Reklama

Reklama

Mistr jinu a jangu: Sen o věčnosti

  • Čína Qing ya ji (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Démonický had znovu procitá a Mistři jinu a jangu musí vyřešit záhadnou vraždu a ochránit svoji říši před temným spiknutím přímo v srdci císařského dvora. (Netflix)

Recenze (31)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velkolepé Fantasy z Číny, které zaujme hezkými efekty a slušnou akcí, které je bohužél dost málo. Opravdu nevím, proč se Fantasy s démonama musí z 80% soustředit na vývoj postav a nezajímavý příběh, který nikoho moc nezajímá? Převažuje Drama, což je škoda. Finále je poměrně epické, ten démonický had je natočen skvěle, ale zamrzí, že hlavní hrdina tam stojí v pozadí, nic nepředvede a nechává ostatní dělat práci za něj, to mi přišlo celkem zvláštní. Ušlo. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 5.5/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V Číne už dávno snili o večnosti. Napríklad taký čínsky cisár Qin Shi Huang túžil po nesmrteľnom živote a tak sa stal jedným z najznámejších stravníkov ortuti. Pri hľadaní elixíru života požil niekoľko ortuťových piluliek a po chvíli zomrel. Nesmrteľným sa tak stal aspoň týmto príbehom a nám dal vedieť, že ortuť skôr smrť privoláva. Film Sen o večnosti príbeh tohto cisára neprekonáva. Má skvelý vizuál, ale na dejovú štruktúru, ktorú ponúka, je príliš dlhý a často až mätúci. Efekty vyšli dobre, tu som nič iného ani nečakal. A tak si zaslúži aspoň priemerné hodnotenie, hoci mohlo to vyjsť aj lepšie. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku je celkem jasné, že ve finále se hlavní hrdina porve s obřím hadem. To by nevadilo, protože zlotřilý plaz je sympaťák. Jenže ta cesta, která k závěrečné bitce vede, je dost nezáživná. Copak o to,vizuál je hezký a efekty mají něco do sebe, ale to tady nestačí. Já tady vlastně viděl jen jen bandu androgynních ťamanů a ťamanek, kteří se tu občas poperou za zvuků všudypřítomné osudové hudby podpořené nadužívanými slow motion záběry, ale víc se tu řeší osobní motivace, charaktery a neodmyslitelná romantika. A to od akční fantasy fakt nečekám. Nehledě na to, že jsem se v tom občas ztrácel a když si chlapci rozpustili vlasy, a to bylo dost často, spolehlivě se mi všichni pletli. Takhle teda ne. 35% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tenhle druh filmů zrovna nevyhledávám,ale přesto sem tomu zkusil dát šanci a nic.Vizuál je sice víceméně ok a had je fajn,ale jinak se mi to absolutně netrefilo do nálady a nebavilo mě to.Od akční fantasy bych čekal víc než nudný příběh,který zabírá většinu přestřelené stopáže.Všechny postavy mi navíc úspěšně splývali a v kombinaci s nudou sem se v tom o to víc ztrácel...40% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Bylo by fajn, kdyby místní japanisté objasnili, jak moc film vychází z předlohy Onmjódži (Baku Jumemakura). V tomto fantasy námětu uvidíme zajímavý příběh, kdy se probouzí v metropoli říše démonický had a čtyři mistři se svými nadpřirozenými ochránci musí zneškodnit hada dříve, než bude pozdě. Jenže v císařském městě se dějí podivné věci a někdo mistry zabijí jednoho po druhém. Mark Chao se pokouší stát mistrem jin-jangu, respektive vylepšit svoje schopnosti. Má však svůj názor na démony a jeho metody nebudou spolupracovníkům po chuti. Uvidíte vizuálně nápaditý film, který má někdy až mystickou atmosféru, akční fanatasy a subtilní BL romance, kterou bych zrovna v Číně nečekal. Z dalších herců vyniká Allen Deng jako bojovník Po-Ja. Nejvíce tady samozřejmě válí Mark, ale i ostatní na to, že nejsou špičkoví a známí herci odvádějí svoje party dobře. Fanatastické souboje a hlavně hudba, Kendži opět zaválel. Fantasy s atmosférou tajemna, perfektní výpravou, velmi dobře zvládnuté. Takto povedeného zástupce žánru jsem už pár let neviděl, na rozdíl od všech těch infantilních monster huntů, liščích démonů, atd. ()

Galerie (75)

Reklama

Reklama