Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
25. Dny evropského filmu

25. Dny evropského filmu

02.04.2018

Již 25. rokem nabízí Dny evropského filmu to nejzajímavější ze současné evropské kinematografie. Letos promítnou 49 filmů z různých koutů Evropy. Snímky rozdělené do 7 programových sekcí reflektují hlavní témata letošního ročníku: literaturu a hudbu. 25. DEF zahájí 5. 4. polský film Tichá noc, který je strhujícím debutem mladého režiséra Piotra Domalewského. Ten svůj snímek na slavnostním zahájení osobně uvede. V hlavní roli exceluje Dawid Ogrodnik, kterého proslavila role Tomka Bekśinského ve filmu Poslední rodina.

Jaká je nabídka 25. DEF? FLAMENCO NIGHT – Promítneme film La Chana, při vystoupení flamenco show ochutnáte španělské víno a na párty zahraje divoké latino DJ Tea Jay Ivo. TECHNO - Hudební sekce kromě životopisného filmu Nico 1988 o legendární zpěvačce The Velvet Underground přinese i dokument Když myslím v noci na Německo o vzestupu německé techno scény. LITERATURA - Středem zájmu DEF se letos stávají rozličné podoby zachycení literatury ve filmu. V rámci jedné sekce se tak představí několik nových literárních adaptací, jako v případě filmu na motivy knihy Iana McEwana Na Chesilské pláži, ale i svébytné pohledy na vybrané spisovatele, ať už je to život autorky Frankensteina Mary Shelleyová, nebo svérázný film o neméně svérázném francouzském provokatérovi Únos Michela Houellebecqa

 

HUDBA - Milovníci hudby si přijdou na své při záznamu koncertu Nicka Cavea. CINEMA CUISINE - Ve speciální sekci Film Flavour dojde již tradičně ke spojení projekce filmu a kulinářského zážitku. V unikátních prostorách pražského klubu MONO FONO bude k filmům nabídnuto tříchodové menu šéfkuchaře Filipa Strnada. VZDĚLÁVÁNÍ - Semináře pro kinaře, filmová výuka pro děti i seniory, debaty a další, uspokojí i ty náročnější návštěvníky. DOKUMENTY A ČESKÉ KOPRODUKCE - DEF nezapomenou na výběr výjimečných evropských dokumentárních filmů, kterým sluší velké plátno a z českých filmů promítnou poslední počin Jana Švankmajera Hmyz, koprodukční dánsko-český film Muž v režii Charlotte Sieling nebo česko-slovenskou koprodukci Špína, režisérky Terezy Nvotové. 25. Dny evropského filmu však nabízí především KVALITNÍ EVROPSKÝ FILM! Více informací na www.dnyevropskehofilmu.cz

Reklama

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

9. ročník festivalu 3Kinofest již 9. listopadu

9. ročník festivalu 3Kinofest již 9. listopadu

07.11.2022 Reklama

Slavnostní zahájení mezinárodního filmového festivalu 3KinoFest proběhne 9. listopadu v 18:30 hodin ve Velkém sále Městské knihovny v Praze na Mariánském náměstí. Promítán bude polský film Tata… (více)

Dny Evropského filmu jdou do kin

Dny Evropského filmu jdou do kin

05.04.2022 Reklama

DEF již 29. rokem divákům nabízí kvalitní, výhradně evropské filmy. Hlavní část DEF proběhne v Praze od 6. do 10. 4., ale také v Ostravě (7. – 10. 4.), v Brně (8. – 12. 4.) a do 13. 4. v dalších 8… (více)

Febiofest sa po dvoch rokoch vracia do kín

Febiofest sa po dvoch rokoch vracia do kín

15.03.2022 Reklama

Medzinárodný filmový festival Febiofest Bratislava začína 16. marca do kinosál uvedie 75 filmov. Tie budú rozdelené v 8 sekciách – V strede Európy-súťaž krátkych filmov; V strede Európy – mimo súťaž,… (více)

Lux Film Days přinesou filmy online a zdarma

Lux Film Days přinesou filmy online a zdarma

24.11.2020

Celoevropské filmové dny Lux Film Days se letos v ČR uskuteční od 26. do 30. listopadu. Ve čtvrtek 26. listopadu odstartuje akci film Druhá strana naděje finského klasika Akiho Kaurismäkiho. Druhým… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Gladiátora?

Jak to vypadá s pokračováním Gladiátora?

14.06.2019

O pokračování Gladiátora se mluví už pár let. Šílený scénář ke dvojce dokonce kdysi napsal herec, scenárista a skladatel Nick Cave, který měl v plánu poslat zesnulého Maxima do podsvětí plného… (více)

27. Art Film Fest poteší filmových fanúšikov

27. Art Film Fest poteší filmových fanúšikov

30.05.2019

Medzinárodný filmový festival Art Film Fest patrí medzi najväčšie slovenské filmové podujatia. Jeho 27. ročník ponúkne v dňoch 14. – 22. júna 2019 v Košiciach všetkým filmovým fanúšikom a fanúšičkám… (více)

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

25.04.2019

Letošní ročník mezinárodního filmového festivalu Kino na Hranici v Těšíně (27. 4. – 3. 5. 2019) představí více než 150 hraných a dokumentárních filmů z Polska, Česka a dalších zemí střední a východní… (více)

26. Český lev – Nominace

26. Český lev – Nominace

22.01.2019

Česká filmová a televizní akademie oznámila své nominace pro 26. ročník Českých lvů a mezi největší favority se tak zařadil snímek Toman s Jiřím Macháčkem, který získal celkem 13 nominací. Hned za… (více)

Režisérka Špíny chystá nový film

Režisérka Špíny chystá nový film

15.11.2018

Tereza Nvotová zvládla v minulém roce uvést do kin rovnou dva celovečerní snímky, drama Špína a pak dokumentární počin Mečiar.  Oba filmy zaznamenaly relativní úspěch, a to jak u kritiků, tak i u… (více)

Více peněz pro české talenty

Více peněz pro české talenty

29.08.2018

Státní fond kinematografie znovu podpořil mladé nadějné filmaře a rozdělil několik různých částek pro debuty, případně druhá díla vycházejících domácích talentů. Prvním z nich je např. Michal Blaško,… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

dnes

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

dnes

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Reklama

Reklama