Reklama

Reklama

Vikingové: Valhalla

(seriál)
  • USA Vikings: Valhalla
Trailer 1
USA, (2022–2024), 21 h 16 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Jeb Stuart

Kamera:

Peter Robertson

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Álfrún Laufeyjardóttir, Frida Gustavsson, Joakim Nätterqvist, Bosco Hogan, Mark Huberman, Kenneth M. Christensen, Yvonne Mai, Hafþór Júlíus Björnsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Po sto letech povstane nová generace legendárních hrdinů, aby vzala osud do svých rukou a vešla do dějin. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (86)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

1. séria: Začiatok bol taký uponáhľaný,  a celkovo aj tých osem dielov pôsobilo trochu narýchlo,  napriek tomu mi to prišlo lepšie ako 6. séria pôvodných Vikingov, a kvalitatívne by som to prirovnal skôr k prvým štyrom sériam. Dej napredoval rýchlo, boli tu krehké spojenectvá, zrady, akcia, krv a sympatické postavy. Za mňa výborné pokračovanie,  ktoré dúfam neskončí predčasne. 7,4/10. 2. séria: Bavila ma prvá séria a bavila ma aj táto. Stále mám však mierny problém s tempom jednotlivých epizód. Všetko je aj príliš svižné. Nie sú tu žiadne omáčky,  naťahovačky, rovno sa ide k veci, všetko sa hneď vyrieši. Nejakí extrémne mi to nevadí,  ale privítal by som, keby mala séria kľudne o dva, štyri alebo aj o osem dielov viac. 7,4/10. ()

Nykrous 

všechny recenze uživatele

Za mě velké zklamání. Docela jsem se těšil a ani nízké hodnocení mě neodradilo. Přece jen poslední série původních vikingů měla podobné hodnocení a i tak jsem ji přímo miloval. V tomhle pokračování je velký problém samotná atmosféra. Narozdíl od původního seriálu kde jsem si fakt připadal jak mezi vikingy a říkal jsem si, že to tak opravdu mohlo vypadat, tak tady mi to přijde jako jakýkoliv americký seriál, akorát do něj šoupli vikingy (dialogy, chování postav, atmosféra). Dalším problémem je, že je toho hrozně moc na poměrně malé stopáži. Byl jsem opravdu zmatený kde se berou nějaké postavy a proč dělají co dělají a jak se tam míchají různé problémy mezi sebou. Dále jsem si neoblíbil snad žádnou postavu což mi bylo líto, když u původního seriálu jsem se zamiloval do tolika postav. Jediné co tomu nemůžu vytknout je samotný vizuál, ale jinak si asi na nic jiného nevzpomenu. 50-60% ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Neriešim historické nepresnosti. Ak by som chcel niečo historicky dokonale presné, pustím si dokument. Nemám absolútne problém s postavou jarla Haakona - pri troche fantázie, prečo nie? Neopakovala sa síce eufória ako pri prvých sériách Vikingov, ale musím skonštatovať, že ma tento spin-off bavil. Spestrila ho partia z Grónska a kresťanstvo, ktoré rozdelilo aj samotných vikingov. Na druhú sériu sa veľmi rád pozriem. 70% Netflix ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv původní Vikingové v posledních řadách šli kvalitou dolů, tak se pořád jednalo minimálně o průměrnou podívanou, kterou táhnuly především dobře zpracované bitvy a zajímavé postavy. Nový seriál z dílny Netflixu však ani tohle minimum naplnit nedokázal. Postavy jsou nezáživné a představené stylem, že v podstatě nemáte ani u jedné z nich důvod si ji oblíbit. Seriálu škodí i zběsilé tempo, kdy každou půl hodinu musí přijít nějaký příběhový zvrat. Orientace v ději je tak postupem času čím dál náročnější. Člověku se motají i postavy, které přichází a odchází, jak se scénáristům hodí, a jejich motivace je často dost nečitelná. A když už si nějakou postavu oblíbíte, tak buď i u ní přijde obrat o 180 stupňů, nebo ji tvůrci rovnou odstraní úplně. Seriál navíc sleduje s přibývajícími díly čím dál více dějových linií, což příběhu rozhodně nepomáhá, protože žádná z nich nedostává potřebný prostor a většina tak působí naprosto zbytečně – ano, mluvím o tobě, Freydis. I z tohohle důvodu pak naprosto nefungují rádoby emotivní scény – proč bych měl být smutný, že zemřela postava, kterou jsem poznal před půl epizodou, měla dohromady zhruba 2 scény a ani nevím, jak se jmenuje? Postavy obecně nejenom že ani zdaleka nemají na hrdiny z původní ságy, ale co je horší, tak působí jako charakterové slepence Vikingů z původního seriálu. Mnohem zajímavější tak jsou postavy z Anglie, ale i ty v druhé půlce trpí kvůli zběsilému tempu a roztříštěnému ději. Seriál z totálního dna vytahuje čtvrtá epizoda, která konečně připomíná staré dobré Vikingy a bitva je zvládnutá fakt pěkně. Škoda, že tvůrci razili přesvědčení „čím více postav a linek, tím lepší děj“ a nepreferovali variantu, kde by zvolnili a šli by více do hloubky. Hodně lidí si stěžuje na tmavou ženu v roli Jarla, jenže to je ten nejmenší problém celého seriálu, který se absolutně rozpadá jako celek a divácky byl pro mě od 5. epizody naprosto nezáživný. 3/10 a další série si odpustím. ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Zase to tak špatné oproti původním Vikingům nebo Poslednímu království nebylo. Neslo se to v podobné dějové napínavé lince se závěrečnou velkou bitvou a jsem rád, že bude další řada, pro kterou první zanechala nedokončený děj. Též mě potěšila účast Davida Oakese, který do podobných historických snímků prostě patří (Pilíře Země, Na věky věků, Borgiové). ()

Galerie (270)

Zajímavosti (10)

  • Harekr (Bradley James) vychází z historické postavy Håreka z Tjøtty, norského farmáře a místního náčelníka. (Lynette)
  • Natáčelo se v letních měsících až do listopadu 2021 v irském Dublinu a ve filmovém studiu Ashford studios, Ballyhenry v irském hrabství Wicklow. Filmařské práce komplikovala právě probíhající pandemie covid-19. (Lynette)
  • Leif Eriksson (Sam Corlett) a Harald Sigurdsson (Leo Suter) jsou zobrazeni jako stejně staří. Předpokládá se, že Leif Eriksson se narodil ve skutečnosti asi 50 let před Haraldem Sigurdssonem. (Lynette)

Související novinky

Spin-off Vikingů nabírá obsazení

Spin-off Vikingů nabírá obsazení

28.01.2021

Chystaný seriál Vikings: Valhalla od Netflixu nabírá obsazení. Spin-off původních Vikingů, kteří završili svoji cestu v šesté řadě, bude využívat stejných irských kulis a z pozice producenta na něj… (více)

Reklama

Reklama