Reklama

Reklama

Pod rouškou temnoty

  • USA Blacklight (více)
Trailer 1

Politickou aktivistku Sofii před jejím domem srazí auto a řidič z místa činu ujede. Je zjevné, že nejde o náhodu. Travis Block je veterán z vietnamské války, který pracuje jako tajný agent pro ředitele FBI Gabriela Robinsona a jeho úkolem je likvidovat problémy v systému. Je vlastně čistič a odstraňuje agenty, kterým selhalo krytí. Chce se své stinné minulosti zbavit a odejít do důchodu, aby se mohl věnovat dceři a vnučce. Ředitel ho ale odmítá propustit. Dává mu poslední úkol, přivést agenta Dustyho Cranea. Travis ale neví, že Crane spolupracuje s novinářkou Mirou Jonesovou, která pátrá po příčině Sofiiny smrti a získala od Cranea důkaz, že nešlo o nehodu. Dal jí informace i o přísně tajné operaci FBI, určené na likvidaci nepohodlných lidí. Mezitím je Dusty Crane zavražděn a Travisova dcera i s vnučkou jsou uneseny. Novinářka Mira Travisovi všechno řekne, a tak je nucen považovat svého ředitele za nebezpečného zločince a zastavit ho všemi prostředky. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (77)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Sice je fakt, že i přestože má Liam na krku už sedmdesátku, tak pořád v těchto svých akčních postavách nepůsobí nějak vyloženě trapně, či nevhodně, stále má charisma a pořád si dokáže udržet jakousi auru fungujícího, nelítostného hrdiny, co nakope každému bezpráví nekompromisně prdel, na druhou stranu je bohužel ovšem zároveň i pravda, že spíš už své oponenty ale ukecává, než aby z nich vymlátil duši, no je to zkrátka složité, nicméně mám tak trochu v tomto ohledu obavy do budoucna, že jelikož v tomto trendu svých postav zatím asi nehodlá Neeson příliš polevit, tak s tou přesvědčivostí a živelností to bude nejspíš už asi jen horší a horší, což se následně bude odrážet i na kvalitě, respektive lépe řečeno, na zábavnosti těchto jeho filmů, které lze z valné většiny, stejně právě jako Blacklight, označit za tuctové béčka, které zachraňoval právě jen Liam svými akčními kousky a bez nich to bude už jen vyloženě trápení, no uvidíme, nikdo ale prostě nemládneme, že? Takže jak už jsem zmiňoval, akce tu je minimum, pokud mě paměť neklame, tak uprostřed jeden souboj, kde navíc Liama evidentně zaskakuje dvojník, a pak v závěru jedna větší přestřelka, která sice úplně mizerně nepůsobí, ale upřímně, nezachraňuje vůbec nic. Zápletka je jinak předvídatelná kopie milionkrát viděného, je bez nápadu, bez nějakého většího spádu, i když tedy abych nepřeháněl, tak ani vyloženě nenudí, ale prostě strhující jízda to tedy rozhodně není, atmosféra ani styl zpracování nejsou výrazné a ani s jednotlivými postavami a jejich hereckými představiteli to není žádná výhra, hlavně pak ta ústřední postava novinářky je vyloženě příšerná a nehorázně mě iritovala i díky jejímu obsazení. Tomuto béčku zkrátka nepomohlo vůbec nic, aby neskončilo v podprůměrných, nezáživných vodách, takže ho lze doporučit snad jen pro opravdu zaryté příznivce Liama Neesona, jinak se ale jedná fakt upřímně o slabotu. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Hned zkraje roku 2022 přistála v kinech další Neesonovka za 40 mio $ s názvem Blacklight koprodukovaná několika společnostmi. Režie se ujal Mark Williams, který natočil Honest Thiefa. Akce je minimum, prostor tu dostává ne moc kvalitní a inovativní příběh o zlém programu FBI. Filmu podráží nohy ne moc zajímavý scénář a hrozně laciný konec, kdy se šéf FBI přizná ke zločinům, které spáchal, to bylo vyloženě z kategorie sci-fi. V kinech Blacklight propadl a filmu by spíš prospěla distribuce pouze na streamovacích platformách. Trochu mám obavu o Neesonovu kariéru, snad už opravdu končí s akčními rolemi, jak dvakrát prohlásil (naposledy v roce 2021). Myslím si, že nutně potřebuje nějaký opravdu solidní film, protože filmy jako Blacklight jsou cestou k Willisům, Cageům, Seagalům apod., což by v jeho přípdě byla obrovská škoda. Snad se vymaní z té akční role a ještě si ho divák pár let užije. 2* ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Žiaľ žiadna sláva veru. Človek zaspomína so slzou v oku na sériu Taken. Nebolo to márne, ale také o ničom, hralo sa tu na veľké sprisahanie, ale bolo to také televízne, že to až bolelo. Technicky to nebolo najhoršie, ale scenár bol veru deravý ako sito. Škoda, ale samozrejme nemôžme čakať od Neesona v 70tke stále zázraky, veď už v Taken bol takmer dôchodca... :) ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Zcela, ale zcela průměrný akčňák, dalo by se jej označit už i za béčkový. Jednoduchá zápletka, pár honiček, pár přestřelek, zatáhnout do toho rodinu a doufat, že to bude stačit. To není ideální postup, jak natočit dobrý film. Zde to s odřenýma ušima stačilo, tedy alespoň pro mne. Ale obecné hodnocení filmu mluví za vše. Za mne 50% ()

xxmurphyxx odpad!

všechny recenze uživatele

Ok kurva všetci, zdravím Vás všetkých, ženy, mužov, mužoženy, ženomužov, transgenderov, transformerov, mámštyridsaťaleešteneviemčímchcembyť, bielych, čiernych aj na poly pečených na dnešnom mítingu. Priklepli nám lóve na nový film, Starbucks a Dodge chcem svoj product placement a blm s metoo organizáciou sa tiež hlásia o slovo. Nejaké nápady Hm? Nikto nič? Ja jeden mám. Natočme niečo originálne, čo tu ešte nebolo s popiči príbehom, plnom zvratov a hutnej dialógovej väzby s nadupanými akčnými pasážami. O skorumpovaných agentoch FBI, ktorí budú naháňať iného neskorumpovaného agenta, ktorý odhalí konšpiráciu intergalaktických rozmerov. Hmmm, ja ti kurva brácho neviem...Príde mi to také, že možno už to niekedy, niekto, niekde natočil. Už to mám! Skorumpovaní agenti budú naháňať rovnako skorumpovaného agenta, ktorého osvieti a obráti sa. Paráda. A na pomoc sa mu dokníše rovno z domova dôchodcov Liam fucking Neeson a nebude to trvať ani 96 hodín. Čo ti jebe, to tak je iný banger kámo. A naháňať sa budú, ale len tak pomaly, lebo šak Liam a jeho vek, chápeš no a lebo budú zapletení do smrti nejakej liberálnej baby, takže tam môžeme napchať hromadu kecov o rasizme, feminizme, nihilizme, anallizme aj kataklizme a dosadíme tam čiernu reportérku s avokádom na hlave a s jej bielym nadriadeným, ktorý bude ale hrozný dick a preto ho necháme zhebnúť aj s jeho hipsterskou polobriadkou a balerínkach v jeho červenom Porsche 911. Nesmieme zabudnúť aj na emočne vypäté scény, tak tam hneď na úvod dáme bandu rasistických redneckov niekde v prdeli na samote lesa. Prihodíme aj nejakú fackovačku s partiou pochôdzkárov, progresívni ľudia milujú, keď fízli dostávajú cez piču. Najlepšie s choreografiou s ktorou nám pomôže nejaký člen špeciálneho klubu priateľov karate s Downovým syndrómom. Jo bejby! A okoreníme to nejakými akčnými scénami, typu visím na odpadovej rúre baráku na prvom poschodí a ostreľujem sa na tri metre s bandou mamrdov nekonečným zásobníkom do stien. A nesmie chýbať ani automobilová naháňačka. Najlepšie v 40 km rýchlosti na smetiarskom aute, to je ten správny adrenalín. Vole to bude biják toto. To jebať kazety aj tie netflixe, toto musí na veľké plátno. Ukvapla mi slza. Liam...jeb už na to prosím ťa a vyberaj si úlohy za triezva. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Canberre, Mount Macedon a Melbourne (Austrália). (Arsenal83)

Reklama

Reklama