foto

Jakub Mohamed Ali

  • nar. 18.4.1972 (44 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jeho tatínek je irácký kurd a maminka pochází z Čech. Jako syn rodičů v diplomatických službách, měl možnost se od mala věnovat jazykům a multikulturním odlišnostem. Z první školy SPŠ Trebešín, byl vyloučen v roce 1986 za poslouchání Karla Kryla, se kterým se osobně sešel v roce 1989. Nakonec však vystudoval zemědělskou školu. V roce 2005 vydal LP Alimania v produkci Daniela Landy. Získal také dvě platinové desky za finální texty druhé řady superstar. Profesně se věnuje psaním textů, zpěvu a herectví. Svou první velkou filmovou roli dostal ve filmu Lovci a oběti.

Jakub Mohamed Ali

Herecká filmografie

2015 Lovci a oběti
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
2009 Veni, vidi, vici
1986 Bloudění orientačního běžce

TV pořady

2011 Ceny Anděl 2010 (TV pořad)
2010 VIP zprávy (TV pořad)
2003 Pomeranč (TV pořad)
1994 Eso (TV pořad)
Na vlastní oči (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace