Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadaný student Ge Hou (Lo Lieh) se ocitne mezi dvěma znesvářenými školami bojového umění v době japonské okupace Číny. Intriky neberou konce a na obou stranách se vrší mrtví. Mistr druhé školy, který touží zvítězit v boxerském turnaji se chce mladíka zbavit, proto mu zraní ruce. Jediná šance hrdiny je naučit se dokonale techniku Iron Palm, aby mohl nejen zvítězit v turnaji, ale postavit se jak konkurenční škole, tak prohnilým Japoncům a jejich karate. (miklaras)

(více)

Recenze (25)

giallo 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino hadr. Ne vážně až postupem času, kdy má člověk opravdu nakoukáno, dokáže ocenit ty krásné odkazy v Kill Billovi. U Five Fingers of Death je to opravdu vážně hodně vidět a nebojím se prohlásit, že asi tenhle film byl to největší inspirací. Kung-fu/karate souboje, výchova drsným mistrem, utajovaný ultimátní chvat, hudební znělka, pár vytrhaných očí jako bonus, dochází vám to už? :-). A není náhodu, že si Quentin vybral pro práci na snímku legendární Shaw Brothers. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Režisér Jeong Chang Hwa natočil akční melodrama s Lo Liehem v hlavní roli a uspěl. V dnešní době působí tenhle film trochu zastarale a někdy se úmorně vleče, ale má temnou, pěknou atmosféru a Lo Lieh se jím hodně proslavil. Občas se člověk docela zasměje, třeba, když si hrdinové vytrhávají oči a házejí je po zemi, nebo když hlavnímu hrdinovi zrudnou ruce, ale ta přízračná atmosféra, zarputilý Liehův výraz a moc hezká choreografie Lau Kar Winga docela stojí za vidění. ()

Reklama

agassi68 

všechny recenze uživatele

Nuž, videl som bohužiaľ predtým príliš veľa lepších kungfu filmov. A na prvé miesto v hereckom obsadení uviesť Bolo Yeunga, ktorý sa vlastne len mihol v úvode ako mongolský bojovník je dosť veľký fail. Súboje sa podobajú ako vajce vajcu a žiadny z borcov nemá charizmu Bruca Leeho. Skrátka ďalšie drievko do lesa.. ()

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Hodnocení budu muset navýšit o jednu hvězdu a tenhle film přiřadit k něm nejlepším co SB společnost mohla nabídnout. Raný a velmi charismatický Lo Lieh předvádí svům bojivý um a sílu jako nikdy. Opravdu nářez s krutými technikami a umíráním. Ultimátní, nabušené souboje o které se postaral génius Lau Kar Wing byly prostě peckovní a tady se hodně vyřádil v létajících sekvencích, to vše pod rytmy libozvučné muziky. Režisérem toho masakru je celkem neznámý Korejec Jeng Cheong-Woh. Jsem velmi nadšen... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé vo väčšine starých kung-fu filmoch nejde ani tak o príbeh ale ho bohapustú mlátačku. Vymyslí sa nejaký dôvod aby sa mohli poriadne pobiť. Tu je to naopak. Za pozornosť stojí príbeh bojujúcich škôl ktoré sa snažia ovládnuť sever čínskej oblasti. Nepriamo túto moc získa tá škola ktorej vybraný študent vyhrá turnaj bojových umení a tak si postavy navzájom intrigujú.. Je tu mnoho zvratov, prevratov, dramatických zmien a tak ďalej. Na takýto kung-fu film patrične netradičné. škoda poslabších bitiek kde každý lietal tri metre nad zemou a potom bolestivo badal. Videl som už oveľa lepšie kúsky. Ale aspoň záverečný fight stál zato. Hlavná postava udierala také rany že to zo záporákom hodilo o stenu tak že ju skoro prevalil. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Jeng Cheong-Woh strávil celé noci čtením knih s čínskými legendami. Vše jen pro to, aby zjistil, čím čínského diváka zaujmout, tj. co by mu bylo nejbližší. (Modiwish)
  • Režisér Jeng Cheong-Woh chtěl vytvořit nové metody a styl natáčení akčních scén. Chtěl, aby souboje vypadaly co nejtvrději a nejrealističtěji, a ne jako taneční kreace. Proto se rozhodl využít trampolínu, rychlou kompozici soubojů a choreografii, ale navíc nechal na podlahu nasypat pudr a prach, aby ho bojovníci při dopadu rozvířili. Tímto vylepšením chtěl, aby dopad vypadal efektně, tvrdě a bolestně. (Modiwish)
  • Anglicky dabovaná verzia, vydaná štúdiom Warner Brothers, odštartovala v USA šialenstvo menom kung-fu. (beso74)

Reklama

Reklama