Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Ano, akční scény jsou natočeny velmi slušně, i když někdy čeho je moc, toho je příliš - po nějaké době mě už ty nekonečné řady odlítajících protivníků přestaly bavit. Hlavní problém je ale ve stupidních dialozích, které se chvílemi pohybují na úrovni parodie. Občas jsem jednání hrdinů dost těžko chápal, např. Tommyho charakter se vyjeví celkem brzy, přesto mu pořád jeho přátelé pomáhají. Působivé byly rozhodně scény ze zajateckého tábora, ale akce která pak následuje, je skutečně na úrovni Ramba 2. A ještě jedna věc - vyloženě odporná hudba. Shrnuto: plusy: akční scény, mínusy: příběh, dialogy, hudba. Omlouvám se všem zdejším Wooovým nadšencům, ale nemohu víc jak za tři. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Woo nepotrebuje k totálnemu akčnému filmu scenár so silným príbehom. Ani silu hollywoodskych efektov. Jednoduchý príbeh priateľstva a vernosti v pozadí akčného eposu úplne stačí. Po miernejšom, ľudskejšom rozjazde, v ktorom sa naplno stotožňuje divák s postavami troch priateľov nastáva šialenosť v podaní akčnej nádielky, ktorá až na pár výborných ľudských momentov pokračuje až do konca. Samozrejme mi znovu trochu vadil spôsob východného hereckého podania, ale tu je chyba vo mne. Nie v hercoch. 90%. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Deer hunter (síce nemá osvedčeného DeNira, ani Walkena s vypatlaným pohľadom), ale bude vždy chutiť 1000x viac v ázijskom duchu. Repríza nemala ďaleko od filmového orgazmu. Ani nie kvôli krvi, hereckým výkonom, počtu guliek, choreografie výbuchov etc etc... Ale za to, že na priestore krásne vydláženom vyššie zmieneným, bol tento film neskutočne ľudský! Podprahovým spôsobom. A ako bonus malé životné múdro: Aj muži sa môžu úprimne (a nehomosexuálne) milovať... Kľudne aj celý život. Pokiaľ sa im ofšem do cesty nedostanú veľké prachy. Potom je to všetko viac-menej už len o náhode (skoro ako zo života). ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Jediné čo ma ako tak zaujalo bol príbeh o troch "nerozlučných" priateľoch a o ľahkokorumpovateľnosti ľudí. Namiesto toho aby sa viac rozoberala práve tento aspekt filmu, tak sa na nás valia tony akcie ala Komando s nesmrteľnými hrdinami, ktorí aj po viacnásobných zásahoch do rôzbych častí tela su úplne fit. Hudba sa dokola opakuje, a celkovo zvuky patria k tomu najhoršiemu čo som mal možnosť. Veď výbuchy granátov, rakiet, mín dokonca aj sudov, proste všetkého čo môže ako tak účinne explodovať znejú úplne rovnako bez ohľadu nato kde vybuchujú. Keď ste mali možnosť hrať Tiberian Sun tak tie zvuky sú úplne identické.:) A čo sa dá povedať na lietajúce postavy zázračne sa vyhýbajúce guľkám, jednoducho všetci či už rákosníci alebo gangstri nemali práve presnú mušku počas natáčania ak by som to mal jemne nazvať, jedine tím američanom to ako tak išlo. No a herecké výkony? Pripadali mi hrozne skrečovité až predramatizované, ako keby sa snažil niekto vyjadriť lásku bez toho aby ju cítil. No to by už hádam aj na odôvonenie hodnotenia stačilo heh ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Tak to máme další vyvedenou exhibici Johna Woo. Poutavý příběh se klene na základech velmi silného motivu rozpadu přátelství a s tím spojené metafory o kulce v hlavě, ale trochu mě mrzí, že je během dvou hodin paralelně rozmělňován Vietnamem a trochu plakátovou posedlost zlatem a bohatstvím. Přesto má Kulka bezpočet působivých momentů a pár, u nichž zamrazí způsobem, za který by se nemusely stydět ani Združené mrazírny severočeského kraje. A ta akce... mňamy mňam. K maximálnímu hodnocení mnoho nechybělo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení snímku probíhalo převážně v Thajsku, kde se filmaři vytvořily odpovídající podmínky nasvědčující vietnamskému prostředí, a v hongkongském filmovém studiu Cinema City Studio. Filmové záběry z letící helikoptéry, jichž je divák svědkem během přepadení filmového tábora, byly pořízeny již v minulosti, v době, kdy ve Vietnamu zuřila válka, neznámým, neohroženým kameramanem. (Conspi)
  • V určitých fázích natáčení chaotických filmových scén, v nichž propukala hlasitá vřava s následnou vzpourou, byl celý chaos natolik velký, že i samotní filmový tvůrci ztráceli čas od času ten správný orientační smysl. Dokonce i John Woo, filmový představitel policejního inspektora, jedním svým panickým průnikem vnikl do přímého natáčení scény, v niž explodovaly trhaviny, a narušil tak natáčení jedné takové filmové scény. Díky tomu si uštědřil nepříjemné poranění hlavy. A obdobně si vedl i Simon Yam, filmový představitel Luka, když si během natáčení popálil obličej. (Conspi)
  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)

Reklama

Reklama