Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Cyklus severských filmů

Cyklus severských filmů

20.09.2008 Autor Cervenak
V Bio Oko už od srpna probíhají každoroční projekce skandinávských filmů, pořádané sdružením Skandinávský dům. Už zahájená „thrillerová sekce“ (Skandinávci tímto žánrem prosluli – zeptejte se třeba Christophera Nolana, kde hledal inspiraci pro Insomnii) bude 23. září završena dánským filmem Na scestí, pojednávající o drogových obchodech. Pak bude následovat série sociálních dramat, ověnčených festivalovými cenami. Lenka Bazinková ze Skandinávského domu zve především na švédský film Nový člověk režiséra Klause Härö, který budete moci shlédnout 7. října. „Nedávno byl v České republice na festivalech s úspěchem uveden jeho film Moje matka. Nový člověk se odehrává v padesátých letech a podává svědectví o nucených sterilizacích.“ Následovat budou snímky Ingaló (21. 10.), Mladí na útěku (4. 11.) a Padlé krásky (2. 12.). V listopadu se také můžete těšit na dvoudenní přehlídku dánského filmu, která se uskuteční 18. a 19. 11. a nabídne především snímky hnutí Dogma (Přestupnice či Opravdový člověk). Většina promítaných filmů je opatřena českými titulky v úpravě pro neslyšící. Více informací na www.biooko.net.

Reklama

Související novinky

23. Dny evropského filmu

23. Dny evropského filmu

02.04.2016

Dny evropského filmu jsou jediným festivalem v České republice zaměřeným výhradně na evropské filmy. Hlavní přehlídka proběhne v Praze ve dnech 7. - 14. 4. (kina Lucerna, Světozor a Royal) a v Brně… (více)

Filmová přehlídka Stopy Islandu

Filmová přehlídka Stopy Islandu

10.05.2010

Doufejme, že bez popela... Po úspěšné březnové přehlídce připravil Severský filmový klub na konec května další filmovou akci. 26. – 29. května mají diváci možnost zhlédnout celkem osm snímků. Ve… (více)

Filmy ze země Vikingů

Filmy ze země Vikingů

02.11.2008

Přehlídka severských filmů, organizovaná Skandinávským domem, pokračuje už nejen v pražském kině Oko, ale i v brněnském Artu a pardubickém Klubu 29.Pražské filmové projekce odstartuje netradičně v… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama