Reklama

Reklama

VOD (1)

Jaro 1958, Francie. 21 letá Rose Pamphyleová (Déborah François) žije se svým ovdovělým otcem, bručounem, který provozuje vesnický obchůdek. Rose je zasnoubená se synem místního automechanika a zdá se, že jejím údělem bude poklidný život hospodyňky. Ale po takovém životě ona netouží. Odjede do Lisieux v Normandii, kde podstoupí přijímací pohovor na místo sekretářky pojišťovací společnosti, které šéfuje velmi charismatický Louis Echard (Romain Duris). Pohovor dopadne katastrofálně, ale Rose aspoň předvede, že umí neuvěřitelně rychle psát na psacím stroji. Mladé ženě se tak nevědomky podaří v Louisovi probudit sklony ke sportovnímu fanouškovství. Rose se pod jeho vedením zúčastní své první soutěže v psaní na stroji. Cesta k opravdovým trofejím je však složitá. Láska ke sportu a k ženě si někdy mohou překážet. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Přenádherná retro romantika o hepburnovsky rozpustilé Rose, kterou si zahrála novodobá (blond) Hepburn. Ale opravdu, nebýt těch světlých vlasů a barevného obrazu, myslím si, že se dívám do laních očí Audrey. Je to předvídatelné a ano, koná se očekávaný happy end, ale ten nádech starých filmů a originální téma (psací stroje! to tu ještě nebylo..) mě jednoduše okouzlily. Francouzi prostě ví jak na to. Takhle by měla vypadat většina romantických filmů.. (dobře, to zase ne, pak bychom si jich nevážili). America for business. France for love. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

První třetina byla hezká, bylo to takové retro, ústřední dvojice byla poněkud nezvyklá (ona poněkud praštěná, on stále zamračený), byla tam hezká zápletka s mizernou sekretářkou, která umí velmi rychle psát na stroji, ale pak už toho psaní na stroji bylo trochu moc a vlastně už to o ničem jiném nebylo, takže se kouzlo poněkud vytratilo. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Roz(to)milé, skvostně stylizované, sympatické, se správně zvolenou i dávkovanou špetkou nadsázky, kde se speciálně "zápasy" vyvedly. Problém je jeden jediný, ovšem vzhledem k žánru zásadní; mezi ústředním duem to nezajiskří a nezajiskří. Oba tam sednou, ale dohromady jim to štymuje asi jako dvěma leklým rybám v jedné kádi. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nic viac, nez nudna francuzska konina, ktora nema co ponuknut /prazdne dialogy o hovne nepocitam/, plus obsahuje otrasne herecke vykony, nulovy dej a casto len prazdne tliachanie o medziludskych vztahoch. Plus tu sa predstavil opat Romain Duris /to bol ten vrcholny demental, ktory chcel spoznat ciganske osady v Gadzo Dillo/. Toto by sa malo pouzivat ako tortura miesto waterboardingu. A teroristom sa treba vyhrazat opakovanou projekciou tejto "meganadhery". 5 % ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Rozkošná retro romaňtika z kraje pečených hlemýžďů a plesnivého sýra. Snímek jednoduše ideální pro dlouhý zimní večer prošpikovaný funivými návštěvami pornostránek s rapidně se zvyšujícím počtem zmuchlaných papírových kapesníků v potemnělém koutu. Jasně, jede se podle té stejně šablony, která už milionkrát prošla trávicím traktem hollywoodské mašinérie u kolegů Amérikánsů, ovšem nežerte to, když je to tak francouzsky ťuťaté a příjemně plynoucí. Jedná se vlastně o jakousi jiskřivou směs Rockyho a Sekretářky a nebýt toho výsostně dementního závěru, tak jsou čtyři hvězdy udělené s čistým svědomím. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Helena Zaviačicová, v titulcích uvedena ještě jako Matoušková, byla držitelkou v době uvedení filmu platného rekordu 928 úhozů za minutu. Rekord vytvořila v roce 2002 v Římě. (Terva)
  • Auto, na ktorom vo filme jazdí Louis Èchard (Romain Duris), je Panhard Dyna 55. (Laslo)
  • Původní název filmu Populaire je typ psacího stroje značky Japy. (Terva)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama