Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá stydlivka, kterou štve toxická a sexistická atmosféra na střední, se nechá inspirovat bouřlivou minulostí svojí mámy a anonymně vydá školní plátek, který rozpoutá revoluci za rovnoprávnost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Občas na nete pozriem show Jimmyho Kimmela, hlavne ak má zaujímavého hosťa, no a raz tak náhodou vidím Patrick Schwarzenegger. Zvládol som celú asi 10 min. talk show aj so svojou priemernou angličtinou a v závere sa Patrick lúčil s tým, že ho môžeme vidieť v novom filme Moxie na Netflixe a tak som si ešte v ten večer Moxie pustil. Žiadna bomba, len priemerný film plný ženských práv a feminizmu. Každý kto bol v škole vie, aké reči sa v partii chlapcov vedú. Že nie je správne posielať rebríček top dievčat na mobil? Ktorá by stála za hriech? Podobné reči na školách vždy boli a budú a žiadna "Moxie" vzbura to nezmení. Nikto sa nezamyslel nad tým, že podobný rebríček chlapcov si môžu posielať dievčatá? Patrick Schwarzenegger je pre mňa jediný dôvod prečo film vidieť a cítim, že čoskoro by mohol byť skutočnou hviezdou. Chce to len ten správny film, ktorý to odštartuje a nakopne ho. Je to fešák a herecký talent má o dosť väčší než jeho slávny otec. 50%. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Netflix pokračuje v sériovej produkcii odpadkov a toto nie je výnimka. Opäť všetko nehorázne zveličené, zase sú všetci chlapi a chlapci hovädá (s výnimkou jedného miešanca), ktoré nechutne pľujú černoške do coca coly, na druhej strane daná černoška je taká osvietená, že Veľkého Gatsbyho označí za blbú knižku napísanú belochom pre belochov a že učiť by sa malo o prisťahovalcoch, mysliac tým zrejme prisťahovaných otrokov. Lebo ak by mala na mysli, že sa má učiť len o menšinových autoroch, tak skončíme pri Dumasovi, ale to tiež nebol echt černoch, ani echt Američan. Takže by sme sa neučili vlastne nič, asi to bol jej zámer, iba takto uspeje na maturite. Potom sa plynule prechádza na feminizmus, čo je už asi stotridsiate pokračovanie vykopávania otvorených, či skôr už vyvalených dverí. Naozaj nechápem, v čom ešte muži prekážajú, v tomto filme dokonca aj mažoretkám vadí, že prečo to vlastne nie je naopak, prečo sa nefandí ženským športovkyniam a zarastení mažoreti v silonkách im nerobia křoví. Ďalej riešia, prečo je na kartách kráľ viac ako kráľovná, v inej pasáži tam skáču jak opice a kričia, že je koniec nadvlády bieleho muža... Tento marxistický žvást totálne rozdeľuje videnie sveta na čierno-biele a doslova núti, aby sa človek postavil na jednu správnu stranu, inak bude onálepkovaný, opľúvaný, nepohodlný, čo tu zasrané devy dali najavo aj svojmu učiteľovi, ktorý radšej zutekal, než by ich poslal do riti. Čistý orwellizmus. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Snímek Ramařky je veskrze průměrnou podívanou s tuctovým scénářem, ucházející hudebním doprovodem a zoufale nevýrazným castingem, díky kterému je nablblé téma, ještě zoufalejší, než si zaslouží. Chápu potřebu tvůrců upozornit na hluboce zakořeněnou misogynii a sexismus na amerických školách, ale způsob, jakým to natočili, je poněkud nešťastný. Přitom se jedná o téma poměrně závažné a je dobře, když se na ně upozorňuje. Nicméně za mne většina filmů s touto tématikou je natolik stupidní, že dělá společnosti spíše medvědí službu. Já se nudila, což by se u takto závažného tématu stát nemělo.  PS: stejně mne fascinuje skutečnost, že děvčata, které zastávají heslo" Nedáš - nedám", si na sexismus povětšinou nestěžují a ještě na tom vydělají. Za mne velmi slabý průměr 40% max. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

V upozaděném režimu školní teenagerské romantické komedie předkládá scénář i půvabné momenty, zatímco jako aktivistická feministická rebélie jen návodně křičí jedno vzteklé plakátové heslo za druhým v karikovaně toxickém prostředí. Girl power! Jsem 110% černá a jsem na to hrdá (a lesba k tomu)! Až skutečně otravuje. 3/10 ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Lehce feministické, ale dle mého názoru se snímek vůbec nebere tak vážně, jako ho berou vážně někteří "dotčení" diváci. V důsledku se jedná o dobře natočenou "teen komedii ze střední", která vypráví příběh o prosazení vlastního JÁ v mladém kolektivu. A je jedno, jestli jste bílý nebo černý, kluk nebo holka nebo hetero či gay. Každý chce svoje místo na slunci. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama