Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Životopisný film o extrémním bikerovi Marošim míří do kin

Životopisný film o extrémním bikerovi Marošim míří do kin

17.04.2024 Reklama

Do kin vstupuje nový dokumentární snímek Ten, co slaví každý den. Celovečerní film režiséra a kameramana Martina Vrbického shrnuje život bikera Michala Marošiho, který díky horským kolům unikl volání temných sil a dotáhl to až na mistra Evropy. Marošiho divokou jízdu přibližují v osobních výpovědích snowboardistka Eva Adamczyková, biker Tomáš Slavík a další hosté. 

Ten, který slaví každý den je ostrou osobní výpovědí o jednom z nejextrémnějších českých sportovců Michalu Marošim. „Snažím se žít život tak, abych mohl každý den na jeho konci oslavit,” vysvětluje biker, který své představě o životě obětoval úplně všechno. 

Tahoun, srdcař bez přetvářky, sportovec i pařič, ale především jezdec, který nikdy neměl strach. Od prvních pádů přes úspěch na Red Bull Rampage, rodinné štěstí, vítězství ve světovém poháru až po dobrodružství osamělého vlka hledajícího svobodu a životní pravdu, měl Michal Maroši vždycky co říct. Jeho příběh shrnuje strhující celovečerní dokumentární film režiséra Martina Vrbického. 

Michal žije život naplno. Není to typický sportovec. To není člověk, který jde ráno běhat a pak si jde dát vločky s jáhlovou kaší. Jde se vykoupat do brutálně ledové vody ne proto, že by to mělo posílit imunitu, ale protože mu to přijde jako intenzivní zážitek. Jede závod a přestože může přijít o vítězství, udělá před cílem trik, protože chce pobavit diváky,” popisuje autor filmu Martin Vrbický.

Film je pro všechny, kteří zažili divoké devadesátky i roky po začátku milénia a chtějí si je připomenout, i ty, kteří je nezažili a chtějí se dozvědět, jaké to tenkrát bylo. Do kin jde v distribuci Aerofilms 18. dubna 2024, kdy má také svou oficiální premiéru v pražském kině Bio Oko. Více o filmu, promítání v českých městech i Michalovi Marošim na www.tencoslavikazdyden.cz.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

včera

Na letošní ročník, který probíhal od 18. do 23. dubna, přijeli skladatelé Jesper Kyd (hra Assassin’s Creed), John Debney (Iron Man 2, Největší showman), oscarový skladatel Mychael Danna (Pí a jeho… (více)

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Reklama

Reklama