Reklama

Reklama

Mielőtt befejezi röptét a denevér...

  • USA Before the Bat's Flight Is Done

Obsahy(1)

Robert žije v Budapešti se svojí matkou. Mají jednoduchý, ale občas náročný život. Matka se jednou seznámí s mužem, do kterého se zamiluje. László se k rodině nastěhuje, ale ukazuje se, že má k Robinovi silnější vztah než jen kamarádský. (petrsv)

Recenze (4)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Předně bych chtěl poděkovat naší překladatelce jménem ZuzanQa za další přeložený film z této oblasti, který mi rozšířil filmové obzory, díky moc (gaytitulky). Ano souhlasím, film opravdu nese v sobě známky své doby, ale to je dobře, ta doba na vás dýchne! Jistě, příběhem se nedá srovnávat s Coming outem (NDR), který je naprostou špičkou a oslovuje diváka i nyní, ale na svou dobu je to také odvážný film, vždyť u nás bychom byli tak akorát schopni k této tematice natočit vzpomínkový pořad, jak si Husák dává francouzáky s Brežněvem. Dál se budu dívat na snímek očima té doby a musím říci, že herecké výkony byly dobré, žádní amatéři a zpracování rovněž včetně odvážných nahých scén a lítání po okapech v paruce. Film jistě vybočuje z forem tehdy pomalu končícího socialistického bloku a zaslouží si ocenění diváka, i když to z dnešního pohledu není žádný zázrak ... 7656 ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě klasický příběh, kdy si matka nastěhuje domů amanta a děti ho moc nemusí. Ale tady to pokračuje trochu jinak. Skvělý konec. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Existenční, možná i milostný trojúhelník v jedné z mnoha možných variacích, a nebo lépe kolo se třemi kolovými šrouby (Laci, Teri, Robi), které když se roztočí, není už k zastavení. Komentovat tu v podstatě není co, je to epický příběh, ve kterém jsou vášně odhalené, pohnutky jasné, a jde jen o to, kdo se s tím jak vyrovná. Že se tu nebude nic řešit po způsobu stoiků je jasné od samého začátku. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama