Reklama

Reklama

Vikingové: Valhalla

(seriál)
  • USA Vikings: Valhalla
Trailer
USA, (2022–2024), 21 h 16 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Jeb Stuart

Kamera:

Peter Robertson

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Álfrún Laufeyjardóttir, Frida Gustavsson, Joakim Nätterqvist, Bosco Hogan, Mark Huberman, Kenneth M. Christensen, Yvonne Mai, Hafþór Júlíus Björnsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Po sto letech povstane nová generace legendárních hrdinů, aby vzala osud do svých rukou a vešla do dějin. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (86)

kockodan 

všechny recenze uživatele

Bože, vikingové s perfektními hollywoodskými vybělenými zuby!!! Vše je jakš takš autentické ale ty perfektní dentistické práce v jejich tlamách mě iritují!!! Nedá se tomu uvěřit, že koukám na vikingy, a to já chci, není to pro mě dost imersivní! A ani hadry neměli tenkrát tak perfektně ušité, kostýmy zde vypadají jaksi moc propracovaně a dokonalé, jako z elektrického šicího stroje! Prostě slabota! ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Ach jo… to se musí za každou cenu dokurvit vše co funguje? Top seroš o 100 let později - z chlapů jsou tam buzničky, v Kattegatu vládne ČERNOŠKA - ano, na severu Evropy v ranném středověku je u moci saracénka s trvalou a mě se chce grcat… kde jsou tvrdé výzvy, syrová atmosféra, dupačka a vše, co Vikingy dělá Vikingy?? Z úcty k Ragnarovi a jeho synům dávám trojec, ale s velkým napětím čekám, co přinese další série - třeba se tam na růžovém jednorožci objeví Greta s armádou transek a to bude teprve ta pravá Valhalla… ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jasně, i ve Vikings dostávala historie na frak, mnozí zúčastnění tu vyváděli neskutečné blbosti a nad řadou provinění proti logice zůstával rozum stát. Nicméně to první se dalo tak nějak přejít, protože se přeci jen vesměs jednalo o legendární nebo pololegendární události. To druhé nevadilo, protože postavy byly ztvárněné charismatickými herci a nebyly špatně napsané. No a to třetí bylo jedno, protože to prostě byla zábava. Oproti tomu Valhalla se nemůže pochlubit prakticky ničím. Narozdíl od Vikings jsou dějinné události známé a relativně dobře zdokumentované a když už nic, známe alespoň letopočty. A proto je jasné, že některé z postav se nemohly reálně potkat. Navíc jarl Haakon v podení černošské herečky je fakt průser. Neobstáli ani herci hrající ploché charaktery. Jediná zajímavější postava je snad jen Emma Normandská v podání Laury Berlin a to především proto, že je krásná. V posledních dvou dílech mě bavil i Sven Vidlí vous, který sice vypadal jak trpaslík z LOTRu, ale s tím bych zase neměl takový problém. největší průšvih ale je fakt, že to byla nuda. Bitky a rvačky měly až na výjimky mizernou úroveň a nevylepšila to ani závěrečná bitva. Snad jen berserkrovský konec za něco stál. Děj, i přes slušný nástřel s pomstou za vyvraždění Dánů, nakonec stagnoval do tupého plkání a až absurdního souboje mezi křesťanstvím a pohanstvím. Celkově velké zklamání, ale přesto případné druhé řadě šanci dám. Alespoň prvním dílům. 30% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 70% - První vítězství si u mě Valhalla připsala už v první epizodě. Je totiž úplně jiná, ať už zcela logicky skladbou postav, tak hlavně přístupem. Na nic se moc dlouho nečeká, k malým půtkám i velkým bitvám dochází překvapivě záhy a co je nejdůležitější - je komu držet palce. V původním seriálu na jeho konci nebylo komu přát vítězství, tady mě baví kompletní ústřední trojlístek, o historicky důležitých vedlejších hráčích typu Krále Knuta ani nemluvě. Ve výsledku je z první sezóny nové kapitoly to jasně nejlepší, co se v historickém univerzu Kattegatu urodilo přibližně od třetí sezóny originálních Vikingů. S trochu lepším provázáním "domácí" a anglické linky se pak může klidně měřit i s těmi nejslavnějšími nájezdy Ragnara, Rolla a spol. 2. série - 80% - Soustředěná dobrodružná jízda, která vypadá mnohem dražší, než pravděpodobně je. Díky tomu se od ní jen těžko odtrhává a v kombinaci s houstnoucími dvorními intrikami jde o čím dál atraktivnější mix dobrodružných či historických seriálů, které v poslední dekádě nejčastěji udávaly tón. Mírnější pasáže s Freydis někdy zpomalí až příliš, ale ani tak se na Valhallu nedokážu zlobit. Důraz klade na témata, která mě zajímají, nezdržuje se se snovými výjevy příliš dlouho a v neposlední řadě ví, kdy skončit. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Řada: *** Co na to říct. Lepší než konec Vikingů, ale ne tak dobré jako jejich začátek. Děj začíná 13.listopadu 1002. Tedy víc než 100 let od “padající opony”. Řekněme tedy záruka, že známé tváře nepotkáme. To ale neznamená, že se na seriál Vikingové neodkazuje (do úst si vzali všechny… od Ragnara po Ovara).  Za naprostou tragédii považuji casting (nejenže nacpat “opálené” herce mezi seveřany, ale ti modelové z reklamy na Colgate?) a potom scénář. Prakticky nejlepší hodnocení mají “bitevní” epizody, zbytek je nudné konverzační cvičení. Co je hezké, je fakt, jak scénář koketuje s historií (prakticky detailně mapuje vládu Edmunda II), i když postavy míchá zcela náhodně (prostě naši na Wikipedii jméno a plácli ho tam). Za největší joke považuji ztvárnění “Svatého Olafa”. 2. Řada: * Masivní sešup. Prakticky komplet se rezignovalo na jakoukoliv korelaci s historií. Scénář evidentně jen vygooglil pár historických postav a volně s nimi pracuje jak se mu hodí. Historicky neodpovídá naprosto nic. Naprostou tragédií je křečovitá woke kultura. Napříč celou epizodou (když nepočítám tu rasovou idiocii) se děj soustředí výhradně na vykreslování žen, které jsou vždy silnější, chytřejší a lepší jakýkoli muž. Cokoliv s prostatou je buď hajzl, slaboch, svině nebo idiot. Feministky musely chrochtat blahem. To vše zabaleno do povětšinou odpadní nudy (na velkolepé bitvy jako v první řadě zapomeňte). Cokoli co je z Anglie je o ničem (šlo klidně vystřihnout). No a jak jinak, máme tu konec bez konce. 3. Řada: TBD. Podrobněji u jednotlivých epizod. ()

Galerie (270)

Zajímavosti (10)

  • Leif Eriksson (Sam Corlett) a Harald Sigurdsson (Leo Suter) jsou zobrazeni jako stejně staří. Předpokládá se, že Leif Eriksson se narodil ve skutečnosti asi 50 let před Haraldem Sigurdssonem. (Lynette)
  • Natáčelo se v letních měsících až do listopadu 2021 v irském Dublinu a ve filmovém studiu Ashford studios, Ballyhenry v irském hrabství Wicklow. Filmařské práce komplikovala právě probíhající pandemie covid-19. (Lynette)
  • V originálním znění zní nejen angličtina, ale také latina. (Lynette)

Související novinky

Spin-off Vikingů nabírá obsazení

Spin-off Vikingů nabírá obsazení

28.01.2021

Chystaný seriál Vikings: Valhalla od Netflixu nabírá obsazení. Spin-off původních Vikingů, kteří završili svoji cestu v šesté řadě, bude využívat stejných irských kulis a z pozice producenta na něj… (více)

Reklama

Reklama