Reklama

Reklama

Romeo Santos

Romeo Santos

Biografie

Latinoamerický zpěvák Romeo Santos, vlastním jménem Henry Santos, se narodil 21.7.1981 v Bronxu, New Yorku. Jeho otec pochází z Dominikánské Republiky, jeho matka z Puerto Rica.

Zatímco většina třináctiletých "newyorčanů" v té době hrála basketbal, nebo uháněla místní holky, Romeo místo toho zůstal doma a věnoval se psaní svých prvních písní. Hudbě se začal věnovat, když slyšel zpěváky, jako Camilo Sesto, Manuel Alejandro nebo Juan Luis Guerra. Tito měli na jeho tvorbu zpočátku velký vliv. Proto se Romeo přidal do církevního sboru jeho bratrance Henryho, kde krátce nato poznali tvůrce Lennyho a Mikeyho, a utvořili skupinu Aventura. Z této doby jsou známé jeho písně, jako "Obsesión", "Cuando volverás", "Un beso" nebo "El Perdedor".

Romeo se stal charismatickým umělcem, jehož impozantní talent pro show zaujme publikum a smyslnost zotročí srdce fanoušků na celém světě. Díky tomu získal nespočet ocenění jako skladatel. Dále také napsal písně pro známé hudebníky, jako Wisin y Yandel ("Noche de sexo") nebo Thálii ("No, no, no") - známou např. z telenovely Rosalinda.

8.11.2011 získává Romeo ocenění a přezdívku "El Rey de la bachata" ("The King de la bachata") - bachata je latinskoamerický styl hudby a tance - a ve stejné době vydává své první sólové album pod názvem "Fórmula Vol. 1". O dva roky později, 30.7.2013 vydává pokračování tohoto alba pod názvem "Fórmula Vol. 2". Album bylo oceněno platinovou deskou v Argentině. Mezitím vydal také CD+DVD s názvem "The King Stays King", které se pyšní zlatou deskou. Na jeho sólových albech najdete známé písně, jako "Llévame contigo" nebo "Propuesta indecente".

Romeo se poprvé ve filmovém světě objevil v roce 2015 ve snímku Rychle a zběsile 7, kde ztvárnil ochránce Mii Torettové a jejího syna. V krátké scénce, kde se objevil, je možné slyšet jeho unikátní chraptivý hlas, díky kterému láme srdce dívkám po celém světě. Dále jsme ho mohli také vidět v televizním pořadu The Tonight Show Starring Jimmy Fallon.

Dávid "padawan88" Józsa

Herec

Host

Skladatel

Reklama

Reklama