Reklama

Reklama

Princezna D.

  • Česko Spencer (více)
Trailer 1

Během vánočních svátků s královskou rodinou na panství Sandringham v anglickém Norfolku se Diana Spencer (Kristen Stewart), potýkající se s duševními problémy, rozhodne ukončit své deset let trvající a dávno vychladlé manželství s princem Charlesem. Ačkoli se množí zvěsti o aférách a rozvodu, na Vánoce se musí o všem mlčet a předstírat pokoj v rodině. Je tu jídlo a pití, střelba a lov. Diana tu hru zná. Ale letos to bude úplně jinak. Film Spencer vypráví o tom, co se mohlo odehrát během těch pár osudných dní. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (143)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Není to biografie, spíš subjektivní zobrazení pocitů, které nejspíš autoři z Diany měli. Vyprávění se soustředí hlavně na ni, na prostředí, které ji dusí a ona propadá do stále většího zoufalství, někdy na hraně psychické poruchy. O Dianě se však mnoho nedozvíme, je nám překládána jako nebohá oběť. Vídá přízrak Anny Boleynové a hraje si se strašákem z pole. I když scéna manického pojídání perel se mi líbila. ….  Film na mě působil jako manýra, s některými zajímavými scénami. Přesto se točí stále v kruhu a tím pádem začne nudit. SHRNUTÍ: Diana se hroutí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Napřed jsem si na cílenou vhs stylizaci nemohl zvyknout, ale posléze mě film začal docela bavit a vlivem náhod jsem si poměrně užil většinu stopáže ve velmi pomalém tempu. Kristen Stewart je v roli Diany úplně akurátní, ale na Oscary bych to letos neviděl. Tři dávám nakonec kvůli faktu, že úplně nerozumím, co vedlo tvůrce k natočení zrovna této krátké etapy života tragicky zesnulé princezny, zvlášť když existuje něco tak brilantního jako seriál Koruna. Je mi zcela jasné, že historicky nic z toho nebude úplně přesně a třebaže se Diana v tomto filmu psychologicky více podobá svému předobrazu, nijak výrazně se snímek do filmové historie nepropíše. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Ani u třetího Larraínova filmu, který jsem viděl, nedokážu úplně pojmout proč si režisér vybírá témata, která si vybírá, proč je chápe tímto způsobem a proč akcentuje určité věci navzdory jiným. Díky tomu přináší pro mě i napotřetí velmi nepředvídatelný zážitek. Je to skutečně horor, kde onu hrůzu zastupuje zřídkakdy viděné zlo, které však se tak může jevit zlem jen z pozice neurotické a manické Diany, jejíž optikou sledujeme takřka celý film, ačkoli do ní prakticky nelze proniknout. Greenwoodova hudba, nepohodlný střih, fantastická dobová kamera a soustředěné herecké výkony prakticky všech zúčastněných (Timothy Spall stojí, dívá se dopředu a vám je fyzicky nevolno) zakrývají možná skutečnost, že ten film je svojí podstatou vlastně banální. Ale ono který horor není. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5,5/10). Docela psychotický náhled do utrápeného života princezny Diany. Je to hrozně zvláštně natočený, pojatý a zpracovaný film. Režisér Pablo Larraín natáčí dost zvláštní film, které jsou ukrutně pomalé. Přesvědčil jsem se o tom u jeho předchozího výtvoru zvaného Ema, který byl ještě větším utrpením než Spencer. Některé pasáže dokázaly nasadit divákovi brouka do hlavy. Scéna s perlovou polévkou je vrcholem budování napětí a hlodavé paranoi. Největším klenotem celého filmu je samozřejmě Kristen Stewart, která tady předvádí herecké umění nejvyššího formátu. Podoba tam bylo v několika scénách opravdu neskutečná. Chápu, že být součástí královské rodiny není žádný med. Dodržování všelijakých pravidel a být neustále pod drobnohledem. Ovšem si upřímně nemyslím, že to bylo potřeba prezentovat takovouto formou. Místy mi to přišlo, že jediná Diana je chudáček a všichni ostatní jí chtějí jenom ublížit. Naprosto nesmyslné mi taky přišlo obsazení německého herce do role prince Philipa. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewart jako princezna Diana famózní, o tom žádná, ale tenhle film o pár dnech ze života královské rodiny jede tak hustou depresivní ( s hororovými prvky ) atmosféru, že se na to moc lehce nekoukalo. Po tomhle se rozplynul můj dětský sen mít vlastní království. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa od 28. januára do 27. apríla 2021 vo Veľkej Británii a v Nemecku. (MikaelSVK)
  • Bývalý bodyguard princezny Diany Ken Wharfe o výkonu Kristen Stewart řekl: „Ze všech lidí, kteří hráli Dianu za posledních 10 let, je jí nejblíže. Ona dokázala zdokonalit její manýry.“ (veronikajel)

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Reklama

Reklama