Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 2
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (470)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV seriál. Miluji filmové / seriálové záležitosti zabývající se časovou smyčkou a tenhle seriál to povznesl opravdu na vysokou úroveň, klobouk dolů. Je ale potřeba sledovat a hlavně chápat jednotlivé časové přechody a smyčky, protože pokud Vám unikne byť malá část, jako celek Vám to v hlavě udělá totální bordel, stejně jako mě. Je to hodně náročné na to, abyste vše pochopili. Úchvatný seriál a zároveň totální mindfuck! Bravo Deutschland, bravo! | 1. série (85%), 2. série (80%), 3. série (80%) > Průměr: 82% | ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Německá reakce na Stranger Things, která ačkoliv postrádá humor a podobnou nostalgickou náladu, je i přes všechny podobnosti svá a originální. DARK dalece převyšuje evropskou seriálovou tvorbu a jde naprosto sebejistě proti všem hitům západu! Perfektní kamera a vizuál, poutavej a hlubokej mysteriózní příběh (i když v jádru - stejně jako tematicky všechny podobný seriály/filmy - nemusí dávat vždycky smysl), skvělý herecký výkony, temná bezvýchodná atmosféra a super soundtrack! Je skvělý vidět, že Netflix podporuje originální projekty nejen v Americe, ale i ve světě a dává tak vzniknout nezapomenutelným zážitkům. Jenom škoda, že vzhledem k absenci scénáristů s nápadem a režisérů s vizí něco podobnýho nikdy nevznikne i u nás. PS: Nečekejte, že si oblíbíte kteroukoli z postav. Charaktery se tady nesnaží skrze sympatie podlejzat divákovi - v "Temnu" je každej vážnej a depresivní. ()

Reklama

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Na Německou televizní, ba i filmovou produkci je to famózní počin. Ve srovnání s celkovou produkcí Netflixu je to nevyvážené, rozhárané, rozporuplné. Skvělá idea s naprosto dokonalou kamerou je v několika epizodách zabíjena abusrdností dialogů, méně pozornému divákovi může místy ujíždět děj a orientace v časové ose a v neposlední řadě místy idiotsky vybraný hudební doprovod. Přítom úvodní "theme" je tak dokonalé, tak podmanivé, že je věčná škoda, že si s tím tvůrci nevyhráli více, nekoupili práva na použití melodie v celém průřezu seriálu, protože scén, které by si ten temný hudební podkres klavíru z úvodních titulků zasloužily, je téměř nekonečno..a tento podkres by se tak stal nosným prvkem. Celková nevyváženost jednotlivých dílů (kdy navíc scénář i režie je po celou dobu pod taktovkou stejných lidí) potenciál skvělého nápadu zabíjí. Vidím tam prostor pro druhou sérii (zejména rozvinutí postavy Noaha), která když se ponaučí z chyb té první, může se stát naprostým skvostem evropské televizní tvorby poslední dekády. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kedže nejde o vzťahovú a ani o sociálnu drámu, postavy som neriešil. Kvalitné mysteriózno a veci, ktoré sa diali a boli s ním úzko speté, boli napísané výborne. Dokonca som mal pocit, akoby to natočili len pre mňa! Tak som si totiž užil túto parádu. P.S. Až na tie nemecké ksichty teda... Na tie si snáď nikdy nezvyknem a preto ma trošku mrzí, že seriál nenakrútili napríklad takí Nóri. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Moje obľúbené seriály Ztraceni a Hranice nemožného našli svojho nasledovníka. SPOILER: Ďalej čítať až po pozretí všetkých 3. sérií! Dark prináša podobne ako Ztraceni veľké či skôr obrovské množstvo postáv. Zorientovanie je nejaký čas ťažké, ale sú Vám ponúkané vhodne zvolené a dávkované identifikátory. Postupne zisťujete prepojenia medzi postavami o ktorých ani samotné postavy netušili a zažívate s nimi viacero časových rovín. Dark zároveň prináša podobne ako Hranice nemožného predovšetkým sci-fi rozmer. Na úplnom začiatku sa všetko tvári ako akási temná, hororová detektívka. Z nej sa však stane čistokrvné sci-fi, ktorého hlavnou doménou je útočiť na Vaše mozgové bunky. A tu sa dostávam k hlavnému kladu seriálu. Perfektne prepracovaný scenár prinášajúci mnohovrstevný mix udalostí, ktorý je postupne skladaný do správneho poradia/významu. Postavy nie sú nijako zvlášť zaujímavé, ale ich zážitky a vzájomné ovplyvňovanie dodávajú nevšedný zážitok. Bavilo ma, ako sa pôvodne malé veci (stratený prívesok, duchárska historka,...) vedeli za x dielov prejaviť ako nové a zásadné zápletky. Seriál vyčnievajúci z davu, seriál prekvapujúci svojou epickosťou, seriál ktorý možno najlepšie zo všetkých doterajších filmov/seriálov spracúva dôsledky "cestovania". ()

Galerie (145)

Zajímavosti (43)

  • V několika epizodách lze vidět videohru „The Surge“ od německých DECK13 Interactive. Pro potřeby seriálu zobrazují falešný split-screen multiplayer, který se ve hře ve skutečnosti nevyskytuje. (FritoleXx)
  • V epizodě zazní píseň německé thrash metalové kapely Kreator „Pleasure to Kill“. Tato píseň ze stejnojmenného alba vyšla v Německu 1. listopadu 1986, tedy přesně pět dní před událostmi z tohoto dílu. (Dadomut)
  • Třetí série seriálu vyšla 27. 6. 2020, což je stejné datum jako datum apokalypsy v seriálu. (Doomcourier)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama