti dva spolu natočili ještě další dva filmy, jejichž kvalita bude s největší pravděpodobností podobná Apexu či Kosmickému hříchu. I těch zdejších 17% si podle mě snímek vůbec nezaslouží. Zaslouží si jedině jasný a rázný ODPAD a skončit někde hluboko v propadlišti dějin. 0/10. ()

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Je to mizerne zanrove cviceni, ktere vam ukaze svou nejhorsi tvar. Usetrete cas a uzijte si venku slunecni den. Krvave nasili je kombinovano se spoustou klise. Pritom zapletka mela potencial zabavnosti. Na predoscarove vyhlasovani nejhorsiho filmu roku Zlata malina ma Bruce Willis,ktery prave ze zdravotnich duvodu slabnuti hlasu ukoncil karieru ,svou vlastni soutez.Je zde nominovano hned sest jeho poslednich filmu vcetne tohoto ()

Reklama

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Willis dosiahol vo svojom snažení vrchol, ktorý už nikdy nikto neprekoná a aj posledných 20 Seagaloviek a x ďalších hovien oproti tomu vyzerajú ako Oscarové filozofické veľkofilmy. Willis má svoju vlastnú kategóriu. Jebem na vás a vy mi za to platíte alebo aspoň na to čumíte, debili, muhehe. -(radšej aj slovne, mínus)100%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ze začátku vypadal Apex jako první willisovka po hodně dlouhé době na kterou se bude dát koukat a nebude potřeba si po jejím zhlédnutí vymýt oči desinfekcí.Nápad sice nebyl kdovíjak originální - blízká budoucnost (asi),opuštěný ostrov a na něm zbohatlící lovící lidi pro potěšení,přičemž Willis je tu v roli kořisti - ale o slušnou akční jednohubku mohlo jít úplně v klidu.Jenže chyba lávky.Kdo by čekal,že Willis (který v případě,že přežije do určité hodiny bude svobodný nebo něco takového) začne kosit jednoho "záporáka" za druhým,ten se hodně plete.Willis se tu víceméně prochází lesem,občas někoho "tajně" pozoruje a záporáci se mezitím zvládají vybíjet mezi sebou.A když pak na konci začne - respektive mělo by začít - přituhovat,tak se většina akce stane mimo záběr a najednou je konec.Těžko říct,jestli je to zdůvodu financí,nebo demence scénáře,potažmo režiséra,ale ono je to vcelku jedno a i nadále tak bude platit,že poslední slušný film z Willisem (který má jen za letošek na pažbě osm!! filmů) je tři roky staré Přání smrti..20% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Odpadová mánie přítomných uživatelů, týkající se Willisových filmů z konce jeho kariéry, pokračuje i v případě Apex v nezastavitelném tempu, až z toho mám pocit, jestli to není již trochu takový místní rituál, nehledící na skutečnou kvalitu daného filmu, ale spíš držící se hesla: Kdo nedá Willisovi Odpad, nepatří mezi nás. Tak já tedy demonstrativně ten Odpad nedám, abych dal najevo, že se nehodlám stát součástí stáda a udělím tomu jednu hvězdičku, minimálně kterou si to určitě zaslouží, jelikož zas až taková mizérie to fakt není, a dokonce jako už několikrát si dovolím zmínit fakt, že při štědřejším rozpočtu a bez účasti pana Willise, který tu je opět tou jednoznačně největší přítěží, by se mohlo jednat o docela snesitelné béčko, které by rozhodně neuráželo intelekt minimálně diváků, kteří si jsou vědomi, že nesledují oscarové drama, ale nenáročný, přímočarý akčňák, jehož jediným cílem je bavit. Já si tak vážně myslím, že celý Apex má poměrně slušný spád, zápletka je sice primitivní a nenápaditá až běda, ale jak jsem zmiňoval, za jiných podmínek by mohla představovat funkční zábavu, postavy a jejich herecké představitele lze též považovat v rámci možností za poměrně výrazné prvky a kupodivu neurážejícím způsobem tu vypadá akce, která je poměrně drsná, ale hlavně nepůsobí tentokrát až tak přiblble, jako je v podobných produkcích zvykem. Bohužel, tvůrci se tu na druhou stranu opět nevyhnuli naprosto neuvěřitelným nesmyslům a doslova debilitám ve scénáři, čímž též jako obvykle zásadním způsobem znehodnocují úroveň celé té podívané, jednotlivé dialogy pak trpí totální demencí, no a nakonec jsem si ve výčtu negativ nechal samotného Bruce, jehož hrozivý herecký výkon je již evidentně notně poznamenán nemocí, takže divák při pohledu na jeho funící a nepřítomný výraz trpí, nehledě na to, že jsem měl navíc v nadpoloviční většině jeho výstupů pocit, zvlášť pak při jakémkoliv jeho pohybu, že ho zaskakuje nějaký podobně plešatý dabér, což je fakt ubohý a hlavně nedůstojný. Takže je to asi tak, samozřejmě se jedná o další megalacinou béčkovou blbinku, na druhou stranu bych to ale neodsuzoval zas až tolik, jelikož pár pozitiv Apex s jemnou dávkou tolerance nabízí, takže Odpad fakt ne. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama