Reklama

Reklama

Pena de muerte

  • Itálie Vita privata di un pubblico accusatore (více)

Obsahy(1)

Okresní prokurátor, který pevně věří v trest smrti a má pověst člověka, který o něj usiluje ve všech svých případech, je znepokojen, když se začne objevovat několik děsivých vražd, které se shodují s případy, jež v minulosti soudil a odsoudil. (JasonCZ)

Recenze (3)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Francouzský soudce Oscar Bataille se vydá s výrazně mladší manželkou Patriciou na dovolenou do Španělska, jelikož je už svojí prací unaven. V hlavě si neustále přehrává případy zločinců, kterým udělil trest smrti. V hotelu se střetává se spisovatelem Wilsonem Vargasem, bývalým přítelem jeho ženy, jenž píše knihy právě o zločinu a trestu smrti, který považuje za barbarský a přežitý. Soudce je naopak přesvědčen, že vrahy je třeba eliminovat. A pak začne docházet k vraždám, které vrah kopíruje právě podle zločinců odsouzených soudcem. Kriminální drama, které giallo lízlo tak málo, že jeho stopy se v něm ztrácejí. Slušné herecké výkony, skvělá expresivní hudba, pěkná kamera. Krásné ženy se nesvlékají a krve je, co by se na hroty nůžek vešlo. Je to víc španělské než italské a mě to moc nebavilo. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Žiadna "blood bath" sa nekoná, netuším, kde anglickí distribútori vzali tento názov, aj keď zopár krvavejších scén sa nájde, hlavne "after the fact." Inak je to skôr pomalší psychologický thriller s giallo arómou, skvele zahratý a premyslený, s presahom do vážnych tém(trest smrti, rozdvojená osobnosť atď.) Všetko sa to odohráva v úžasných prímorských lokáciách a dovolenkovom rezorte a priľahlom španielskom mestečku a kamera doslova miluje nádhernú, sexy a žiariacu Marisu Mell, ktorej sa snáď opäť dostáva zaslúženej pozornosti, spolu s remasterovanými starými peckami na blu ray diskoch, v ktorých hrala. Záver je naozaj napínavý, do poslednej chvíle si nie ste istý, ako to dopadne a kto je vrahom a posledný záber vám ešte nasadí do hlavy otáznik. Výborný film, ktorý by fanúšikovia eurokultov nemali minúť. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Jorge Graua (skvělý 70's zombie film "Non si deve profanare il sonno dei morti") jsem upřímně čekal trochu víc, i když šlo v "uvozovkách" jen o drama, které se v některých směrech tvářelo jako giallo, ale styl filmu byl čistě španělský, ne italský. Americký název filmu nese název "Violent Blood Bath", při kterém nejeden divák může nabýt dojmu, že půjde nejspíš o nějaké "splatter drama", je opravdu mylný a hodně nadsazený. Přesto snímek zapadá do režisérova nejlepšího tvůrčího období (72-74), dobrá režijní práce, děj filmu je zajímavý, film, když je třeba je i patřičně napínavý, herecké výkony - Fernando Rey (stárnoucí soudce, horlivý zastánce trestu smrti) a jeho krásná manželka Marisa Mell (opět tmavé dlouhé vlasy - nebyl to její nejlepší výkon, ale ona je vždy úžasná a je oživením každého filmu, v nemž hraje), jsou dobré, vraždy jsou pěkně záhadné. Slušný a docela zajímavý film ve svém žánru, ale bohužel ani přítomnost hvězd jako Rey nebo Mell, nedovedla povznést tento film nadprůměr španělského thrilleru. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama