Reklama

Reklama

Obchodník Ed Harley přichází při motocyklové nehodě s partou mladíků o svého malého syna. V hlubokém zármutku a vzteku si vzpomene na příhodu z dětství a rozhodne se prostřednictvím staré čarodějnice vyvolat Démona pomsty. Ten mu pomůže krutě se vypořádat s omladinou, která se uchýlila do blízké chaty. Jenže vyvolaný démon se začíná vymykat kontrole a Ed poznává, že se sám stal hlavním aktérem kruté odplaty. Monstrum vraždí vše živé v okolí a Ed musí za jeho zastavení zaplatit krutou daň. Tísnivá atmosféra, ohyzdné monstrum vzdáleně připomínající člověka a všudypřítomný strach... (Henk)

(více)

Recenze (91)

tron 

všechny recenze uživatele

Režijný debut jedného z najslávnejších hollywoodskych maskérov Stana Winstona som videl až v roku 2016, 28 rokov od jeho vzniku. Potešil ma nekompromisný úvod (zabité dieťa? Úha...) a môj miláčik Lance Henriksen v titulnej dobro-zlej úlohe. Inak ale béčko ako hrom s uchádzajúcou atmosférou a solídnymi maskami a trikmi, ale s odstupom rokov prirodzene už značne zostarnutými. Dosť mi to pripomínalo Cintorín domácich zvieratiek od Kinga. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pumpkinhead-a som videl niekedy v 90. rokoch, a pamatam si z toho akurat to, ze demon sa vymkne komusi spod kontroly. Ono vseobecne demoni nemaju rady kontroly, a tak sa niet comu cudovat, tento nebol ziadna vynimka. Reziser Stan Winston-a poznam, ale tento rezisersky pocin ma nechal dost chladnym. Masky sa daju, aj akasi strasidelna atmosfera tam je, ale cele je to len take .... priemerne. 61 % ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

50 minut nudy a 30 jakž takž nějaké hororové akce. To asi není moc dobrý poměr. Ještě že Pumpkinhead je docela povedená postavička a kdykoliv je v záběru, stojí to aspoň trochu za to, jinak by to dostalo 2* jen by to hvízdlo. Oni asi věděli, proč s dalším pokračováním čekali tak dlouho. Takže * za čarodějnici, * za dýňohlava a půl* za rozbořený kostelík. 2,5* ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Inspirováno básní Eda Justina. (Keep away from Pumpkinhead, Unless you're tired of living, His enemies are mostly dead, He's mean and unforgiving, Laugh at him and you're undone, But in some dreadful fashion, Vengeance, he considers fun, And plans it with a passion, Time will not erase or blot, A plot that he has brewing, It's when you think that he's forgot, He'll conjure your undoing, Bolted doors and windows barred, Guard dogs prowling in the yard, Won't protect you in your bed, Nothing will, from Pumpkinhead.) CITÁT - 1957 Eddie, nedělej si starosti........... Ten začátek se mi zdál strašně divnej. Vím, že bych neměl chtít po hororu logičnost, ale co je moc, to je moc. CITÁT - Byla to nehoda....... Celá ta situace lidí na motorkách a podivného jednaní Lance Henriksena i jeho syna je jak vycucaná s prstu. V prvních záběrech vypadal démon pomsty skoro jako Vetřelec (1979) a situace kolem hřbitova mi připomněla jednu knihu Stephena Kinga (1983). Tvůrci se tedy nejen inspirovali básní Eda Justina, ale i jinými skutečnostmi. Je to tu znát. CITÁT - Můžeš jít domů Ede. Právě to začalo......... Nevýrazně natočený děj mohl mít lepší zpracování, hudbu bych také nejraději slyšel jinou a pompéznější. Zatím nejlepší na příběhu je triková stránka, na svou dobu je prostě dobrá. Různé "lehké opisování" vyústilo jen ve snahu vytvořit další filmový fenomén jako je třeba Freddy, Jason, Whismaster a další. Fenomém Pumpkinhead prostě tak nějak nefunguje. Z příběhu je tak jen průměrný možná lehce podprůměrný thriller. Tady se prostě jen trhaj hlavy. CITÁT - Zabíjí jen to, co má zabít......... CHYBA VE FILMU: Když Pumpkinhead (Tom Woodruff Jr.) zvedá do výšky Bunta (Brian Bremer) je vidět, že je Bunt přivázán za kotník dvěma lanky................ ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Docela pohodová mordovačka. Mrtvých bylo dost a monstrum vypadalo celkem i dobře (rozumějte tím, že bylo dostatečně hnusné a nechtěl bych ho potkat). Díky tomu, že je film docela krátký tak se skoro pořád něco děje a nuda Vám tedy nehrozí. Vybíjená v chatce se mi líbila a hlavně film byl celkem i napínavej a ne jen litry krve bez špetky atmosféry. Sečteno, podtrženo jsem spokojen sice jsem čekal víc, ale špatný film to rozhodně nebyl. O pokračováních se to bohužel už moc říct nedá každopádně po shlédnutí tohoto filmu v USA motorkáři v zapadlých Liškovech jezdili dva týdny opatrně prej co kdyby náhodou :-D ()

Galerie (109)

Zajímavosti (18)

  • V 24. minúte, keď Ed (Lance Henriksen) berie na ruky svojho raneného syna z trávy, je možné vidieť tieň kamery a kameramana. (DJ Rocco iNc)
  • Kostým, ktorý nosila Florence Schauffer pri svojej úlohe čarodejnice Haggis, vážil približne 30 kg. (8HitBoy)
  • Stan Winston bol počas natáčania tohto filmu natoľko zaneprázdnený režijnými povinnosťami, že nebol schopný priamo dohliadať na tvorbu titulného monštra a tak túto úlohu prenechal svojmu týmu na špeciálne efekty. (Nekrofil)

Reklama

Reklama