Reklama

Reklama

Mielőtt befejezi röptét a denevér...

  • USA Before the Bat's Flight Is Done

Obsahy(1)

Robert žije v Budapešti se svojí matkou. Mají jednoduchý, ale občas náročný život. Matka se jednou seznámí s mužem, do kterého se zamiluje. László se k rodině nastěhuje, ale ukazuje se, že má k Robinovi silnější vztah než jen kamarádský. (petrsv)

Recenze (4)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Existenční, možná i milostný trojúhelník v jedné z mnoha možných variacích, a nebo lépe kolo se třemi kolovými šrouby (Laci, Teri, Robi), které když se roztočí, není už k zastavení. Komentovat tu v podstatě není co, je to epický příběh, ve kterém jsou vášně odhalené, pohnutky jasné, a jde jen o to, kdo se s tím jak vyrovná. Že se tu nebude nic řešit po způsobu stoiků je jasné od samého začátku. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě klasický příběh, kdy si matka nastěhuje domů amanta a děti ho moc nemusí. Ale tady to pokračuje trochu jinak. Skvělý konec. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Předně bych chtěl poděkovat naší překladatelce jménem ZuzanQa za další přeložený film z této oblasti, který mi rozšířil filmové obzory, díky moc (gaytitulky). Ano souhlasím, film opravdu nese v sobě známky své doby, ale to je dobře, ta doba na vás dýchne! Jistě, příběhem se nedá srovnávat s Coming outem (NDR), který je naprostou špičkou a oslovuje diváka i nyní, ale na svou dobu je to také odvážný film, vždyť u nás bychom byli tak akorát schopni k této tematice natočit vzpomínkový pořad, jak si Husák dává francouzáky s Brežněvem. Dál se budu dívat na snímek očima té doby a musím říci, že herecké výkony byly dobré, žádní amatéři a zpracování rovněž včetně odvážných nahých scén a lítání po okapech v paruce. Film jistě vybočuje z forem tehdy pomalu končícího socialistického bloku a zaslouží si ocenění diváka, i když to z dnešního pohledu není žádný zázrak ... 7656 ()

Reklama

Reklama