Reklama

Reklama

Paul Landers

Paul Landers

nar. 09.12.1964 (59 let)
Berlín, Východní Německo

Biografie

Paul Landers vlastním jménem Heiko Paul Hiersche je kytarista kapely Rammstein. Není přesně jisté, kde se narodil, ale pravděpodobně v Bělorusku. Jako malý však žil v Moskvě. Proto také umí plynule rusky. To ovšem neplatí o psaní a čtení. V 16ti se odstěhoval z domova kvůli rozporům s otcem.

Nejprve ze svého jména vypustil Heiko, poté co si v roce 1984 vzal přítelkyni Nikki Landers si od ní převzal příjmení. Spolu měli syna jménem Emil. V roce 1987 se s Nikki rozvedl, příjmení si však ponechal. Paul má také dceru, jejíž jméno a datum narození není známo. Nyní žije v Berlíně s přítelkyní Marina Drujko.

V roce 1983 se stává členem kapely Feeling B spolu s budoucím spoluhráčem z Rammstein, Flakem Lorenzem. V roce 86 zakládá spolu s některými kamarády z Rammstein kapelu First Arsch. A v roce 1994 již v celém složení vyhrávají spolu soutěž v Berlíně, který jim umožňuje nahrát profesionální nahrávku a vzniká skupina Rammstein.

Paul Landers se v mládí učil na housle, klavír a kytaru. Má rád kořeněná jídla a rád plave. V mládí pracoval mimo jiné i jako topič nebo mechanik telekomunikací.

Dominik "poz3n" Dolejš

Reklama

Reklama