Reklama

Reklama

Summer of Soul (... aneb Když se revoluce nesměla vysílat)

(festivalový název)
  • USA Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V roce 1969 se nekonal jen Woodstock. V newyorském parku Mount Morris po šest týdnů pulsoval Harlem Cultural Festival, který se stal velkolepým setkáním afroamerických muzikantů a jejich početného publika. Záznamy přibližují, jak intenzivně tu tehdy vystoupili Stevie Wonder, Mahalia Jackson, Nina Simone, The 5th Dimension, The Staple Singers, Sly and the Family Stone a mnozí další. Přesto byl festival ve své době pokládán za cosi obskurního a menšinového. Film muzikanta Ahmira Questlova Thompsona, oceněný velkou cenou poroty na Sundance 2021, zkoumá, čím to – a dává prostor výbušně energické hudbě. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (2)

Trailer 2
Trailer 2
D: angličtina
01:58
Trailer 1
Trailer 1
D: angličtina
01:01

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Letošní Sundance festival zná vítěze

Letošní Sundance festival zná vítěze

03.02.2021

Včera večer proběhlo slavností předávání cen u příležitosti zakončení Filmového festivalu Sundance 2021. Jeden z nejprestižnějších světových festivalů ocenil významné tvůrce a jejich nové snímky v… (více)

Reklama

Reklama