foto

Roberto Citran

  • nar. 26.1.1955 (61 let)
    Padova, Itálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Padově roku 1955, je jedním z nejuznávanějších benátských herců ve filmové produkci, televizi a divadle. Během své kariéry spolupracoval již s řadou význačných italských režisérů, jakými jsou např. Francesca Archibugi, Francesco Rosi a Carlo Mazzacurati, který ho režíroval, mimo jiné, ve snímku Il toro (1995), za který získal cenu Volpiho pohár na MFF v Benátkách pro Nejlepšího herce ve vedlejší roli. V zahraničí spolupracoval např. s Robem Marshallem nebo Peterem Greenawayem.

Film Europe

Herecká filmografie

2016 La macchinazione
Una Nobile Causa
2015 Alex & spol. (TV seriál)
2014 Fuori Mira
Non è mai troppo tardi (TV film)
Patria
2013 Aspirante vedovo
La prima neve
La sedia della felicità
Zoran, můj synovec idiot
2012 Marie z Nazaretu (TV film)
2011 C'è chi dice no
Fuoriclasse (TV seriál)
Giorno in più, Il
Passannante
Shun Li a Básník
2010 Preferisco il paradiso (TV film)
Scontro di civiltà per un ascensore a Piazza Vittorio
2009 Generazione mille euro
Ispettore Coliandro: Sesso e segreti, L' (TV film)
Le ombre rosse
2008 Detesto l'elettronica stop
2007 Dvojka z autobusu
Lezioni di volo
Medicina generale (TV seriál)
7/8
2006 Odtržené děti (TV film)
4-4-2 - Il gioco più bello del mondo
2004 Amiche (TV seriál)
Amore ritrovato, L'
Chi ci ferma più
Maigret: L'ombra cinese (TV film)
2003 Dobrý papež (TV film)
Tulse Luper Suitcases, Part 1: The Moab Story, The
Uprchlík
2002 A cavallo della tigre
Distretto di polizia 3 (TV seriál)
Due amici
Ohnivá linie: Bitva u El Alameinu
Paz!
2001 Best of Both Worlds (TV seriál)
Distretto di polizia 2 (TV seriál)
Mandolína kapitána Corelliho
2000 Nora
Tobia al caffè
1999 Baldini e Simoni (TV seriál)
Torniamo a casa (TV film)
1998 Avere o leggere?
Rose
1997 Acrobate, Le
Classe non è acqua, La
Don Milani - Il priore di Barbiana (TV film)
Giorno fortunato, Un (TV film)
Příměří
Terza luna, La
1996 Cervellini fritti impanati
Italiani
Vesna va veloce
1995 Caramelle
Cielo è sempre più blu, Il
Marciando nel buio
1994 Agosto
Anime fiammeggianti
Poliziotti
Toro, Il
1992 Ambrogio
Divertimenti della vita privata, I
Per non dimenticare
Quattro figli unici
1991 Condominio
Chiedi la luna
1989 Corsa di primavera
Io, Peter Pan
Piccoli equivoci
Prete bello, Il
1987 Notte italiana
1986 Parole e baci

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace