Reklama

Reklama

Matka versus android

Trailer

VOD (1)

V postapokalyptickém světě, kterým otřásá krvavá vzpoura androidů, se mladá těhotná žena s přítelem zoufale snaží dostat do bezpečí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Začátek je bomba, která Vás vtáhne do děje a navnadí, prostředek je pravda slabší, někdo by jej mohl nazvat "táhlou nudou", někdo ale zase "psychologickým dramaten". Ovšem ten konec? Tak ten mě totálně dostal, nejen zvratem, nejen dojemnou scénou, ale i tím, že se nekoná žádný happyend. Prostě tu máme konec lidstva a čau, smiřte se s tím. A to je to, proč si jinak průměrný film, kterému bych normálně dala 3*, zaslouží právě tu 4*. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Milá Chloë Grace, cos to zase natočila za pítchovinu ? Po Shadow in the Cloud je to další sci-fi blábol plný wtf scén, blbostí, nelogičností a levných triků. Navíc se většinu filmu jen nudně žvaní a akce je málo. A když už se nějaká vyskytne, je tak nepodařená, že by bylo lepší, kdyby nebyla. Tenhle film vypadá, jako by ho natočil Albert Pyun v 90. letech. Prosím, Chloë, zkus si někdy přečíst scénář dřív, než podepíšeš smlouvu. Díky.  Zdraví tě tvůj fanoušek. P.S. Hvězda navíc za přednášku o Karlu Čapkovi, kterou ale hned zase strhávám za otravné povinné rasově vyvážené herecké obsazení hlavních rolí. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Normálně mám podezření, že Mattson Tomlin má něco společnýho s Pátou vlnou, nebo byl alespoň někde na place a koukal... A ChGM by si měla rozmyslet do jakých scifáren se pouští. Mother/Android má totiž úplně stejný nedostatky jako Pátá vlna, kde Moretz hrála taky. Nápad dobrý, může z toho vzniknout tisíc různých příběhů, od hororu, po drama ale Tomlin natočí nezáživnou postapo blbost, u které budete nadávat hned během prvních 10 minut. Všechno zajímavý, co tenhle svět přinese, totiž nevidíme. Po první scéně, která ukazuje co se zhruba stalo (ale neříká proč), přeskočíme o 9 měsíců. Takže přeskočíme doslova všechno zajímavý, stejně jako v Pátý vlně, stejně jako třeba v prvním Pacific Rim. Tady máme romanticko-dramatický blábol na začátku, a pak zbytek filmu běháme, jezdíme po lese a občas nás honí nějaký zomb..android. Jediná trochu zapamatovatelná scéna je stealth mise někde uprostřed a pak následný zjištění po porodu, ale ono to je prostě jen fajn věc v jinak hodně podprůměrným filmu, takže to celkem vyčnívá. Je fajn, že stále vznikají nezávislá, malá sci-fi, ale občas mi mohli být i trochu lepší. ()

mata77 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu je hlavne drámou, ktorá sa odohráva medzi hlavnou hrdinkou a jej priateľom. Dej sa príliš nezaoberal priebehom samotnej apokalypsy, ale jednoducho preskočil z jednej časovej línie do druhej. V druhej polovici už nastala snaha o vyvolanie napätia a emócií, ale tvorcom to pokazila slabá réžia. Celkovému dojem nepomohla ani akože hlavná akčná scéna s prestrelkou, absolútny nezmysel, aj keď herci sa snažili. Keby sa film držal v rovine komornej drámy, snáď by to bolo o niečo lepšie. Nízko-rozpočtový nádych mi naozaj nevadil. Dejový zvrat - zaujímavé, ale hra na terminátora - palec dole. ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Malo to svoje chyby, niektoré väčšie, iné menšie. Ale celkovo som spokojný, bolo to dobré, atmosferické, správne depresívne a dejovo vyvážené. A povedal by som, za xy ďalších rokov v dnešnej dobe, kľudne aj "krutá" realita. Dlhé roky zásadne nedávam na recenzie iných, nakoľko môžem mať na vec úplne iný názor a úhol pohľadu. Za mňa určite spokojnosť. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Georgia (Chloë Grace Moretz) narazí v lese na člověka, dojde na několikaminutový rozhovor na téma českého spisovatele Karla Čapka, jeho díla „RUR“ a následného ovládnutí lidstva roboty. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama