Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 1

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (270)

Davered 

všechny recenze uživatele

Potencialne obstojny namet na epizodu serialu typu BLACK MIRROR nebo TWILIGHT ZONE. Celovecerni metraz ale vede nejen k natahovanosti a castemu mlaceni prazdne slamy, ale predevsim dava prostor mnohym nelogicnostem (proc tam vubec byl telefon?) a klise (hned trojnasobny (!) motiv "bomby" deaktivovane presne jednu vterinu pred "vybuchem"). Vysledek tak funguje maximalne jako dlouhometrazni "highlight reel" Melanie Laurent. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aja zase nenatočil film z ktorého by som bol nadšený aj ja. Ale uznávam, že si neviem predstaviť, jak lepšie by sa dal spracovať námet o jednej osobe uväznenej v nejakej kapsuly, v ktorej sa nemôže ani poriadne pohnúť. Tento typ námetu mi proste nepripadá dostatočne nosný, aby utiahol film. Takže okrem toho jak sa má hlavná hrdinka z kapsuly dostať, kým jej dôjde kredit u nášho telefonického operátora, čo by v dnešnej dobe žiadny závislák nerozdýchal, jej scenáristi skomplikovali život tým, že nemá šajnu kto je a čo to je za kapsulu. Týmto detektívnym skúmaním, vďaka ktorému sa v spomienkach dostaneme aj z kapsuly, síce tvorcovia zabili trochu stopáže, ale aj tam som sa celkovo väčšinou nudil a dokukal som to iba preto, lebo som bol zvedavý na pointu. Ako fanúšika sci-fi ma potešila, tak to nakoniec preklopím na tretiu hviezdičku, ale druhýkrát si to nikdy nepustím. 5/10. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Ale jo, OXYGEN, v čes. překladu KYSLÍK je opravdu jednoduchý, ale strašně poutavý film, který mě bavil od začátku do konce. Nějakým tím příběhem, nápady a větším překvapením to sice nekypí (přeci jen už je na světě natočeno spoustu filmů), tak přesto jsem plně spokojen. Začátek dobrý, prostředek byl asi nejlepší a ke konci tu máme rozumné vysvětlení, pointu atd. Úplný závěr je možná trochu urychlený, něco bych asi ještě vylepšil, ale co už … Hlavní představitelka to zahrála skvěle. Mělo to svou atmosféru a především výbornou hudbu. První shlédnutí je v tomto případě nejlepší. Přesto se k tomu ještě někdy vrátím. Své emoce to mělo, zahrané solidně, takže kdyby bylo takových filmů od netflixu více, nezlobil bych se. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nepřímé spoilery! Slušný napínák ve stísněném prostředí s fajn efekty i hravou kamerou. Je to sice trochu předvídatelné a lepší nad tím příliš nepřemýšlet, neb pro účely dramatického scénáře tvůrci trochu zapomínají na (ne)logiku samotného projektu, který by asi reálu měl být na podobné situace daleko lépe připraven (aneb proč to dělat lehce, když to jde složitě), stejně jako umělá inteligence, které IQ podle potřeby neustále přeskakuje mezi strojovou imbecilitou a AI genialitou, ale jinak to baví. Mélanie Laurent tu sice moc sympatická není, ale postupné odhalování pravdy společně s její postavou, i díky zručně nastavenému tempu vyprávění, celkem dobře funguje. Mínus za naprosto zbytečné jump scary. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Behom troch rokov Alexandre Aja uviedol do kín dve skvelé hororové lahôdky, a to Noc s nabroušenou břitvou a Hory mají oči. Od tej doby stále hľadá scenár, ktorý by znova dokázal pretaviť v niečo nadpriemerné. Čakanie trvá už 15 rokov. Pokusy typu Zrcadla, Rohy, Kořist boli s prižmúrením oboch očí maximálne tak zaujímavé. Kyslík sa snaží sériu narušiť, ale bohužiaľ neúspešne. Prináša dva wow momenty. Prvý je odhalený po prvých minútach. Stačí si uvedomiť žánrové zaradenie do sci-fi a hneď viete, že... Druhý wow moment bol v rámci sci-fi žánru použitý x-krát. To čím dokáže film zaujať je skutočnosť, že sledovať 95% času len jednu herečku nie je nuda. Čím však zráža všetky nazbierané plusové body je fakt, že odpočítavanie úrovne kyslíka je až trápne nerovnomerné. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)
  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)

Reklama

Reklama