Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policajti Fatty a Baldy sú dvaja nerozlučný parťáci, ktorí každý den potierajú zločin v Hong Kongu. Ich metódy sa však nedajú nazvať ako stopercentne legálne a svojmu šéfovi tak často krát spôsobujú nemalé problemy, z ktorých ich potom musí zakaždým vysekať. Miestny najväčší gangster, samozvaný Kokaínový Kráľ, je zákonom absolútne nedotknuteľný. A preto Fatty a Baldy, ktorí si veľa krát so zákonom taktiež hlavu nelámu, sú tí jediný správni chlapi, ktorý ho môžu dostať za mreže.

Herec Kuang Ni, ktorý stvárnil Fattyho otca, je taktiež scénaristom Sammovho staršieho snímku Enter the fat dragon. (kitano)

(více)

Recenze (25)

Pecival 

všechny recenze uživatele

"Tři roky spolu chodíme - si stále krásnější. Tři roky? Chodím s tebou od 17, to bude 7 let. Detaily už si nepamatuju". Trochu pomalejší rozjezd, ale nabere to obrátky a pak už je to jízda. Pár výborně choreograficky zmáknutých souborů a Karla Maku bych byl schopen sledovat i u čtení novin. Navíc tu není úplný tragéd jako v Mad Mission, ale i něco ufajtuje. Nezávazná pohodová taškařice s pár dobrými souboji. Absolutní spokojenost. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Je to nezkonalá ptákovina, ale zato jedna z klasických Hong Kongských mlátiček. Ničím nepřekvapující děj a potrhlé situace, jsou jasným symbolem toho, že tady o příběh nejde. Kdo by však do Sammoa Hunga řekl, že se umí tak ohánět. Ve stylu Bruce Leeho nemá šanci žádný z padouchů... 60% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No jako film je to strašná blbina. Snaha o typický Hongkongský humor jde prostě naprosto mimo mě, musel bych být asi infantilní idiot, abych se v tom filmu něčemu nahlas smál. Ale je pravda, že humor ten film odlehčuje a nese jej na takové pohodové vlně ... Scénář příšernej, docela mě to i nudilo. Ale co se týče akčních scén, souboů - "fightů" a toho, co zde předvedl dnes již legendární Sammo Hung, to je úúúplně jinej level!!! To jsem fakt nechápal, ten chlap je a byl vždycky opravdu třída, Jackie Chan se proti němu vůbec nechytá (v mých očích). KOMPLETNĚ bez jakéhokoliv zneuctění nebo shazování si osvojil styl boje a scény legendy Bruce Leho a jak příjde na fighty, tak je z něj neřízená střela!! Excelentní zákroky, připomínka celé řady Bruceových fightů z jeho filmů (ano KITANO - poznal jsem je všechny ... :-)) ), souboj s tyčemi v obou rukou a s nunchakami překonal snad vše, co jsem v tomto směru vůbec kdy viděl a klidně si dovolím říct, že překonal i mírně krkolomné souboje se zbraněmi dnešní počínající legendy Tonyho Jaa ve filmu Ong Bak 2 (Sammo fyzicky, a choreograficky zejména, předvedl řežbu na hranici filmových a osobních možností ...). V tomto film opravdu oceňuji a vážím si jej. Každopádně dlouhá hluchá místa mezi akčními scénami mi dojem z filmu kazila a nudila. Pokud chcete ale vidět jedny z nejlepších fightů ve filmové historii, tak tohle rozhodně shlédněte!! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film mého mládí. Měl jsem ho na VHSce a viděl jsem ho nesčetněkrát. Jde o hongkongskou akční komedii s duem(jak už napovídá českej název) ztřeštěných fízlů. Fattym a Baldym. Především Fattyho(Sammo Hung) jsem svýho času hodně žral. To co ve filmu předvádí je prostě neskutečný. Vidím to po x letech. Škoda, že té akce a fightů není víc. Vše je sice odlehčováno humorem ale ten není nijak třeskutej. Ikdyž parkrát se zasmát dá. Jelikož jsem věděl do čeho jdu tak mě osobně tenhle kousek nenudil a rád jsem si u něho zavzpomínal. Chápu, že pro diváka kterej by film viděl v dnešní době poprvý už to asi nebude. Objektivně bych asi ponechal 3hvězdičkový hodnocení který jsem sem kdysi hodil ale za skvělýho Sammo Hunga a z nostalgickýho hlediska navyšuju na 4hvězdy. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhala, že svým třem oblíbeným mužům, Karlovi Maka, Sammovi a Lau Kar Wingovi dám jen tři hvězdy, leč, poslední a parádní souboj na nože mezi Sammem a Wingem mě nadchnul na nejvyšší míru. Krásná choreografie dvou velikých pánů machrů hravě překonala primitivní děj i všechny ostatní nedostatky. 7/10 Režie: Lau Kar Wing ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama