Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 2

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (270)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejslabší řezníkův výkon. Abych byl ovšem objektivní, já tyhle filmy, které neopustí jeden stísněný prostor stejně nikdy moc neměl rád. Člověk vlastně jen čeká, zda se to dotyčnému povede nebo ne, případně jak. Zkrátka nic, co bych měl potřebu někdy kouknout znovu. 50% max, protože je to navíc ještě na podobný typ filmu hrozně dlouhé. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

V mezích klaustrofobických filmů se nedá hýřit originalitou, protože když jste zavřený v bedně, ať už jde o dřevěnou rakev nebo luxusní kryokomoru, důvodů proč by jste tam měli bejt není zrovna hodně. Přesto Aja dokázal v rámci žánru překvapit, i když u toho vykrad minimálně tři filmy (nelze jmenovat, protože by to byl spoiler). Je to umně natočeno, s dobrou kamerou, výbornou Melanie Laurent a se slušným soundtrackem. Divák filmem protřelý, s průměrnou zálibou v vědu, ale odhadne všechny zásadní zvraty chvíli před tím, než k nim dojde. I tak v rámci tvorby Netflixu solidní čtyřhvězdí. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kryokomorní drama s rádoby aktuálním "sci" rámcem, ten ale lze samozřejmě odpustit, zřejmě navíc bude brzy nabývat olbřímích rozměrů, co do filmových adaptací a je třeba říci díkybohu. Motivace k "fi" mi ale unikla, zřejmě díky fascinaci hypnotickým letem nažky javoru nebo, ale netroufám si to tvrdit s jistotou, to byla neskutečně hloupá konstrukce, při které si jen říkáte: A to by proboha připravil kdo a proč? Ponechám-li ale stranou tyhle velké otázky, co mi zůstane? Jedna Máňa v malém prostoru a záleží na tom, zda ji ten boj před posledním nádechem dobře napsali a ona ho umí zahrát, není to tu zdaleka poprvé, že? Máňa hrát docela umí, tady rozhodně cajk, ale ty poetické flashbacky? Ne, tyhle močopropustné art vložky až na pár světlých výjimek opravdu nemusím a tady jich bylo tolik, až si jeden řekne, že si v boxu s Máňou nevěděli rady, bylo tedy třeba hodně klavírních intermezz, aby se vůbec dostali nad 31 min s kyslíkem. SPOILER Happyend je doslova nádherně kýčovitý, Spielberg hadra, to se přece nedá kritizovat. Dvě jehly do polstru.. P.S. Eutanázii plynem nelze? P.S. 2 Ajo, příště dej Máni raději zase nabroušenou břitvu.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pandemická zakázka s hodně předvídatelným scénářem. První “pointa” vás napadne v prvních minutách, při vteřinovém flashbacku z nemocnice, a druhá někdy o hodinu později. Jako celek je film skládačkou známých sci-fi a thrillerových motivů, ve které byste našli taky logické nepravděpodobnosti (vývoj dialogů s umělou inteligencí). Kdybyste je v ní tedy chtěli hledat, což nechcete, protože se na ní docela hezky kouká - Ajova režie je tradičně na úrovni, Mélanie se snaží a poslední čtvrtina je vizuálně sci-fařským pohlazením. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja servíruje pro Netflix komorní, inteligentní a napínavý Survival v kryokomoře, který je solidní a fanoušci Survivalů si určitě na své příjdou. Raději bych sice viděl od Aji Hory mají oči 2 či jiný masakr, ale jsem rád i za tohle. Je zde jistá inspirace filmem Buried, takže komu se líbil už ten, tak je velká šance, že Kyslík Vás vyloženě nezklame. Dalo by se stěžovat nad tím. že je to pomalejší, mohlo to být intenzivnější a možná o 20 minut kratší, ale na druhou stranu si moc nedokážu představit, že by z tohodle námětu někdo dokázal vytřískat něco víc. Mélanie Laurent hraje výborně, ústřední zvrat je parádní a pro mne dost nečekaný, ale i ty další dějové překvapení mi přišly velmi dobře vymyšlené a kupodivu tu Aja stihl narvat i 3 slušné Jump Scary, kde při jednom se mi až orosilo čelo! Nesnáším jehly a krysy, takže i v tomhle na mě film působil nepříjemně. Celkově fajn jednohubka, kterou mám mezi 3-4 hvězdami, ale Survivalů nevzniká ročně 20, naopak maximálně 2, takže nedvidím důvod, proč bych zde měl šetřit. 7/10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)
  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)

Reklama

Reklama