Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Praha oslaví výročí Jamese Bonda benefičním koncertem

Praha oslaví výročí Jamese Bonda benefičním koncertem

10.11.2012

Je mu 50, a stále je v dobré kondici! Agent James Bond pomyslně zamíří do Prahy na benefiční festival Film Music Prague 2012, který zařadil do programu největší hudební hity z padesátileté historie filmů o agentovi 007. Speciální JAMES BOND CONCERT bude v kině Premiere Cinemas v pražské Hostivaři už 17. listopadu od 19 hodin. V podání Filharmoniků města Prahy a sólistů Jakuba Hübnera a Alžběty Kolečkářové se fanoušci vypraví na hudební exkurzi historií známého agenta Jejího Veličenstva.   Nebude chybět titulní píseň z nejnovější bondovky Skyfall, kterou v originále nazpívala populární britská zpěvačka Adele. Dále jsou na programu songy z Casina Royale - You Know My Name od Chrise Cornella či Golden Eye z pera Bono Voxe a The Edge z U2. Netřeba dodávat, že tento hit původně nazpívala rocková babička Tina Turner.   Pro bondovky komponoval hudbu především legendární skladatel John Barry, který agentovi Jejího veličenstva dodal patřičnou atmosféru. Společně s Monty Normanem vytvořili jeden z nejznámějších hudebních motivů v dějinách filmu vůbec. John Barry skládal hudbu k většině bondovek. V devadesátých letech převzal taktovku britský skladatel David Arnold, který svým pojetím dal filmům o agentu 007 moderní zvuk. A i umění Johna Barryho a Davida Arnolda v rámci JAMES BOND CONCERTu diváci uslyší.   Stejně jako ostatní koncerty festivalu Film Music Prague 2012 i tento má za cíl podpořit výzkum léčby rakoviny. Podrobnosti o akci včetně prodeje vstupenek najdete na oficiálním webu koncertu: www.FilmForHelp.cz (350Kč).

Reklama

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Zemřel herec Robbie Coltrane

Zemřel herec Robbie Coltrane

15.10.2022

Smutná zpráva nejen pro fanoušky Harryho Pottera. Ve věku 72 let zemřel skotský herec Robbie Coltrane známý především jako Hagrid z kouzelnické ságy. Coltrane se narodil jako Anthony Robert McMillan… (více)

Pokračování Top Gunu slaví miliardu dolarů

Pokračování Top Gunu slaví miliardu dolarů

26.06.2022

Jedním slovem wow. Kdo tvrdí, že ještě před premiérou druhého Top Gunu, sequelu k osmdesátkovému náborového filmu amerického námořnictva s mladým Tomem Cruisem a Valem Kilmerem, čekal pokoření… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022 Reklama

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící trhy,… (více)

Chris Evans ztvární legendárního herce

Chris Evans ztvární legendárního herce

06.01.2022

Od té doby, co Chris Evans (Avengers: Endgame) opustil Marvel a vydal se vstříc novým projektům, daří se herci točit poměrně zajímavý žánrový mix. Brzy jej uvidíme v animáku Lightyear o Buzzi… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel britský herec Albert Finney

Zemřel britský herec Albert Finney

08.02.2019

Ve věku 82 let zemřel britský herec Albert Finney, známý například z filmů Velká ryba nebo Dobrý ročník. Finney byl pětkrát nominovaný na Oscara, v roce 2003 pak získal Zlatý glób za hlavní roli v… (více)

Staří známí v novém Bondovi

Staří známí v novém Bondovi

08.12.2018

Režisér zatím nepojmenovaného pokračování Bonda Cary J. Fukunaga (Temný případ, Maniac) před pár dny v rozhovoru uvedl, že se mu velice líbil příběh započatý ve filmu Casino Royale a momentálně při… (více)

Hvězdné války i Jurský svět na jednom pódiu

Hvězdné války i Jurský svět na jednom pódiu

28.09.2018

Koncert filmové hudby SCI-FI se představí v Rudolfinu již 13. 10. 2018. S blížícím se datem koncertu odhaluje Filmová filharmonie novinky programu. Bude to nabitý večer! Program zahájí E. T.… (více)

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

včera

Na letošní ročník, který probíhal od 18. do 23. dubna, přijeli skladatelé Jesper Kyd (hra Assassin’s Creed), John Debney (Iron Man 2, Největší showman), oscarový skladatel Mychael Danna (Pí a jeho… (více)

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Reklama

Reklama