Reklama

Reklama

Cristina Hoyos

Cristina Hoyos

nar. 13.06.1946 (77 let)
Seville, Andalucía, Španělsko

Biografie

Cristina Hoyos Panadero, narozena v Seville (Andalusie, Španělsko) 13. června 1946. Začala tancovat flamenco ve svých devíti letech v akademii Adelity Domingo a již v deseti letech pravidelně vystupovala v dětském programu nazvaném Galas Juveniles.

V šestnácti letech se představuje v Pabellón Español na světové výstavě v New Yorku. Od této doby vystupuje v různých méně známých flamencových programech, až do roku 1968, kdy poznává slavného flamencového tanečníka a choreografa Antonia Gadese a stává se jeho taneční partnerkou na celá dvě desetiletí, v letech 1968 – 1988.

V této době začíná i její spolupráce s Carlosem Saurou. Natáčí filmy BODAS DE SANGRE (Krvavá svatba), EL AMOR BRUJO (Čarodějná láska), a to nejen jako interpretka hlavních rolí, ale též se podílí na sestavování tanečních choreografií.

V roce 1983 natáčí film CARMEN, ve kterém hraje roli sebe samé - Cristiny. Pár dní po premiéře filmového zpracování na festivalu v Cannes se v Paříži představuje choreografie Carmen v divadelní verzi, ve které však Cristina tentokrát vystupuje v roli slavné dělnice z továrny na cigarety - Carmen.

Faruco

Herečka

Host

Reklama

Reklama