Reklama

Reklama

Bajka: Zabiják, co nezabíjí

  • Japonsko The Fable: Korosanai korošija (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Elitní zabiják se snaží vést normální život, ale musí nějak ochránit mladou ženu a zastavit člověka, který se chce pomstít. A nesmí přitom nikoho zabít! (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (10)

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Nesourodá japonská neofantas magorie s výrazně vypjatými akčními scénami, tvářící se ale jako civilní biják s romantickou linkou, která mi však ale navýsost sedla. Nešlo si nevzpomenout na kultovního a nepřekonatelného Ichiho Killera, když tam mj. byl také jmenovec pan Suzuki.  Film ale není tak rigidně brutální, kdy mimo ostrou (hodně chilli) akci do tohoto ajntopfu míchá klasický asijský humor s anglickým ba i indickým (bollywoodským); každopádně milovníci faithu si přijdou na své. Opětovně musím potvrdit, že současná US movie production je je již pár let na výrazně slepé a osiřelé koleji. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Druhý díl povedené akční komedie Fable je pro mne mírným zklamáním, ale na Japonské poměry se pořád jedná o slušný žánrový průměr. První díl je za mne velká pecka- úžasná akce, pěkný Rko, komiksový nádech, fungující humor, dobrý vizuál i parádní tempo, ale dvojka většinu toho bohužel postrádá. Tady rozhodně neplatí pravidlo, sequel- větší a akčnější. Je velká škoda, že hlavní hrdina drží slib, že nikoho nechce zabít, jedná se totiž o parádního Hitmana, který nemá konkurenci, je rychlý, v close combat je nezastavitelná mašina a se zbraněmi si rozumí taktéž, ale tvůrci jeho potenciál docela zabíjí. Dvojka se daleko více soustředí na příběh, připojil romantický prvek, humor na mne nefungoval vůbec a akční scény jsou tu jen 2. jedna v úvodu- s autem s parádní choreo a kamerou a druhá ve středě- opět skvěle natočená, ale kvůli slibu střílí slepými, takže bez krve. Finále je naopak podáno komornějši formou a tím mě film ztratil, protože ze 130 minutové stopáže vytěžit akční scény na 15 minut je opravdu žalostné, kor když jsou natočeny tak parádně. Film sám o sobě funguje i jako Drama a své fanoušky si najde, ale já chtěl akční nářez ve stylu jedničky a to se nekoná. Příběh 4/5. Akce 3/5, Humor 2/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 2/5, Napětí 2/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 5.5/10. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Hmm, asi je správnou otázkou, zda je ne/správně, že druhý díl je úplně jiný než první. Druhý díl ubral akce a humoru, ale přidal dramtičnost a vážnost, ale to řešení věci z minulosti bylo fajn. Ale rozhodně tím nevznikl špatný film. Zasmála jsem se snad jenom dvakrát a to mě trochu zamrzelo. Na druhou stranu, přestože je tady teda míň akce (ale třeba scéna na lešení...to dlouho nezapomenu, to zase jo) a finále je komornější, i druhý díl má fajn atmosféru. Ale to jde především za záporákem, který je odporný, jak jenom odporný být může a je tam na hodně velkým prostoru, aby jeho odpornost měla hodně prostoru k neustálému růstu. Takže jo, asi ta moje delší časová pauza mezi prvním a druhým dílem byla třeba k fajn výsledku. 4,5/5  :) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Elitný zabijak nekompromisne odrovná piatich zlosynov ale objednávka na šiesteho je v poslednej chvíli zrušená. Navyše pri piatej akcii skomplikuje situáciu nevinná civilistka. O 4 roky neskôr... Nesúrodý mix akcie, drámy a (pseudo)romantického filmu prekvapivo drží pokope a verím, že na jedno pozretie neuškodí. Bohužiaľ. A bohužiaľ preto, že keď už dôjde na akciu tak tá je ŠPIČKOVÁ a je vidieť, že tvorcovia majú v sebe sľubný potenciál originálnych nápadov a skvele zmáknutého remesla. Verím, že čistokrvný akčný film so zabijakom Fableom by bol bomba. Takto zatiaľ len za silné 3 "hit listy". EDIT: Tak predchádzajúci film s Fableom je viac komédia než akčný film, tak snáď nabudúce. (18.11.2021) ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude pohodová jednohubka jako u prvního dílu. Jenomže se z toho stalo pokračování, které obsahuje ještě více akci a velkou porci zábavy, která je perfektně a překvapivě zabalena i do dramatického kabátku. Džun'iči Okada jako borec a Fumino Kimura jako sladká tvářička... to je stejně skvělé jako u prvního dílu. Příběh je docela na lepší úrovni a to díky docela osobní záležitosti hlavní postavy, ohledně situace z minulosti. Na takovou akční jednohubku mi to přišlo docela příběhově super. Do toho občas i hrála super dramatický podkres. Akce je ještě větším randálem díky neuvěřitelné potyčce na lešení, to bylo neskutečné. Japonský humor je tu opět skvělý, a to díky hlavní dvojici. Mé hodnocení: 8/10 ()

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen podle manga série „The Fable“, kterou napsal a ilustroval Katsuhisa Minami. Vyšla ve 22 svazcích od 6. 3. 2015 do 5. 6. 2020. (p.a.douch)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (ben666)

Reklama

Reklama