Reklama

Reklama

V karavanu po Česku - Série 2 (2022) (série)


Pardubický kraj (S02E03)

(epizoda)
Česko, 2022, 27 min

Scénář:

Jakub Wehrenberg

Kamera:

Jakub Kolář

Hrají:

Aleš Háma

Obsahy(1)

Bydlet ve věži, to zní romanticky. O tom, že to mělo i svá úskalí, se při zdolávání schodů do věže kostela v Poličce přesvědčil i Aleš. A proč sem vlastně stoupal? Ve věžním obydlí totiž vyrostl hudební skladatel Bohuslav Martinů. A to si nemohl nechat ujít. Další zastávkou v Pardubickém kraji byla přírodní rezervace Toulovcovy Maštale a nedaleký architektonický skvost Nové Hrady. Nakonec se Aleš přesvědčil, že také město, po kterém nese celý kraj název, nabízí řadu pamětihodností. Mimo jiné malebné náměstí nebo Zelenou bránu, která dostala svůj název podle zoxidovaného měděného plechu na střeše. A protože k Pardubicím patří kromě perníku i koně, nevynechal ani důkladnou prohlídku zdejšího závodiště. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navštívené lokality znám nadmíru. Na polnatý Pardubický kraj byly vybrány pěkné zajímavosti. Polička nebo Nové Hrady jsou Pardubický kraj? Uvítal bych méně spěchu a více poetiky a pohody. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice mi nezajímají pardubické mainstreamy jako koně a perník, příroda a kultura je ve východních Čechách ovšem krásná jako kdekoli jinde v naší republice a okamžitě bych se vydal i do Toulovcových maštalí či na hrad Svojanov. ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama