Reklama

Reklama

Pod rouškou temnoty

  • USA Blacklight (více)
Trailer 1

Politickou aktivistku Sofii před jejím domem srazí auto a řidič z místa činu ujede. Je zjevné, že nejde o náhodu. Travis Block je veterán z vietnamské války, který pracuje jako tajný agent pro ředitele FBI Gabriela Robinsona a jeho úkolem je likvidovat problémy v systému. Je vlastně čistič a odstraňuje agenty, kterým selhalo krytí. Chce se své stinné minulosti zbavit a odejít do důchodu, aby se mohl věnovat dceři a vnučce. Ředitel ho ale odmítá propustit. Dává mu poslední úkol, přivést agenta Dustyho Cranea. Travis ale neví, že Crane spolupracuje s novinářkou Mirou Jonesovou, která pátrá po příčině Sofiiny smrti a získala od Cranea důkaz, že nešlo o nehodu. Dal jí informace i o přísně tajné operaci FBI, určené na likvidaci nepohodlných lidí. Mezitím je Dusty Crane zavražděn a Travisova dcera i s vnučkou jsou uneseny. Novinářka Mira Travisovi všechno řekne, a tak je nucen považovat svého ředitele za nebezpečného zločince a zastavit ho všemi prostředky. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (77)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Žiaľ žiadna sláva veru. Človek zaspomína so slzou v oku na sériu Taken. Nebolo to márne, ale také o ničom, hralo sa tu na veľké sprisahanie, ale bolo to také televízne, že to až bolelo. Technicky to nebolo najhoršie, ale scenár bol veru deravý ako sito. Škoda, ale samozrejme nemôžme čakať od Neesona v 70tke stále zázraky, veď už v Taken bol takmer dôchodca... :) ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

A je to definitivní. Tímto se děda Nýsn, který se dosud z posledních sil ještě jakž takž snažil držet zteřelé hajzlové roury těsně nad žumpou lobotomizovaných pičočalamád pro šimpanzí výběhy, rezignovaně pustil a šouravě se vydal ve Wilišových stopách k Segalově hrobce. To, že se v posledních letech ze smrtelně nebezpečného kůl dedyho z prvních 96 hodin přetransformoval ve smrtelně patetického senilního dědka s mumulendovským morálním kodexem a sveřepě drží tuto sranickou linii, by mi po jeho posledních počinech až tolik nezanítilo vkus a nedonutilo mě uchylovat se až k těm nejžalostnějším výrazům mého šedesátisvazkového Slovníku explicitních filmově – teoretických termitů. Není to zjevně ani natočeno na ruční kameru za výtěžek týdenního kouření čuráků v nádražce a distribuuje to velké studio, které bývávalo alespoň z padesáti procent zárukou, že po zhlédnutí nezačnete žrát neoloupané banány, srkat jogurt nosem ani kopat s Farzekašovými za Telecum. Ne, vzepřít se svému naturelu i pracně vybudované pověsti upjatého slušňáka, co v životě neřekl sprosté slovo, mě, kurva, donutil především „scénář“ této monstrózně slaboduché pičidity. Zoufale napsaný i zahraný, oplzle debilní a až i pokojové rostliny urážející telenovelizovaný mentální moulinex, ve kterém děda Nýsn polovinu hrací doby pateticky ňuňá s obskurně kýčovitým fuckanem a tu druhou nudně dementně popajdává od ničeho k ničemu s nějakou totálně koženou prdelatou Negroameričankou se zjevným talentem od BLM, chovají se, jednají a mluví jako utečenci z útulku pro downy a dělají z FBI Federální Bandu Idiotů. A až je to přestane bavit, zachrání děda Nýsn zase úplně všechny, a hlavně xmrti otráveného diváka ze zoufalství odhodlaně už už přibližujícího žiletku ke svému zápěstí, tím, že největšímu padouchovi řekne: „Vzdej se, ty hnusný amorální padouchu!“. A padouch na to: „Tak jo, ty morálně dokonale ukotvený správňáku, čemuž nelze odporovat!“… střih, hudba z porna, děda opět ňuňající s kýčovitým fuckanem až za hrob, stmívačka, titulky, kontrola, jestli se vám neudělal rozštěp, a pak veliká úleva, že jste se u toho frustrovaně nezačali sebepoškozovat. Ale bylo to na hraně! ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Akčné thrillery s Liamom Neesonom sú tak trošku moje guilty pleasure filmy. Takže "Blacklight" v jadre presne prináša to, čo som očakával. Nemôžem povedať, že film je prekvapivý, akcie je spracovaná lacno a Liam Neeson v podstate ponúka presne to, čo vždy. Ale baví ma to sledovať. A okrem toho si myslím, že film má niekoľko momentov, ktoré boli celkom dobré. Zloduchovia sú celkom okey a musím povedať, že som chcel vidieť vrahov počas tohto filmu skapať. Pretože bolo zrejmé, že sa v tom čo robia úplne vyžívajú. Film v podstate neponúka nič, čo by sme už nevideli. Ak máte Neesona radi, čeknite si to. Ak nie, tak to ignorujte. Hotovo. Hodnotenie: C+ ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Neustale ten isty typ role, v ktorej Liam-a vidime spolu s biednymi scenarmi v mnohych B-ckach ho ako herca znacne degraduju. Williams sice reziroval vynikajuci Ozark, ci The Accountant alebo Flawless, ale jeho reziserske schopnosti prepozicane May-ovej scenaristickej bullshit-prvotine vysli uplne navnivoc. Pekny plagat, hlupy scenar. Zabity cas, neodporucam. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Liam pomaly mieri do filmových B-čkových vôd, ktoré okupujú Willis, Cage či Cusack. Toto síce ešte nedosahuje až takú prízemnú úroveň, ale už k tomu má veľmi blízko. Dobrým základom pre to je debilný dej, nad ktorým sa normálnemu divákovi, ktorý počas sledovania filmov neuvádza mozog do stavu OFF, musí ten mozog zastavovať. Ako jedna scéna strieda druhú, tak aj jedno WTF strieda druhé. Ďalším problémom sú herci, či už tí, ktorí hrajú novinárov, alebo tí od FBI, rad radom neschopné indivíduá, pri ktorých som si celý čas hovoril, odkiaľ ich vytiahli, lebo nemajú ani na takýto podpriemerný film, s výnimkou Neesona a Quinna. No a najhoršie je, že už aj vizuál pripomína tie lacné sračky od vyššie spomínanej trojice, čo pri Neesonovi nikdy nebolo, než už bol dej akokoľvek stupídny. 30% ()

Galerie (109)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Canberre, Mount Macedon a Melbourne (Austrália). (Arsenal83)

Reklama

Reklama