Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015 Autor Bart

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou kariéru zahájil v polovině padesátých let. Zlom v jeho kariéře nastal v roce 1962, kdy ho režisér Harald Reinl obsadil do role Vinneouta v dobrodružném filmu podle Karla Maye Poklad na Stříbrném jezeře. Po boku hereckého kolegy Lexe Barkera, který ztvárnil roli Old Shatterhanda, hrál v dalších tématických mayovkách, ať už sám, nebo právě s Barkerem. Po smrti Barkera v roce 1973 se s osudovou postavou musel na čas rozloučit, ale během další kariéry se k Vinnetouovi několikrát vrátil. Především to bylo v televizním seriálu Vinnetou a televizním filmu Vinnetou se vrací. Po několikaleté odmlce v 80. letech se vrátil před kameru, aby vytvořil několik rolí v německých romantických seriálech. Naposledy to bylo v roce 2009 v seriálu Plavba snů. Německá televize RTL chystala na rok 2016 třídílnou minisérii o Vinnetouovi. Nabízenou roli Vinnetouova otce Inču-čuny ale Brice odmítl.

Reklama

Související novinky

Tak, a je to tady. Remake Vinnetoua!

Tak, a je to tady. Remake Vinnetoua!

13.08.2011

Poté, co se Christophe Gans pustil do nové verze Fantomase, jsme tak nějak tušili, že se na plátna kin vrátí i další evropské klasiky. Německá produkční společnost Constantine Films (od Resident Evil… (více)

Sommers režisérem Tarzana?

Sommers režisérem Tarzana?

03.09.2008

Studio Warner Bros. se už několik let pokouší vrátit legendárního hrdinu z románů E. R. Burroughse na plátna kin. Nějaký čas se o Tarzana živě zajímal Guillermo del Toro, ale ten už má momentálně… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama