Reklama

Reklama

Doktor z hor

(seriál)
Německo, (1992–1999), 76 h 12 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Gerhard Lippert, Anita Zagaria, Manuel Guggenberger, Enzi Fuchs, Walther Reyer, Carin C. Tietze, Herbert Fux, Harald Krassnitzer, Klaus Wildbolz (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(95)

Príbeh lekára, ktorý sa ožení s dcérou horského zverolekára, ale odmietne prax v alpskej dedine a ide za kariérou do Mníchova. Nešťastnou náhodou príde jeho manželka pri autonehode o život a svokor mu túto udalosť dáva za vinu. Dôjde k rozkolu, ktorý vyústi takmer zo strany svokra v nepriateľstve. Zmierenie tých dvoch zariadi gazdiná zverolekára a priláka zaťa lekára, aby začal prax u nich na horách. Vplyvom lavíny príde lekár o život a namiesto neho nastúpi nový mladý lekár a dedina tak konečne získala opäť svojho lekára, ktorý poskytuje všestranné služby obyvateľom hôr tak, ako je to bežné odjakživa u vidieckych lekárov. (RTVS)

(více)

Recenze (268)

jakeer 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie som si pozrel zotri časti a keď bol toto obľúbený seriál môjho detstva, teraz sa musím smiať. Všetci sú na seba dobrí, milí, pomáhajú si, hlavný predstaviteľ je takmer bez chyby a aj mierne skazení ľudia, ktorí sa tam z času na čas objavia (niekedy dokonca aj zločinci!!!) sú vo svojej podstate dobrými ľuďmi. Naivné, ale chápem, že sa to najmä starým ľuďom páči. ()

lukano 

všechny recenze uživatele

Pytlák v lese na lovu střelil doktorova psa a doktor měl z toho takový šok, že uklouzl a spadl ze skály do propasti.. Nemůžu napsat, že by se tam nic nedělo Tenhle doktor z hor byl podle mě nejlepší a potom to šlo hodně z kopce, vlastně z hor. Proto dávám pět hvězdiček, abych měl dostatečnou rezervu na negativní hodnocení pozdějších volných pokračování. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Já tyhle Doktory "odevšad" (většinou zapadákovů) prostě nemusím. Většinou jede štáb podle suché šablony, kde je místo akorát pro prázdné řeči a několik obecných pravd (řečených tak, že jim pomalu nevěříte). Slizoidně vlezlý hlavní hrdina měl dostat metál za strkání nosu do cizích věcí a zázračné schopnosti uzdravovat bez lékařské zručnosti. Hold šmejd (ten seriál). ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Oddechový nenáročný seriál odehrávající se v krásném horském prostředí. Kromě několika závěrečných epizod, kde scénáristům evidentně došel dech a změnili příběh v trapnou telenovelu, to docela ušlo. Kromě dramatických situací se o patřičnou dávku humoru postaral největší hypochondr široko daleko - pan Konrád. Myslím, že seriál je určen spíš starším divákům, kteří dozajista ocení vstřícný a velmi obětavý přístup lékaře k pacientům, kterým neváhá pomoci v každé době, na každém místě a v každé situaci. Tak to bych hodnotila v dnešní realitě jako sci-fi. ()

Boogeyman

všechny recenze uživatele

Je těžké takovýto seriál nějak hodnotit. Já, jako pětadvacetiletý fanoušek zběsilých akčních filmů nejsem cílová skupina na kterou je poklidný seriál a horském mesiášovi směřován, takže to, že mi padají vlasy jen co ho na obrazovce zahlédnu nemůžu brát jako jeho nedostatek a vytýkat to tvůrcům. Moje babička na něm naopak velmi ujížděla. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Filmování probíhalo v rakouské obci Wildermieming. Příběh vycházel z úspěšných románů. (dyfur)
  • Představitel hlavního hrdiny Gerhard Lippert se objevoval v prvních 4 řadách a natočil 60 dílů. Poté se sám rozhodl seriál opustit. (M.B)
  • První čtyři série zaznamenaly nečekaně obrovský úspěch napříč celou Evropou. Každý týden tento seriál sledovalo přes deset milionů diváků. (mar48)

Reklama

Reklama