foto

Pablo Larraín

  • nar. 19.8.1976 (43 let)
    Santiago de Chile, Chile

Biografie

Pablo Larrain se narodil roku 1976, tedy tři roky po Pinochetově převratu, v Santiagu de Chile. Vystudoval zde obor audiovizuální komunikace na UNIACC University. Spoluzakládal produkční společnost Fabula. V roce 2005 režíroval svůj první dlouhometrážní film Fuga. O dva roky později natočil svůj druhý film Tony Manero, který měl světovou premiéru v Cannes. Na scénáři tehdy stejně jako na svém třetím filmu spolupracoval s Mateem Iribarrenem a také s Alfredem Castrem, představitelem Mária v Post Mortem.

Zdroj: Artcam

Režijní filmografie

Filmy

2019 Ema
2016 Jackie
Neruda
2015 Klub
2012 No
2010 Post Mortem
2008 Tony Manero
2006 Fuga

TV seriály

2020 Homemade (TV seriál)
Pablo Larraín (E04)
2013 Uprchlíci (TV seriál)
Epizoda 13 (S02E13)
Epizoda 12 (S02E12)
Epizoda 11 (S02E11)
další epizody (10)
2011 Uprchlíci (TV seriál)
Epizoda 13 (S01E13)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
další epizody (8)

Dokumentární

2013 Venice 70: Future Reloaded

Producentská filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Ema
2015 Klub
2010 Post Mortem
2008 Tony Manero
2006 Fuga

TV seriály

2020 Homemade (TV seriál)
Pablo Larraín (E04)

Tvůrcovská filmografie

Host

TV pořady

2013 85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2004 At the Movies (TV pořad)