Reklama

Reklama

Démon pomsty

(TV film)
  • Velká Británie Pumpkinhead: Ashes to Ashes

Už jsou to dvě desítky let, co Ed Harley (Lance Henriksen) naposledy probudil mstitele známého jako Démon pomsty. A teď jeho čas přichází znovu. Obyvatelé malé jižanské vesnice totiž odhalili, že místní lékař (Doug Bradley) obchodoval s orgány jejich zemřelých příbuzných a těla pohřbíval v bažinách. Proto žádají starou čarodějku, aby znovu vyvolala démonův hněv a pomstila jejich znesvěcené rodiny. Netvor poskládaný z mumifikovaných zbytků samotného Eda Harleyho opět pokračuje v konání hrůzy a je jedno, kdo mu stojí v cestě. Po dvaceti letech v zapomnění se Démon pomsty konečně vrací, aby srovnal účty. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (59)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k procentům by člověk čekal další filmový průjem. Nu, není pro mne žádným překvapením, že nic takového se nekonalo. Po průměrné jedničce a zmršené dvojce přichází sice zjevně levná a nijak oslňující trojka, do sračky má však opravdu daleko. Tykvohlav se vrací ke své nezvratně nelítostné démonické podstatě a zabíjí všechny, kteří se mu na jeho cestě za vykonáním pomsty nachomýtnou před pařáty. Nabodeníčko na bleskosvod v deštivé noci či přepad kostela patří dokonce k zapamatováníhodným scénám s až epickým nádechem, samosebou dokážete-li odpustit ty velmi levné triky a popustíte uzdu své představivosti. Čili aťsi kdo chce co chce říká, já byl spokojen, i když to stálo za hovno. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou sjelo do Rumunska pár filmařů a řekli si, je tady levno, zkusíme zde oprášit několik hororových sérií, třeba to hodí nějaké prachy. A tak kromě Hellraisera a Prophecy vznikl i tento třetí díl démona pomsty Tykvohlava. A ta levnost jde na filmu často vidět. Ač mi v tomto filmu Tykvohlav při záběrech celé "postavy" nejvíce připomínal vetřelce, při záběrech, kdy ho tvořila maska či herec v masce, docela ušel, v digitální podobě už to je horší. Trošku jsem se bál posloupnosti (viděl jsem jen jedničku a pak tohle), ale Ashes to Ashes dvojku jakoby pominulo a tak nějak trochu navazuje právě na jedničku (včetně několika flashbacků + i když nereálná, přesto se to objevuje i postava Lance Henriksena z jednčky). Čekal jsem to trochu horší. Pokud jsem dal jedničce 2,5*, musím tak učinit i tady, protože nápad je to sice už provařený, ale je to svižnější než jednička a bavilo mě to možná o trošku víc. Zásluhu na tom má zcela určitě hodně dobrý Doug Bradley a tradičně děsivá čarodějnice. ()

Reklama

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Možná bych byl nedal odpad (spíš tak hvězdu dvě), kdybych dřív viděl první díl. Jenže já ho neviděl. Proč to říkám? Víte co je spoiler, ne? V tomto filmu vám režisér ukáže asi dvouminutový sestřih toho, co se dělo v prvním díle a jak ten díl dopadl a proč. Prostě odhalí úplně všechno, jako vyžilá štětka, když nemůže sehnat kunčofta. Atmosféra je přiměřeně temná krvákům a jsou i scény, kdy mě to vtáhlo do děje a téměř bez dechu jsem koukal (kázání v kostele). Jenže samotná zápletka je naprosto debilní. Dobře, že odjímají mrtvolám v krematoriu kůži a vnitřní orgány na transplantace, to bych ještě možná vzal. Ale proč ty mrtvoly vozí do lesa a do bažin? Kde se líp můžete zbavit mrtvýho těla (navíc oficiálně zemřelýho přirozenou smrtí), než v krematoriu? Další nelogičnost je v postavě Lance Henriksena, který se jako duch zjevuje jednomu z hlavních hrdinů (kdykoliv je volná chvilka, a že jich je) a taky provádí kázání. Samotný Pumpkinhead, v našem květnatém překladu Tykvohlav, zabije pár lidí, ale spíš mi připadal jako ten maskovanej chlapík z Vřískotu. Nezranitelnej a nemotornej ťulpas. Postavy, no, postavy tam nějaké jsou. Klasika, náplň do mlýnku na maso. Démon pomsty je jen další z řady zbytečných blábolů na téma probuzené zlo, ničím se nelišící od všech těch ostatních barevně filtrovaných horrorů. Ovšem je zajímavé vidět Pinheada (Bradley) v jiné roli, že. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Tykvohlav ďábel, partička zaměstnanců krematoria spolu s posedlým doktorem a skupina lidí toužících po pomstě, to jsou "hrdinového" tohoto ničím neohromujícího hororu. Lidé kteří chtějí pomstu netuší, že po jejím ztělesnění s ní spojí své osudy. Pomsta vykonává své a vraždí, ovšem s tím umírají i lidé kteří pomstu chtěli. Nejlepší postavou, díky které dávám hvězdičku, byla stará čarodějnice, jenž pomstu přivolala. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto bolo moje prvé stretnutie s horrorovou sériou o slizkom démonovi - "Pumpkinhead", ktorého nikto nezastaví, keď je povolaný plniť svoju úlohu. Je stelesnením vražednej pomsty. Dve predchádzajúce časti som nemal možnosť doposiaľ vidieť. Ale asi som ani o moc neprišiel. Pretože tento diel, s podtitulom "Ashes to Ashes", nestál skoro za nič. Je to podradný béčkový horrorový snímok, kde zle napísané postavy ešte viacej dokurvili nemožní herci, ktorí ich stvárnili. Je to bieda. * ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama