Reklama

Reklama

Doktoři z Počátků

(seriál)
TV spot
Rodinný / Drama
Česko, (2013–2016)

Hrají:

Václav Postránecký, Lenka Termerová, Martin Stránský, Marek Vašut, Halina Pawlowská, David Prachař, Jitka Ježková, Michaela Dittrichová, Václav Jílek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(136)

Obsahy(1)

Nový seriál z prostředí malebné české vesničky nejen o ordinaci venkovského doktora. Ota Kovář, chirurg nemocnice v Kamenici (Ordinace v růžové zahradě 2) přijíždí do Počátků, aby zde absolvoval praxi praktického lékaře, ale když zjistí, že by měl pečovat také o klienty doléčovacího centra, rozmyslí si to. Vesnický doktor Panenka se rozhodne použít malou lež na to, aby Otu v Počátkách udržel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (241)

Blue.Shark odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi upřímně smutno z toho, co za výblitky se to u nás rodí. Za půl hodiny jsem dokázal šestkrát předpovědět, co se v následujících minutách stane; nutně musím poznamenat, že jsem vždycky vybral tu nejdebilnější možnou variantu. Z Doktorů se nevyhnutelně stane další Ordinace, přestože se tvůrci pravděpodobně zmohli na lepší kameru. Debilní zápletky, debilní vtípky, debilní prostředí, debilní hudba, nulová invence v jakémkoliv směru. Klasický mustr, který lze vidět v ordinaci, ulici, gymplu, VKV, pojišťovně, atd. Modlím se za to, abych se ve svých 23 letech dožil dne, kdy česká tvorba povstane z popela a zrodí alespoň jeden kvalitnější seriál, který se nevydá klasickou cestou zaručených výdělků, ale bude se snažit zaujmout diváky na způsob X-Files, Castle, Sherlocka nebo třeba American Horror Story. Edit: po několika dílech může pyšně prohlásit, že se potvrdila moje obava. Tenhle seriál je jednoduše debilní a debily se snaží dělat i z diváků, když jim nestydatě podsouvá, co by měli cítit v té které scéně pomocí krajně nevkusné hudby. Třikrát fuj, zasloužený odpad. Smutné je, že se v tom hnoji nachází několik herců, kteří dokonce umí hrát, avšak mají tak retardovaně napsané role, že jim to je prd platné. A ne, Písaříka nemyslím, jeho postava je tam určitě jen proto, že se tvůrci rozhodovali, jestli prostoduše vtipnou roli dostane člověk nebo pes. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že hodnotím pouze na základě shlédnutí pilotu, čímž nekončím, protože mě opravdu moc zajímá jakým směrem na "teploměru kvality" se seriál pohne s dalšími díly, potažmo zda nezamrzne v další novácký mega(s)hit.. Jiří Chlumský "překvapivě" nepřišel vůbec s ničím novým, natož s něčím odlišným všech těch Ulicí, Ordinací a Gymplů, přičemž tak jako doktor Ota Kovář Martina Stránského opustil Ordinaci v růžové zahradě a utekl na venkov, tak i divák sleduje pouze jakési prázdninové levnější, nejlépe když nám bude sláma čouhat z holínek, vydání tohoto seriálu, obyčejnou pro TV Nova tolik typickou programovou vatu.. Jasná naivní a trapná inspirace mj. v Menzelově Vesničce tak dopomohla k vytvoření typických šablonovitých postav českého venkova, navíc samozřejmě v tom nejhorším možném scénáristickém provedení.. Ne Marek Vašut, který vlastně jako by hrál sám sebe, ale Martin Písařík mě naprosto přesvědčil nejen o tom, že se mezi herce může počítat opravdu jen omylem, budiž mu ke cti, že ta jeho postava vesnického blázna Jarouška aspiruje na nejhůře napsanou roli posledních let !! Postránecký očividně kvalitu svých rolí nerozlišuje, však ani jemu se složenky samy nezaplatí, leč zde už opravdu hazarduje se svojí hereckou ctí !! Burani, (ex)feťáci, alkoholička Laurinová či entomoložka Petrů Haliny Pawlovské.. Má smysl pokračovat dál ?? Nicméně ještě malou šanci Doktorům dám..;) II Nakonec o dva měsíce později jsem se rozhodl své hodnocení ponechat. Doktoři z počátků postupně upustili od naprosté trapnosti, kdy se seriál prakticky nedal sledovat a hrozně mě rozčiloval, pouze však díky faktu, že sklouzl až do neuvěřitelné nezajímavosti !! ()

Reklama

T-pack odpad!

všechny recenze uživatele

Začnu zpovědí, že jsem vážně neviděl ze seriálu víc, než zhruba deset minut. Ne, že bych snad víc nevydržel (divácká perverzita mi není nikterak cizí), ale tohle je podle mého ten typ seriálu, u nějž deset minut na ohodnocení bohatě stačí. Tři scény mě okamžitě informovaly o kvalitách tohoto počinu – tři scény, které bych vám rád ve stručnosti vylíčil, aby byly důvody mého hodnocení zřejmé. Scéna 1 je hádka dvou partnerů: kariéristy, který chce odletět do New Yorku, a rodinomilky, která chce zůstat v naší malebné vesničce. Vypjaté scéně střetu dvou klišoidních světonázorů jaksi ubírá na dramatičnosti fakt, že oba herci se hádají, jako kdyby text četli ze stěny za svým protějškem. Scéna 2 zachycuje nezvaného hosta, který si moc rád prosí o nášup jídla, zřejmě není vůbec tím, za koho se vydává, a domácí za jeho zády velmi teatrálně signalizují jeden druhému, že se ho musí co nejdříve zbavit. Stojatou lžící v příliš husté polévce se nicméně stává scéna 3. V té je mentálně retardovaná postava. Pro Martina Písaříka mám jediný vzkaz: „Zajeď si do Bohnic, a tam se koukni, jak se chová opravdovej mentál.“ Jeho postava je vlastně můj největší problém se seriálem. Už v Tropický bouři prostě řekli to zlatý pravidlo: „Never go full retard.“ Role někoho opožděného je totiž příliš komplexní, a je hrozně těžký zahrát ji s citem a grácií, aby se z ní nestal urážlivej stereotyp. To je ale věc, kterou bych neměl muset zdůrazňovat komukoliv, natož produkčnímu štábu. Přitom elegantní řešení situace, kdy chcete mít ve svém seriálu mermomocí postiženou postavu, je prostě do té role obsadit někoho postiženého. Máte druhořadej seriál, kde stejně většina herců hraje jen natolik, aby měla zejtra na rohlíky s poličanem, vysvětlete mi někdo, proč ten váš lacinej scénář nemůže odřikávat jedličkář. Já se vsadim, že je spousta mentálů, kterym by se splnil sen, kdyby mohli hrát v seriálu. Takže je to jednoduše ten přístup, s kterym seriál vůbec točej, co mi leze na nervy, protože v mnohym odráží přístup většiny lidí – dáme tomu chudákovi lidskou tvář, ukážeme ho jako součást naší společnosti, ale nedej bože abychom ho do tý společnosti aktivně zařadili. ()

SaNcHeZ_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka. Stačilo mi pár desítek minut a už jsem málem ohrozil své mentální zdraví. Nova se zase vyšperkovala a po Ordinaci přináší v jejím spin offu pohled na vesnickou společnost. To vše za přítomnosti všech vyhořelých tv "osobností" a celebrit let minulých. Už jen čakám, až se tam objeví Sagvan. Troška by mohl závidět. ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál na který se dívám. Seriál je něco jako ta blbost babovřesky , ale i tak se na tohle koukám , protože mi to přijde vtipné. Trochu jsem strhl hodnocení , protože ze začátku , asi prvních dvacet dílů se mi dost líbily , ale další díly už nejsou tak dobrý. Herci vůbec neumý hrát a hlášky v seriálu jsou věčinou dost trapný , ale v celku seriál jde. Docela mě i zajímá , ikdyž teď jsou ty díly dost nudný. Postupem času začínají ty díly být čím dál horší a nudnější. ()

Galerie (174)

Zajímavosti (14)

  • Vandina (Nela Boudová) syna Filipa hraje její skutečný syn. (hermiona)
  • Natáčelo se v hostivařských ateliérech a v obci Pyšely. Interiérové a exteriérové scény jsou vyrovnané a oproti Ordinaci v růžové zahradě (od r. 2005) se točí více venku. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama