Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
QFF Mezipatra: nejlepší filmy i skvělí hosté

QFF Mezipatra: nejlepší filmy i skvělí hosté

29.10.2016

To nejzajímavější ze současné queer kinematografie, ale i vynikající retro snímky a bohatý doprovodný program přináší už 17. ročník queer filmového festivalu Mezipatra. V Praze se bude konat od 3. do 10. listopadu, v Brně od 11. do 18. listopadu a navážou ozvěny v Hradci Králové, Olomouci a Ostravě. Letos je na programu 64 hraných i dokumentárních snímků. Vstupenky na jednotlivé projekce si můžete snadno zakoupit na pokladnách pražských kin Lucerna a Světozor, brněnských kin Scala a Art a také na jejich online shopech. Kompletní program i s odkazy na nákup vstupenek najdete ZDE.

 

Na co vyrazit? V hlavní soutěži celovečerních filmů se utká třeba komorní drama Xaviera Dolana Je to jen konec světa, artové senzace Ornitolog a Stát pevně, americké hity ze Sundance My ostatní a Lovesong nebo švédská pohádka pro dospělé Kluci. V retro sekci pak festival uvede mimo jiné britské noirové drama Oběť nebo kultovní muzikál Hedwiga a Angry Inch. Celovečerní hranou tvorbu doplní bohatá nabídka bloků sestavených z krátkých filmů a také výběr zajímavých dokumentů, jako je sonda do newyorské lesbické komunity Stejně rozdílné nebo Irská královna, portrét populární irské drag aktivistky Panti Bliss. Britský Chemsex se pak věnuje aktuálnímu fenoménu – časté konzumaci drog při sexu, která hraničí se závislostí.

 

Těšte se i na speciální projekci úspěšného seriálu Transparent, kterou osobně uvede producent Rhys Ernst. Mezi významnými zahraničními hosty budou mimo jiné i rakouský herec a režisér Händl Klaus, který přiveze drama Kocour, nebo legendární kanadský režisér a fotograf Bruce LaBruce. K Mezipatrům tradičně patří i doprovodný program, ze kterého si vyberou úplně všichni: pro diváky jsou přichystané diskuse s odborníky, unikátní performance, výstavy, workshopy pro děti a pro dospělé a samozřejmě stylové večírky. Více informací najdete na webu www.mezipatra.cz.

Reklama

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Mezipatra jsou tady a ONLINE!

Mezipatra jsou tady a ONLINE!

05.11.2020

Queer filmový festival Mezipatra se přesouvá do online světa! Od 5. do 21. listopadu můžete vidět ty nejlepší queer filmy, dokumenty a krátké filmy z pohodlí domova. Cena za zhlédnutí jednoho snímku… (více)

20. ročník Mezipater je za dveřmi!

20. ročník Mezipater je za dveřmi!

25.10.2019

Program 20. ročníku Queer filmového festivalu Mezipatra bude i tenhle rok plný těch nejlepších queer filmů, diskuzí a večírků. Festival začíná v Praze 7. listopadu a potrvá až do 14. listopadu. Potom… (více)

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

23.06.2019

S režisérem Bryanem Singerem (X-Men: Apokalypsa) teď v Hollywoodu nikdo nechce být moc spojován, dohnala jej totiž minulost, a po jeho vyhazovu od Bohemian Rhapsody to s jeho kariérou zkrátka… (více)

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

01.11.2017

Norská horrorová romance, lovestory dvou mužů na ovčí farmě nebo životopisný film o muži, co probudil naše sexuální fantazie... I takový bude osmnáctý ročník queer filmového festivalu Mezipatra,… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

10. ročník Festivalu krátkých filmů Praha

10. ročník Festivalu krátkých filmů Praha

11.01.2015

Horor čtrnáctiletého českého režiséra, drama sestříhané Dolanem či ztracené kraťasy s Peterem Sellersem. Jubilejní 10. ročník Festivalu krátkých filmů bude bilancovat svoji historii i hledět vpřed… (více)

Dolan se učí anglicky

Dolan se učí anglicky

14.12.2014

„Zázračné dítě" a miláček festivalů, kanadský frankofonní režisér Xavier Dolan je v současnosti nejmladším světově uznávaným režisérem. Svůj první film – Zabil jsem svou matku (2009) - natočil v… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

včera Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

včera

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

24.04.2024

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Reklama

Reklama