Reklama

Reklama

Depeche Mode: People Are People

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Velká Británie, 1984, 3:39 min

Obsahy(1)

„People Are People“ je první singl ze čtvrtého studiového alba „Some Great Reward“ britské novoromantické kapely Depeche Mode. Klip k této skladbě natočil britský režisér hudebních videoklipů Clive Richardson. V této písni odsuzující nenávist a násilí můžeme vidět černobílé záběry z období studené války, které průběžně střídají záběry všech členů kapely, kteří obsluhují různé stroje na bitevní lodi a k tomu hrají na hudební nástroje hodící se k rytmu hudby. (Trajektt)

(více)

Recenze (3)

Kass

všechny recenze uživatele

Velmi slušný, dynamický klip. Spousta prolínaček a skládání obrazů. Strohé prostředí námořního křižníku, prokládané mechanickými záběry z lisovny desek, se ke kovové hudbě výborně hodí. Video doplňují archivní revoluční a propagandistické záběry, jež v kontrastu se stroji a válečnou mašinérií, apelují v duchu písně na naši lidskost. Naivní píseň po letech skupina de facto odepsala, ale našla by se jen hrstka fandů, kteří ji nemají rádi. První klip kde na sebe svým pěveckým partem výrazně strhává pozornost Martin Gore. Song 5*/ Video 4*. ()

Reklama

Zajímavosti (4)

  • Píseň byla použita jako znělka olympijského zpravodajství pro západoněmeckou televizi k letním olympijským hrám konaných v kalifornském městě Los Angeles v roce 1984. (Trajektt)
  • Byly natočeny dvě verze tohoto videa. První verze trvá necelé čtyři minuty a druhá verze trvá přes sedm minut a můžeme jí najít pod názvem „12' Version“, někdy též uváděný jako „Different Mix“. (Trajektt)
  • Na obalu tohoto singlu vidíme zelený věnec, který drží dvě ruce. Jedna ruka patří vojákovi a druhá ruka patří církevnímu hodnostáři, kterého nafotil v té době ještě neznámý herec Hugh Grant za částku dvaceti liber. (Trajektt)

Reklama

Reklama