Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
My Fair Keira

My Fair Keira

09.06.2008 Autor Cervenak
Už nadpis řekne vše důležité, ale kdybyste se náhodou nechytali, rádi to upřesníme: připravuje se nová filmová verze legendárního muzikálu Lernera a Loeweho My Fair Lady. A Keira Knightley si v něm zahraje Elizu Doolittleovou, prosté květinářské děvče, které se pod dohledem profesora Higginse stane nefalšovanou dámou. Před Columbia Pictures, CBS Films a producentem Duncanem Kenworthym, který stál za takovými romantickými peckami jako Čtyři svatby a jeden pohřeb nebo Láska nebeská, však stojí nelehký úkol. Budou muset trumfnout nejen nesmrtelný hit broadwayských podií, ale hlavně filmové zpracování s Audrey Hepburnovou z roku 1963, které získalo osm Oscarů včetně kategorií nejlepší film, nejlepší režisér (George Cukor) a nejlepší herec (Rex Harrison za roli Higginse). Chtějí toho docílit hlavně věrnější příklonem k Pygmalionovi George B. Shawa, tedy divadelní hře, kterou je muzikál inspirován. Nový film by tedy měl být dramatičtější a méně rozjásaný. Nezmění se však dobové zasazení. Produkce už hledá vhodné lokace, které by nejvíce evokovaly Londýn roku 1912.

Reklama

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023 Reklama

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

30.09.2023 Reklama

Unikátní formát filmové sezóny s předplatným přináší do českých kin projekt Tady Vary 2023/24. Předpremiéry očekávaných filmů, úvody s hosty, červený koberec a festivalová atmosféra. Na to všechno se… (více)

Rooney Mara jako Audrey Hepburn

Rooney Mara jako Audrey Hepburn

08.01.2022

Rooney Mara (Ona, Carol) získala hlavní roli v chystaném biografickém snímku o legendární herečce Audrey Hepburn (Snídaně u Tiffanyho, Prázdniny v Římě, My Fair Lady). Režie se pak chopí na Oscara… (více)

Letos v Marienbadu

Letos v Marienbadu

19.08.2019

V srdci malebných Mariánských Lázní se v termínu od 28. do 31. srpna 2019 uskuteční již čtvrtý ročník Marienbad Film Festivalu. Poklidné lázeňské město přivítá na konci prázdnin festival zaměřený na… (více)

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

16.02.2017

Klasický sequel Lásky nebeské nás jen tak nečeká, Richard Curtis ale napsal desetiminutový kraťas, v němž se podíváme na život všech hlavních postav v 2017. Kdy přesně ho uvidíme? Jeho premiéra… (více)

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Bilbo Pytlík u Marvelu

Bilbo Pytlík u Marvelu

07.05.2015

Martin Freeman se z postelového záskoku v Lásce nebeské vypracoval v jednoho z nejvyhledávanějších britských herců. Určitě jste ho viděli jako doktora Watsona v televizním Sherlockovi nebo jako Bilba… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

dnes

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Reklama

Reklama